Tea Topic #8: Wil je blijven wonen waar je nu woont? - Gera Raakt
TOP
Wil je blijven wonen waar je nu woont Tea Topic
Lifestyle Persoonlijk Tea Topics

Tea Topic #8: Wil je blijven wonen waar je nu woont?

Tea Topic #8: wil je blijven wonen waar je nu woont is een klein beetje een gewetenskwestie. De tijd is gekomen om het grote nieuws er eindelijk eens uit te gooien: we gaan emigreren naar Duitsland.

Droomhuis bouwen

Al een aantal jaren wonen we met ons grote gezin eigenlijk te klein. Onze huidige woonsituatie was een bewuste keuze, aangezien we in afwachting waren van een bouwvergunning voor ons droomhuis. Hiervoor moest eerst een bestemmingsplanwijziging doorgevoerd worden, maar dat was in dit geval lastiger omdat de gemeente hiervoor eerst het hele gebied opnieuw moest beoordelen. Het had zelfs een naam: herziening buitengebied, ook wel ‘veegplan’ genoemd.

 

Het lot

Af en toe duurde het wachten lang en werden we ongeduldig. We keken eens rond op Funda en andere huizensites, maakten ruzie of al dat wachten het echt wel waard was, maar iedere keer waren we weer bereid om te wachten zodat we ons droomhuis konden realiseren.

Na het maken van de bouwtekeningen, het hebben van nog veel meer geduld en het maken van veel kosten heeft het lot hier helaas ook weer eens anders bepaald. De bouw van ons droomhuis gaat definitief niet door. Dat ligt in dit geval niet eens aan de gemeente, want die stemde er na (zes!) jaren eindelijk mee in, maar door andere omstandigheden die we totaal niet hadden zien aankomen en die te gevoelig en privé zijn om hier even snel tussen neus en lippen te bespreken.

 

Emigreren

Zoals ik een paar dagen geleden in Mijn ADHD-gezin al een klein beetje vertelde zijn we de laatste tijd erg druk geweest met van alles en nog wat. En ja, tot afgelopen januari wilden we zeker in Wageningen blijven wonen, maar toen werden de kaarten dus opnieuw geschud. In Tea Topic #2: Woon je liever in een stad of in een dorp? verklapte ik al dat we graag vrijstaand met ruimte willen wonen, maar ja, aangezien de huizenprijzen in Nederland momenteel de pan uitrijzen kunnen we ons dat hier niet langer veroorloven.

Daarom hebben we besloten om Wageningen toch echt achter ons te gaan laten. We laten zelfs Nederland voor een deel achter ons, want we zijn op dit moment druk bezig met het zoeken van een huis net over de grens met Duitsland. We hebben ook al een huis op het oog, maar daar vertel ik pas meer over als alles in kannen en kuiken is.

 

Onverwacht?

Is deze beslissing, emigreren naar Duitsland, onverwacht? Nee, want we hadden dit sowieso als alternatief plan indien de gemeente niet akkoord mocht gaan met onze bouwplannen. Wel komt er bij een emigratie natuurlijk het een en ander kijken. Zo hebben we een Nederlandse aankoopmakelaar in de arm genomen die verstand heeft van de Duitse woningmarkt. En straks moet er natuurlijk ook het nodige geregeld worden! Zo zal mijn man namelijk in Nederland blijven werken, maar mijn bedrijf zal mee naar Duitsland verhuizen. Veel zaken dus die nog tot de bodem uitgezocht moeten worden en waar ik later ook meer over zal vertellen.

Wil jij blijven wonen waar je nu woont?

 

Vind je Tea Topics leuk? Lees ook eens het Tea Topics overzicht. En vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter en Pinterest

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.