Welke stroming hekserij volg ik? - Gera Raakt
TOP
Welke stroming hekserij volg ik
Hekserij Lifestyle Persoonlijk

Welke stroming hekserij volg ik?

Binnen de hekserij zijn veel verschillende stromingen. Misschien is wicca, ook wel moderne hekserij genoemd, wel de meest bekende stroming binnen de hekserij, maar dat is niet de stroming die ik volg. Welke stroming hekserij volg ik dan wel?

Wanneer je eenmaal de keuze hebt gemaakt om je te verdiepen in hekserij dan gaat er een wereld voor je open. Die wereld kan best een beetje overweldigend aanvoelen! Tijdens de Jaaropleiding Traditionele Hekserij hebben we ons verdiept in de verschillende stromingen die er binnen de hekserij zijn. En dat zijn er nog al wat! Daarom vind ik het leuk om in dit blog wat meer te vertellen over de stroming hekserij die ik volg.

 

Eclectische hekserij

Hoewel ik de opleiding volg voor traditionele hekserij zie ik mezelf toch meer als eclectische heks. Of zou dit misschien iets zijn voor alle beginnende heksen die nog veel te leren hebben? Eclectische hekserij is namelijk een moderne vorm van hekserij waarbij uit diverse stromingen wordt geput. Daardoor is het een heel persoonlijke vorm van hekserij, omdat je alleen datgene kiest wat je aanspreekt en bij je past. Het is een unieke vorm van hekserij en verschilt dus van heks tot heks.

De stromingen die me als eclectische heks aanspreken zijn:

Traditionele hekserij

De stroming traditionele hekserij grijpt terug op de hekserij van voor de wicca en voor de Inquisitie. Deze vorm van hekserij is sterk gericht op de natuur, volksgebruiken en gewoonten, verbinding met het land, de streek waar je vandaan komt en voorouderverering.

 

Groene Hekserij

De stroming Groene hekserij is gericht op de natuur. Er wordt gewerkt met de kracht van bomen, bloemen, planten en kruiden.

 

Keukenhekserij

Dit is de huis-tuin-en-keukenheks die vanuit zijn of haar leefomgeving werkt, vooral geïnteresseerd in de praktische toepassingen van de magie, de aarde en de elementen. De term is niet echt vriendelijk en heeft een spottende bijklank. Het lijkt zeer aannemelijk dat de Oude Traditie waarschijnlijk ooit op deze manier ontstaan is: rond een kookplaats, het centrale punt in een huis of een leefgemeenschap, waar vieringen, toverformules, verhalen, magie en genezingen werden gepraktiseerd.

De kruidenheks

Een kruidenheks houdt zich voornamelijk bezig met kruiden en natuur. Dit is veruit één van de oudste heksensoorten, al noemde men vroeger deze mensen geen heksen. Kruiden werden al eeuwenlang gebruikt maar raakten in verval met de opkomst van de medicijnen. Nu komt deze kunst steeds vaker terug.

 

Solitaire hekserij

Solitair betekent alleen. Solitaire heksen zijn heksen die niet zijn aangesloten bij een groep (vaak een coven of sibbe genaamd) en zodoende alléén hun hekserij beoefenen.

 

De toekomst?

Op dit moment, aan het begin van de jaaropleiding, zie ik mezelf als een eclectische heks. Ik wil mezelf de ruimte geven om verschillende stromingen binnen hekserij te ontdekken en er meer over te leren. Wanneer ik de opleiding heb afgerond denk ik er misschien wel heel anders over!

Welke stroming binnen de hekserij spreekt jou het meeste aan?

 

Lees ook

 

Vind je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter en Pinterest.

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.