Recensie Dochter van de onderwereld - Gera Raakt
TOP
Recensie Dochter van de onderwereld, een spannende Young Adult geschreven door Theo-Henk Streng, uitgegeven door H!P Publishing
Boeken Lifestyle Shoppen

Recensie Dochter van de onderwereld

Van Theo-Henk Streng ontving ik zijn nieuwste e-book: Dochter van de onderwereld. Het is een spannende young adult van 126 pagina’s over de pittige tiener Nikki Verdonk, dochter van een Rotterdamse crimineel.

Dochter van de onderwereld is het derde boek van Theo-Henk Streng en is in dezelfde stijl geschreven als zijn eerder verschenen boeken: Uitgebroken en De nalatenschap.

 

Dochter van de onderwereld

Recensie Dochter van de onderwereld, een spannende Young Adult geschreven door Theo-Henk Streng, uitgegeven door H!P Publishing

We maken kennis met Nikki Verdonk wanneer ze op school ruzie heeft met een klasgenootje. Nikki weet echt wel dat de verhalen over haar vader waar zijn, maar ze pikt het niet als anderen commentaar op hem hebben. Haar vader Jaap Verdonk is een grote drugscrimineel in Rotterdam en wist op het nippertje aan een fikse gevangenisstraf te ontsnappen. Tot op de dag van vandaag weet nog niemand hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen.

Iedereen heeft dan ook een mening over haar en haar vader, maar ondanks dat probeert Nikki haar tienerleventje zo normaal mogelijk te leiden. Dat gaat op zich prima, totdat op een dag het ergste gebeurt. Haar vader wordt op klaarlichte dag geliquideerd.

Na zijn dood gaat er een beerput open. Haar vader bleek meer vijanden dan vrienden te hebben en nu aast iedereen op zijn plekje in de onderwereld. Dat maakt iedereen verdacht als mogelijke moordenaar. Zelfs mensen die dichtbij hem stonden. Heel dichtbij. Terwijl Nikki probeert haar leven weer op de rit te krijgen, laten de vragen haar niet los. Wie vermoordde haar vader? Waarom? En wie is er nog te vertrouwen?

Nikki smeekt haar moeder om de onderwereld de rug toe te keren, maar voor het zover is moet ze eerst nog wat zaken afronden. Op een avond wordt haar moeder weggeroepen, maar Nikki vertrouwt het niet en volgt haar. Het wantrouwen van Nikki blijkt terecht, hoe komen ze weer veilig thuis?

 

Conclusie

Dochter van de onderwereld is een erg prettig geschreven spannende young adult. Ik heb het boek dan ook in één keer uitgelezen. Weet jij nog hoe je je als tiener voelde? Aangezien ik zelf ook een vrij opstandige puber was kan ik me aardig in de pittige Nikki vinden.

In haar zoektocht naar de antwoorden rond haar vaders dood stelt ze allerlei vragen. Aan zichzelf, maar ook aan de volwassenen om haar heen. Die proberen haar te beschermen, maar daardoor neemt de achterdocht juist alleen maar toe. Ze weet niet goed meer wie er te vertrouwen is, maar gelukkig heeft ze haar vriend nog die haar helpt bij het vinden van de waarheid.

Hoe het bij jou gaat weet ik niet, maar doorgaans heb ik bij thrillers al snel een idee wie de dader is. Negen van de tien keer blijk ik het dan ook bij het rechte einde te hebben. Dat doet op zich niks af aan het verhaal, want dat kan altijd nog erg goed zijn. Maar ik vind het verhaal van Dochter van de onderwereld goed én ik zat lange tijd op het verkeerde spoor wat de dader betreft. Ben je op zoek naar een spannende young adult, dan is Dochter van de onderwereld een aanrader.

Mijn beoordeling Dochter van de onderwereld:

Kijk ook eens bij de categorie boeken voor nog meer lees-inspiratie! Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter en Pinterest.

 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.