Erop uit: Welke abonnementen hebben wij? - Gera Raakt
TOP
Abonnementen op dierentuinen of andere dagjes uit
Dagje uit Uitjes

Erop uit: Welke abonnementen hebben wij?

Een dagje uit met het hele gezin is vaak erg duur. Dit jaar hebben wij het daarom anders gedaan: we kochten diverse abonnementen voor dagjes uit. Welke abonnementen hebben wij allemaal?

Voor ons was op vakantie gaan dit jaar erg lastig. Naast al het coronagedoe hebben we ook nog huisdieren, waaronder kittens en een cavia. Die kun je niet zomaar alleen thuislaten! Maar leuke dingen doen kan natuurlijk altijd. Daarom kozen we ervoor om dagjes weg te gaan. Maar naast de entreeprijs betaal je vaak al richting een tientje voor het parkeren. En dan heb ik het nog niet eens over het eten en drinken. Wij hebben het dit jaar daarom anders gedaan.

 

Abonnementen

Aangezien je toch (bijna) overal voor je bezoek een ticket online dient te kopen, krijg je meteen een beter inzicht wat de toegang tot een uitje kost. Als je dan even iets verder op de pagina kijkt, dan zie je ook welke tarieven er gelden voor een abonnement. Een beetje afhankelijk van het park, heb je vaak met drie bezoekjes het abonnement er al uit. Daarnaast krijg je met een abonnement vaak ook nog korting op de horeca in het park, dat is natuurlijk leuk meegenomen.

Daarnaast hebben wij enorm prikkelgevoelige kinderen. Hoewel het steeds iets beter gaat is de rek er na een uur of twee, maximaal drie wel uit. Met een abonnement is dat minder erg, je kan immers terug wanneer je wil. Daarbij gaat een tweede bezoek vaak ook alweer beter, omdat ze weten wat ze kunnen verwachten.

 

Ouwehands Dierenpark

We hebben een tijd een abonnement gehad op Burgers’ Zoo. Tijdens de coronacrisis was deze verlopen en daarom besloten we om weer eens een abonnement te nemen op Ouwehands Dierenpark. Voor ons is deze dierentuin dichterbij en ze hebben een fijne binnenspeeltuin (Ravot Aapia). Ideaal dus om ook eens een paar uurtjes te gaan in plaats van een hele dag.

Kosten dagtickets 2021

 • 0 t/m 2 jaar: gratis
 • 3 t/m 9 jaar: €24,00 p.p.
 • Vanaf 10 jaar: €26,50 p.p.

Jaarabonnement 2021

€53,00 tot 58,50 p.p

Parkeren

 • Dagbezoeker: €8,00 per auto
 • Abonnementhouders: €4,00 per auto
 • Parkeerabonnement: €22,50

Wil je graag je hond meenemen naar Ouwehands Dierenpark? Ook dat kan. Je betaalt hiervoor €5,00 per hond, inclusief opruimzakje en koekje.

Dagkaarten kunnen enkel online worden gekocht, abonnementen kun je wel aan de balie afsluiten. Je vindt de website hier.

 

Apenheul

Een dierenpark die al langere tijd op ons lijstje stond om een bezoek aan te brengen. Om een betere spreiding van bezoekers te garanderen werken ze op dit moment met verschillende toegangsprijzen. De prijzen variëren van dag tot tijd. Heb je een seizoenkaart dan krijg je bij diverse uitjes korting op de toegangsprijs.

Kosten dagtickets 2021

 • 0 t/m 2 jaar: gratis
 • 3 t/m 12 jaar: vanaf 13,50 p.p.
 • 13 jaar en ouder: vanaf €16,50 p.p.
 • Regulier tarief 3 t/m 12 jaar: €21,00
 • Regulier tarief 13 jaar en ouder: €24,00

Seizoenkaart 2021

In plaats van €46,00 betaal je op dit moment €35,00 p.p. Kinderen van 3 t/m 12 jaar betalen €30,00 p.p.

Parkeren

Parkeren doe je op de parkeerplaats tegenover Park Berg & Bos. Deze is eigendom van de gemeente Apeldoorn. Een dagkaart kost €8,80.

Ook hier geldt dat tickets alleen online besteld kunnen worden. Je vindt de website van de Apenheul hier.

 

De Tuinen van Appeltern

Hou je van mooie tuinen en laat je je graag inspireren dan is een dagje naar De Tuinen van Appeltern een aanrader. Wij vinden het altijd heerlijk om er op zaterdag of zondag een wandeling te maken. Ze richten zich nu ook meer op kinderen en er is een enorme natuurlijke speeltuin aangelegd. Alleen daarom is het al de moeite waard!

Kosten dagtickets 2021

De Tuinen van Appeltern hanteert tegenwoordig wisselende entreeprijzen, afhankelijk van het seizoen. Op dit moment gelden de zomerprijzen (mei-september):

 • Kinderen t/m 12 jaar: Gratis
 • Volwassenen: €14,00

Abonnement 2021

€30,- inclusief parkeren

Parkeren

€3,00 per auto

De website van De Tuinen van Appeltern vind je hier.

 

Museumkaart

Last but not least hebben we ook nog een Museumkaart. Gewoon, omdat er heel veel leuke en interactieve musea en kastelen zijn die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken.

Kosten

 • t/m 18 jaar: €32,45
 • 19 jaar en ouder: €64,90

Wil je zelf ook een Museumkaart? Dat kan op twee manieren: online of bij één van de aangesloten musea. De website van de Museumkaart vind je hier.

 

Heb jij een abonnement voor dagjes uit? Of neem je liever dagtickets?

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.