Mijn ADHD-gezin - Gera Raakt
TOP
Mijn ADHD gezin
ADHD Gezin Moederschap

Mijn ADHD-gezin

Er is iets waar ik op mijn blog graag meer aandacht aan wil gaan geven: mijn ADHD-gezin. Want eerlijk is eerlijk, hier gaat voor mijn gevoel geen dag normaal en ik vind dat daar best meer aandacht voor mag zijn.

Al sinds mijn oudste de diagnose ADHD met kenmerken van autisme (toen nog Syndroom van Asperger) kreeg, krijg ik bij de psychiater ouderbegeleiding. Inmiddels is de ouderbegeleiding niet meer nodig voor mijn oudste zoon, maar voor onze jongste zoon die vorig jaar de diagnose ADHD kreeg.

De term ouderbegeleiding klinkt heftiger dan het is, hoor. Eén keer in de zoveel tijd heb ik een afspraak en dan bespreken we hoe het gaat en of ik nog ergens handvatten voor nodig heb. Het is erg prettig om iemand met kennis van zaken te hebben waar we onze struggles kunnen bespreken. En omdat ze wat verder afstaat komt ze soms met oplossingen waar we zelf nog niet aan dachten.

Maar er is nog meer veranderd. Sinds vorig jaar heb ik natuurlijk zelf ook de diagnose ADHD waarvoor ik medicatie gebruik. Ineens ben ik dus een moeder met ADHD. Officieel, want een moeder met ADHD ben ik natuurlijk altijd al geweest. Ook hier wil ik graag meer over gaan vertellen. Mijn eigen ervaringen delen. Want hoewel ik graag de touwtjes strak in handen heb, zodat er maar niks verkeerd gaat, dat is vaak schone schijn. Daarover dus later meer.

Vandaag had ik dus een afspraak voor ouderbegeleiding. Ik vertelde hoe het met ons gaat en wat er sinds januari allemaal gebeurd was. En zonder overdrijven: dat was best veel. Mijn man zat niet lekker in zijn vel (understatement), we zijn op zoek naar een andere woning, de juf van onze jongste zoon werd voor de rest van het jaar ziek en hij was (en is) daardoor veel thuis, en dit is slechts het topje van de ijsberg. Tussendoor hebben we ook nog even corona en de waterpokken meegepikt. Kortom, een ADHD-gezin on steroïds.

Toen ik begon met mijn bedrijf schreef ik voor een webshop blogs over ADHD en prikkelgevoelige kinderen. Hoe ga je daar mee om? Hoe kun je ze ondersteunen? Maar wat misschien ook wel interessant is: hoe blijf je als moeder met ADHD staande binnen een (groot) gezin? Lukt het om alle ballen hoog te houden? Hoe doe je dat dan? Nou ja, deze vragen wil ik graag gaan beantwoorden.

Heb jij nog een vraag? Dan zou ik het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Wie weet zie je dan je vraag binnenkort beantwoord!

 

Vind je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter en Pinterest.

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

 

 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.