Mijn eerste spellen: Eerste boomgaard van Haba - Gera Raakt
TOP
Haba Eerste boomgaard
Lifestyle Review Shoppen

Mijn eerste spellen: Eerste boomgaard van Haba

Een tijdje geleden ben ik naar de Ouders Natuurlijk beurs geweest. Daar kocht ik onder andere het spel: Eerste boomgaard van het merk Haba. Voldoet het spel aan mijn verwachtingen?

Eerste boomgaard

Laten we wel wezen, niemand vindt het leuk om te verliezen. Natuurlijk draait het in principe om het meedoen als je een spelletje speelt, maar winnen voelt uiteindelijk toch echt veel beter dan verliezen. Dat is nou eenmaal zo. Spelletjes spelen is goed voor de ontwikkeling van je peuter. Hoe zorg je dat het voor iedereen leuk blijft? Haba heeft daar een hele goede oplossing voor: samenwerkingsspellen!

Het spel Eerste boomgaard is een samenwerkingsspel voor 1 – 4 kinderen vanaf 2 jaar. Het spel bevordert vrij spelen, het herkennen en onderscheiden van kleuren en symbolen en het eerste begrip van spelregels.

 

Inhoud

De inhoud van Eerste boomgaard: 1 raaf, 1 fruitmand, 4 groene appels, 4 rode appels, 4 gele peren, 4 blauwe pruimen, 5 parcourskaartjes, 4 bomen, 1 dobbelsteen met kleuren en symbolen en natuurlijk spelregels.

 

Lees ook: Shoppen | Leuk cadeau: Raad eens hoeveel ik van je hou

Het spel

Leg de vier bomen in het midden van de tafel en leg de bijpassende vruchten erop. De vijf parcourskaartjes leg je er op een rij naast. De raaf komt voor het eerste parcourskaartje te staan.

 

Eerste boomgaard

 

Doel van het spel is om gezamenlijk het fruit van de bomen te plukken voordat de raaf de boomgaard bereikt!

Degene die het laatst een appel heeft gegeten of het jongste kind mag het spel beginnen. Wordt er een kleur gegooid? Pak een vrucht met de gegooide kleur van de boom en leg hem in het mandje. Is de boom al leeg? Dan gebeurt er verder niets en is de volgende speler aan de beurt.

Wordt de fruitmand gegooid? Dan mag je een vrucht naar keuze pakken en in de fruitmand leggen. Oh jee, heb je de raaf gegooid? Dan nadert de raaf de boomgaard, want hij mag een parcourskaartje opschuiven!

 

Lees ook : Column | Mijn mening over trakteren

 

Einde van het spel

Als het lukt om de vruchten te oogsten voordat de raaf de boomgaard bereikt, winnen jullie gezamenlijk. Gaat de raaf het laatste parcourskaartje voorbij? Dan wint de raaf…Er wordt gezamenlijk verloren van de snelle dief.

 

Aanrader?

Toen ik het spel kocht waren de kleintjes nog te jong om het spel te spelen. Nu de middelste ruim 2,5 jaar is, wordt het pas echt leuk. Hij vindt het erg leuk om de dobbelsteen te rollen, snapt welke kleur hij moet pakken en kan daarom de vruchten zelf goed van de boom pakken om in het mandje te doen. Door de grote handzame stukken is het makkelijk hanteerbaar voor die kleine handjes.

Zusje speelt natuurlijk ook mee. Zij vindt het op dit moment vooral erg leuk om de dobbelsteen te rollen en de vruchten vast te houden!

Het grootste voordeel van het spel is de tijdsduur. Eén spelletje duurt ongeveer 10 minuten. Dat is net zo lang als de spanningsboog van menig kind.

Enthousiast geworden? Eerste boomgaard van Haba is hier te koop.

 

Haba Eerste boomgaard

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

1 COMMENT
  • Anita Willems
    6 jaar ago

    Dit vind ik echt een leuk spel voor heel jonge kinderen! Ik heb de gewone versie een keer gekocht als Sinterklaas cadeau. Een vriendin tipte me destijds over de spellen van Haba. Deze in het bijzonder omdat je tegen de raaf speelt en je drama’s over verliezen van elkaar vermijdt.
    Hop hop galop is hier ook heel geliefd.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.