Houten speelgoed voor peuters van 0-4 jaar - Gera Raakt
TOP
Leuk houten speelgoed kind kopen
Lifestyle Shoppen Speelgoed

Houten speelgoed voor peuters van 0-4 jaar

Houten speelgoed voor peuters. Het ziet er mooi uit, gaat lang mee, is duurzaam, kan tegen een stootje en misstaat vaak niet in je interieur. Houten speelgoed is gemaakt om de fantasie van je kind te stimuleren en wordt ook wel open einde speelgoed genoemd: het speelgoed prikkelt het kind om tot een eigen spel te komen. Veel soorten houten speelgoed laat zich ook nog eens goed met elkaar combineren. Wat houdt je nog tegen om je kind hier ook van te laten genieten? Hier een overzicht van een aantal houten toppers.

Fagus voertuigen

Fagus voertuigen; Houten speelgoed voor peuters kopen

Voertuigen van het houten speelgoed merk Fagus zijn heerlijk groot en robuust met beweegbare onderdelen. Zo zijn alle auto’s bestuurbaar met een grote stuurknop bovenop. Een brandweerwagen met uitschuifbare ladders, die zelfs door kleine peuterhandjes makkelijk omhoog en omlaag geschoven kunnen worden. Hijskranen die echt ballast omhoog kunnen hijsen. Bovendien zien de voertuigen er nog mooi uit. Basic model, mooi afgewerkt, mooi hout met hooguit één kleur, zoals bijvoorbeeld rood voor de brandweerauto.

Meer informatie.

 

Grimms Regenboog

 

Grimm's regenboog kopen; Leukste houten speelgoed voor kinderen

Grimms is een mooi duurzaam merk voor ontzettend veel mooi houten speelgoed. De elementen van Grimms zijn hier wel een van de bekendste van. Er zijn vier elementen: water, vuur, aarde en een regenboog. De regenboog bestaat uit 12 in elkaar passende bogen. Ze zijn hand gezaagd uit één stuk hout en passen daardoor perfect in elkaar. Als je goed kijkt zie je zelfs de lijnen in het hout over de verschillende bogen doorlopen. Elke regenboog is dus uniek en al prachtig om een mooi plekje in huis te geven en alleen maar naar te kijken.

Maar we hebben het hier over speelgoed en daar is deze regenboog ook zeer geschikt voor. Je kind kan er mooie torens en bouwwerken van maken, er kan een knikkerbaan van gemaakt worden. Hier werden ze ook al gebruikt om dierentuinen en eilanden van te maken, maar ook in combinatie met de autobaan om er tunnels en bruggen van te maken of om opa mee te bellen. Kinderen blijven eindeloos mogelijkheden bedenken om het te gebruiken in hun spel. Meer Grimm’s regenboog speltips vind je hier.

Meer informatie.

 

Kapla

Kapla kopen; Het mooiste speelgoed voor kinderen met een open einde

Eindeloos bouwen met allemaal dezelfde latjes. Dat klinkt misschien saai, maar dat is het allesbehalve. Laatst hadden ze in de kleuterklas van mijn zoon met deze latjes een toren gemaakt die hoger reikte dan de gemiddelde ouder. Hier was twee dagen met vereende krachten aan gebouwd.

Meer informatie.

 

Houten dieren

Houten dieren speelgoed kopen; Speelgoed voor kinderen met een open einde

Dieren doen het natuurlijk altijd goed bij kinderen. De houten dieren van bijvoorbeeld Holztiger en Ostheimer zijn echt schitterend en goed voor urenlang speelplezier. De dieren van deze merken zijn met de hand gemaakt en beschilderd met veel oog voor detail. Boerderijdieren, pooldieren, bosdieren, zeedieren, paashazen, eenhoorns, olifanten, tijgers, kangoeroes, vogels, vissen, teveel om op te noemen. Er zijn zoveel verschillende dieren verkrijgbaar dat er voor elk kind wel één favoriet, of meerdere, bij zit.

Meer informatie.

 

Houten poppenwagen

Houten poppenwagen kopen; Houten speelgoed voor kinderen met een open einde

Er zijn prachtige houten poppenwagens te vinden. Stevige robuuste wagens, die ook als loopwagen bij de eerste stapjes kunnen dienen. Maar er zijn er die ook geschikt zijn om een kleiner broertje of zusje in rond te rijden. Of om gewoon als poppenwagen te gebruiken natuurlijk.

Meer informatie.

 

Wobbel (balance board)

Wobbel of balansbord kopen; Leuk houten speelgoed voor kinderen met een open einde

Heb je een kind dat niet van stilzitten houdt? Hiermee is dat ook niet nodig. Een Wobbel is eigenlijk gewoon een kromme plank. Met een Wobbel kunnen ze staand/zittend/liggend schommelen en het evenwicht oefenen. Er wordt zelfs yoga voor kinderen gegeven op de Wobbel. Het kan gebruikt worden als glijbaan, brug, tunnel, opstapje, en voor wat een kind er nog maar meer mee kan bedenken. Hier was het regelmatig een deur van de winkel, een toneel voor het poppentheater of een stoel om je even op terug te trekken en rustig schommelend een boek te lezen.

Meer informatie.

 

Houten schommel

Houten schommel kopen

Dit is natuurlijk een all time classic, een houten schommel. Heerlijk schommelen en zweven door de lucht. Lekker buiten aan een boom of een rek, welk kind geniet hier nou niet van? Binnen schommelen kan natuurlijk ook. Hang een schommel op zolder, in een deuropening of aan het plafond in de kinderkamer. Zorg er wel voor dat de schommel ergens aan hangt dat er ook op berekend is. Een houten schommel is ook erg leuk om samen met je kind zelf te maken. Veel is er niet voor nodig, een mooie houten plank, stevige touwen en haken om de schommel mee op te hangen.

Meer informatie.

 

Houten blokken

Houten blokken kopen

Als laatste in dit overzicht de houten blokken. Leuk voor de allerkleinsten tot in de kleuterleeftijd en goed voor uren speelplezier.

Meer informatie.

 

Tips voor een klein budget

Om veel mooi houten speelgoed aan te schaffen heb je wel een flinke zak geld nodig. Gelukkig is veel niet nodig. Een kind creëert al de mooiste fantasieverhalen met een paar mooie elementen. Of misschien juist omdat er maar een paar dingen zijn, zodat er veel ruimte is voor eigen fantasie.

Wil je toch graag wat meer, zonder je bankrekening leeg te trekken? Dan is houten speelgoed een perfect cadeau om met verjaardagen te vragen als gezamenlijk cadeau. Bovendien is er veel tweedehands verkrijgbaar, vaak in goede staat. Misschien staat er zelfs nog wat bij opa of oma op zolder, wat nu geschikt is voor jouw kind om mee te spelen.
Houten speelgoed blijft lang mooi en als er een keer iets kapot gaat, kan je het vaak zelf ook repareren. Een beetje houtlijm of een schroefje aandraaien en je kind heeft weer uren speelplezier.

Wat is het favoriete houten speelgoed van jouw kind?

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter of Pinterest.

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.