Trampoline kopen? Lees deze handige tips eerst! - Gera Raakt
TOP
Wil je een trampoline kopen? Lees dan deze handige tips eerst!
Lifestyle Shoppen

Trampoline kopen? Lees deze handige tips eerst!

Ben je van plan om een trampoline te kopen of twijfel je nog over de aanschaf van een trampoline in de tuin? Zorg ervoor dat je voldoende geïnformeerd bent, zodat je geen miskoop begaat. Op het gebied van trampolines zijn er nogal wat keuzes die gemaakt moeten worden. Wil je bijvoorbeeld een ingegraven trampoline kopen of een trampoline die naadloos geïntegreerd is met je tuin? Gebruik je wel of geen veiligheidsnet? En welke factoren hebben invloed op de kwaliteit van een trampoline? Op deze vragen geven we in dit artikel antwoord. 

Veiligheid voorop

Een ingebouwde trampoline is, zoals de naam al doet verklappen, ingebouwd in de grond. Doordat de trampoline een lage instap heeft, is het zeer makkelijk te betreden. Dat maakt deze trampoline een veilige keuze voor de kleinste kinderen, want zij hoeven niet meer op de trampoline te klimmen. Door specialisten wordt ook altijd aangeraden om een veiligheidsnet te gebruiken om ongelukken te voorkomen. Misschien is het op esthetisch vlak niet de mooiste oplossing, maar veiligheid staat natuurlijk altijd voorop!

 

Welke trampolinevorm kan ik het beste kiezen?

Trampolines zijn verkrijgbaar in verschillende soorten vormen, zoals bijvoorbeeld vierkante en ronde trampolines. Een ronde trampoline is de meest voorkomende trampolinevorm, al lijken vierkante en rechthoekige trampolines ook met een opmars bezig te zijn. Deze trampolines zijn dankzij hun vorm geschikt voor een kleinere tuin, omdat ze makkelijk in een hoek geplaatst kunnen worden. Houd er echter wel rekening mee dat een vierkante of rechthoekige trampoline meer is weggelegd voor de ervaren springer. Het is bij deze trampoline moeilijker om in het midden van de springmat te blijven. Dit is bij een ronde trampoline een stuk makkelijker! Dat verklaart waarschijnlijk waarom wedstrijdtrampolines een rechthoekige vorm hebben.

 

Wat kost een trampoline?

Trampolineprijzen variëren enorm, maar gemiddeld kun je denken aan €300 tot €1400 voor een degelijke tot een kwalitatief zeer goede trampoline. Een budgetvriendelijke trampoline is al verkrijgbaar vanaf €200. Als je niets tegen tweedehands spullen hebt, is dat ook een goede mogelijkheid om een degelijke trampoline voor een fijne prijs op de kop te tikken. Succes!

Heb jij een trampoline in de tuin?

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.