Achter de schermen juli 2022: verjaardag, zomer en veel meer - Gera Raakt
TOP
Achter de schermen juli 2022, GeraRaakt.nl, persoonlijk blog: een tikje anders en tegendraads
Behind the scenes Lifestyle Persoonlijk

Achter de schermen juli 2022: verjaardag, zomer en veel meer

Op dit moment genieten we van de zomervakantie. We zijn alweer op de helft! Maar ook in juli gebeurde er weer genoeg waar ik je graag meer over vertel. Ik neem je mee achter de schermen, juli 2022.

Verjaardag oudste dochter

GeraRaakt.nl achter de schermen juli 2022: prinsessen verjaardagstaart, review prinsesboltaart HEMA

Begin juli werd onze oudste dochter alweer 6 jaar! Na de zomervakantie zal ze dan ook starten in klas 1 (groep 3). In aanloop naar de zomervakantie werd ineens even getwijfeld aan haar leerrijpheid. Ze is nog erg jong, was ze er eigenlijk wel klaar voor om naar de eerste klas te gaan? De betrokken leerkrachten hebben haar een aantal dagen geobserveerd en hieruit bleek dat ze er echt wel aan toe is. Na de zomervakantie is ze dan toch echt kleuter-af, iets waar ze stiekem wel moeite mee heeft (en ik ook).

Haar verjaardag viel op een zondag. Op zaterdag hadden we de prinsessentaart die ze graag wilde al opgehaald bij de HEMA en de door haar gewenste gaatjes laten schieten. Want wat wilde ze graag oorbellen voor haar verjaardag! Maar ja, daar heb je wel gaatjes voor nodig… Verder kreeg ze nog een fijn leesboekje uit de serie Leren Lezen AVI start: kas bijt de zon, een springtouw en een professioneel kaphoofd.

Natuurlijk moest er op maandag ook getrakteerd worden. Toen de verjaardagsvisite weer weg was werd de traktatie voorbereid. Er moesten bekertjes versierd worden die gevuld werden met zoute popcorn. De juffen konden kiezen voor een lekker koekje.

Wisseling van medicatie

Nog iets wat al aan het einde van de maand juni begon te spelen. De medicijnen van onze jongste zoon bleken niet de juiste te zijn. Hij was continue vermoeid, kreeg last van tics en at langzaam maar zeker steeds een beetje minder. De beslissing om medicijnen aan ons kind te geven hebben we natuurlijk niet zomaar genomen en daarom ging de zoektocht naar het juiste medicijn verder. Wat de zoektocht naar de juiste medicatie met mij als ouder deed? Dat lees je in het blog ADHD: zoektocht naar de juiste medicatie. Inmiddels is hij een paar weken over op Intuniv en ben ik toch blij dat we deze stap genomen hebben.

Snelcursus zwemmen

Snelcursus zwemmen, onze ervaring met turbo zwemles

Zowel zoon als dochter deden in juli een snelcursus zwemmen. Ze stonden al een tijdje op een wachtlijst bij een ander zwembad en ik vond het nu toch wel lang duren. Hoewel de snelcursus zwemmen een behoorlijk intensief traject was ben ik blij dat de kinderen dit gedaan hebben. De eerste drie weken van de vakantie lagen ze elke werkdag van 8-11 uur in het zwembad. Inmiddels heeft onze zoon zijn A-diploma behaald. Onze dochter mocht nog twee dagen twee uur extra zwemmen en mag aankomende woensdag afzwemmen. Het blijft nog even spannend dus! Onze zoon is in ieder geval zo enthousiast dat hij ook meteen voor zijn B-diploma wil gaan.

Dagjes uit

Molen openluchtmuseum arnhem

Nu de medicijnen van onze jongste zoon weer goed werken durfden we er ook weer eens als gezin op uit te gaan. We besloten met onze Museumkaart naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem te gaan en brachten een bezoek aan het Spoorwegmuseum.

Spoorwegmuseum Utrecht

Het was voor ons allemaal een bijzonder ontspannen ervaring moet ik zeggen, iets wat erg lang geleden was. Hopelijk volgen er nog veel leuke uitstapjes deze vakantie! We hebben in ieder geval plannen genoeg, een beetje het gevoel dat we alles wat we de afgelopen jaren niet gedaan hebben in moeten halen.

Zomerse recepten

In juli hebben we ook behoorlijk warme dagen gehad. Juli stond dan ook in het teken van de zomerse recepten. Rond onze tuin hebben we bijvoorbeeld veel bramenstruiken. Tegen de tijd dat ze rijp zijn, zijn de kinderen al heel druk aan het zoeken. Zien ze geen donkere bramen? Dat maakt niet uit, dan ‘koken’ ze toch gewoon met de groene, onrijpe bramen? Heerlijk creatief die kinderen van ons. Maar goed, van onrijp naar rijp kan ontzettend snel gaan. Inmiddels hebben we alweer heel wat bramen geplukt, voldoende om weer eens een heerlijke bramenjam te maken!

En met dat lekkere weer van de afgelopen maand is het ook heerlijk om ’s avonds met elkaar te genieten van lekker eten. Heb je geen zin om lang in de keuken te staan? Serveer dan eens stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter, een lekkere pindasaus, salade en rauwkost. Of deze snelle rijstsalade. Een koel, zomers drankje erbij en je kan er weer tegenaan!

Aanvullende mantelzorg

Een gepensioneerde kennis van ons wilde na een jaar niks doen zich graag weer nuttig voelen. Daarom werkt ze al een poosje via de organisatie Saar aan huis als aanvullende mantelzorg. Heb je iemand waar je voor zorgt en wil je die zorg delen? Dan kan je bij deze organisatie aankloppen. Maar goed, onze kennis ging op vakantie en ze wilde graag een vervanger voor een meneer hebben. Ik heb dit toen op me genomen. Tot 19 augustus ga ik een aantal uren per week naar die meneer toe. Even een praatje maken, samen lunchen, niks ingewikkelds, wel erg belangrijk werk.

Zoals je ziet is er in juli 2022 behoorlijk wat gebeurd! Hoe was de maand voor jou? Vond je dit artikel nou leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter of Pinterest.

Lees ook

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.