TOP
Leuke en originele cadeautjes voor meisjes van 3 jaar
Lifestyle Shoppen

15 leuke en originele cadeautjes voor meisjes van 3 jaar

Mijn oudste dochter is net 3 jaar geworden en bij jarig zijn horen cadeautjes! Maar wat zijn nou leuke, originele cadeaus voor een meisje van 3 jaar? Omdat mensen steevast aan me vragen wat er op het verlanglijstje staat en ik vaak zelf geen idee heb, vroeg ik haar zelf wat ze graag wilde hebben. Ik kreeg een aardig lijstje van haar die ik zelf met een aantal cadeaus heb aangevuld. Het resulteerde in dit blog met 15 leuke en originele cadeautjes voor meisjes van 3 jaar in verschillende prijsklassen.

#1. Rugtas 

Cadeautjes meisje 3 jaar; rugtasje parkland goldie, nebula light, recycled materiaal, 5 liter

Mijn oudste dochter heeft op dit moment een heel schattig rugtasje. Helaas is hij eigenlijk aan de kleine kant. Daarom ging ik op zoek naar een andere en toen kwam ik de leuke rugtasjes tegen van Skip Hop Zoo. Geen schreeuwerige felroze kleuren of barbies, maar gewoon mooie rugtassen in de vorm van een dier, voorzien van rustige kleuren (je vindt hem hier).

Het werd uiteindelijk een andere. Van mijn schoonouders kreeg ze deze ontzettend leuke, duurzame rugtas van het merk Parkland (zie afbeelding): de Parkland Goldie van 5 liter. Hij is gemaakt van gerecycled materiaal, voornamelijk plastic flessen.

Je koopt de rugtas hier.

#2. Theeservies

Cadeautjes meisje 3 jaar; theeservies porselein simply for kids

Waar ik zelf goede herinneringen aan heb is spelen met een theeservies. En dan niet een plastic variant, maar gewoon van porselein. Onze dochter heeft dit leuke lieveheersbeestje theeservies in koffer van Simply for Kids. Ze heeft al veel leuke theekransjes gegeven!

Je koopt het theeserviesje hier.

#3. Pantoffels

Cadeautjes meisje 3 jaar; Haflinger pantoffels

Op de Vrije School is het gebruikelijk om bij de peuters en kleuters pantoffels te dragen in de klas. Nu draagt ze een merkloos setje pantoffels, maar de volgende keer wil ik deze mooie van Haflinger graag voor haar kopen.

Je koopt de pantoffels hier.

#4. Poppenhuis

Cadeautjes meisje 3 jaar; Poppenhuis KidKraft

Dit is een wat duurder cadeau, dus leuk om samen met anderen te geven. Het poppenhuis KidKraft Amelia van bijna 120 cm hoog inclusief 15-delige accessoireset is goed voor eindeloos speelplezier.

Je koopt het poppenhuis hier.

#5. Rieten poppenwagen

Cadeautjes meisje 3 jaar; Rieten poppenwagen

Ook goed voor eindeloos speelplezier is deze rieten poppenwagen. Op de peuterspeelzaal is dit het favoriete speelgoed van onze dochter. Is jouw kind ook gek op het spelen met poppen? Dan is dit zeker een geweldig cadeau. 

Je koopt de poppenwagen hier.

#6. Houten poppenbuggy

Cadeautjes meisje 3 jaar; houten poppenbuggy

Ook erg leuk is een buggy van hout. Vooral handig als de pop niet meer in de rieten poppenwagen wil liggen en meer van de wereld wil zien!

Je koopt de houten poppenbuggy hier.

#7. Draagzak

Cadeautjes meisje 3 jaar; Draagzak pop van het merk chic

Omdat ik de jongste veel draag en de pop naar haar is vernoemd mag deze draagzak niet op dit lijstje ontbreken. Dit is één van de cadeaus die ze van ons voor haar derde verjaardag kreeg, en ze is er zo blij mee dat ze hem bijna niet meer af wil doen.

Je koopt de draagzak hier.

#8. Pop

Cadeautjes meisje 3 jaar; Haba pop.

Vorig jaar kreeg ze een pop van het merk Haba van ons. Wat ik vooral erg leuk vind is dat er een hele serie van is. Je kunt iedere keer dus weer een nieuwe pop geven. Daarnaast zijn er ook losse kleertjes verkrijgbaar.

Je koopt de poppen hier.

#9. Regenpak

Cadeautjes meisje 3 jaar; Ducksday regenpak

In het verleden kocht ik voor mijn zoon bij de Zeeman een ontzettend handig regenpak: broek en jas zaten aan elkaar. Afijn, hij werd te klein voor hem en toen werd hij doorgeschoven naar mijn oudste dochter. Inmiddels is ook zij er uit gegroeid, tijd dus voor een nieuw regenpak. Op mijn zoektocht kwam ik deze regenpakken van het merk Ducksday tegen. Verkrijgbaar in diverse kleuren.

Je koopt het regenpak hier.

#10. Paraplu

Cadeautjes meisje 3 jaar; Paraplu

Je verwacht het misschien niet direct op een verlanglijstje, maar dochterlief zou naast een regenpak, ook heel graag een paraplu voor haar verjaardag willen. In combinatie met haar regenpak is ze straks klaar voor de herfst!

Je koopt de paraplu hier.

 

#11. Knutselspullen van bijenwas

Cadeautjes meisje 3 jaar; Bijenkneedwas, bijenwasblokjes, bijenwas stiftkrijtjes Stockmar

Op de peuterspeelzaal wordt de dag begonnen met het kneden van een bolletje deeg. Het deeg wordt gebakken en tussen de middag wordt er gezamenlijk van gegeten. Wanneer er een keer geen brood gegeten wordt, bijvoorbeeld met feestdagen, dan komt de bijenkneedwas op tafel en wordt daarmee gekneed. Naast bijenkneedwas heeft het merk Stockmar ook bijenwasblokjes en bijenwas stiftkrijtjes.  

Je koopt de producten van Stockmar hier.

#12. Wobbel

Cadeautjes meisje 3 jaar; Wobbel

Nog een leuk, duurder cadeau om samen te geven is de Wobbel, een balansbord waar kinderen uren mee kunnen spelen. Verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen. 

Je koopt de Wobbel hier.

 

#13. Grimms regenboog

Cadeautjes meisje 3 jaar; Grimm's regenboog

Deze vrolijke regenboog kreeg onze dochter ook voor haar verjaardag. Wat zou jouw kind ervan maken? Een toren, een tunnel, of misschien een huisje? 

Je koopt de Grimm’s regenboog hier.

#14. Lyra kleurpotloden

Cadeautjes meisje 3 jaar; Lyra kleurpotloden, potlood, krijt en water oplosbaar

Omdat de kids de laatste tijd graag tekenen was het derde en laatste cadeautje wat ze van ons kreeg zijn deze fijne kleurpotloden, met driehoeksgreep, van het merk Lyra. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar.  

Je koopt de potloden hier

#15. Crayon Rocks

Cadeautjes meisje 3 jaar; Crayon Rocks, krijtjes op basis van soja

Crayon Rocks zijn natuurlijke krijtjes op basis van soja en door hun vorm zijn ze, net als de Lyra kleurpotloden, goed vast te houden. Ook voor kleine kinderen. Crayon Rocks worden ook gebruikt door ergotherapeuten en (voorschoolse) leerkrachten om de fijne motoriek te ontwikkelen. 

Je koopt de Crayon Rocks hier.

Gerelateerd:

Uitgelichte afbeelding: Famveldman – 123RF

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van drie lieve kinderen en in verwachting van de vierde. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *