Open dag bedrijventerrein De Stroet, Lunteren - Gera Raakt
TOP
Open dag De Stroet Lunteren, in opbouw
Dagje uit Uitjes

Open dag bedrijventerrein De Stroet, Lunteren

Gisteren bezochten we de open dag op het bedrijventerrein De Stroet in Lunteren. Hartstikke leuk om alle bedrijven eens van binnen te bekijken!

Mijn man werkt met veel plezier bij Autrans locatie Lunteren. Ze zijn specialist in het reviseren van automatische versnellingsbakken. Eén keer in de zoveel tijd wordt er op het bedrijventerrein een open dag georganiseerd. Eigenlijk had deze dag al eerder georganiseerd zullen worden, maar wegens corona werd het een paar jaar uitgesteld.

 

De Stroet, Lunteren

Op De Stroet, het bedrijventerrein in Lunteren, zijn een groot aantal bedrijven gevestigd. Maar liefst meer dan 60 openden gisteren hun deuren voor het grote publiek. Binnen kunnen kijken bij deze bedrijven is een uitgelezen kans voor kinderen die binnenkort een schoolkeuze moeten maken, maar ook voor alle familieleden, vrienden en kennissen van de mensen die daar werken.

Ook voor mensen die een carrìereswitch overwegen biedt een open dag een uitgelezen kans om eens rustig rond te kijken en de sfeer te proeven bij diverse bedrijven. Of maak van de gelegenheid gebruik en vraag een offerte aan voor een klus. Er zijn dus redenen genoeg waarom een open dag een erg goed idee is!

 

Goed geregeld

Omdat mijn vader al een hele tijd graag eens binnen wilde kijken bij Autrans hadden we afgesproken om met z’n allen een rondje over De Stroet te doen. Toen we in Lunteren aankwamen wist ik niet wat ik meemaakte, wat een drukte zeg! Maar eerlijk is eerlijk, alles was tot in de puntjes geregeld. Er was voldoende parkeergelegenheid op omliggende weilanden en er waren voldoende verkeersregelaars aanwezig. Ook de plaatselijke scouts waren aanwezig om de nodige hulp te verlenen. Erg leuk om te ervaren hoe zo’n open dag leeft in een dorp als Lunteren.

Naast het weiland waar we parkeerden vlogen meerdere helikopters af en aan. Voor de liefhebbers een prachtige kans om de regio eens vanuit de lucht te bekijken. Hoe tof ik het ook vind om naar te kijken, ik sta toch het liefst met beide beentjes op de vaste grond. Maar goed, de mensen die ik sprak over hun helikoptervlucht waren laaiend enthousiast. Ook de kinderen vonden het prachtig om de helikopters van dichtbij te kunnen zien vliegen.

 

Rondje De Stroet

Nadat we uitgekeken waren liepen we door naar Autrans waar mijn ouders al stonden te wachten. Tegenover het bedrijf stond een ijskraam waar we eerst nog een bolletje ijs van kregen. We waren mooi op tijd en het was bij Autrans nog niet zo erg druk. We hadden dan ook voldoende gelegenheid om even rustig een praatje te maken en rond te kijken.

Ook voor de kinderen was er ontzettend veel te doen. Schminken, springkussens een treintje, noem maar op. Ben je benieuwd naar het complete programma? Dat vind je hier. Wat ik ook erg leuk vind is dat alle bedrijven een bijdrage betalen om deel te mogen nemen aan de open dag. Van deze bijdrage wordt alles georganiseerd, waardoor alles gratis aangeboden kan worden.

En wat een geluk hadden we met het heerlijke zonnige weer. Met regen was het lang zo leuk niet geweest. Voor de verandering hebben we (met name de kinderen) het best lang uitgehouden voor ons doen. Maar rond 13.30 uur was de koek behoorlijk op en zijn we weer gegaan. Wil je nog een leuke sfeerimpressie bekijken, dat kan hier.

 

Vind je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter en Pinterest.

 

Uitgelichte afbeelding: eigen archief – opbouw in aanloop van de open dag

 

 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.