Wat is hekserij voor mij? - Gera Raakt
TOP
Wat is hekserij voor mij; traditionele hekserij
Hekserij Lifestyle Persoonlijk

Wat is hekserij voor mij?

Een tijdje geleden schreef ik mijn eerste blog over hekserij. Maar wat is hekserij voor mij? Daar zal ik in dit blog een antwoord op proberen te geven.

Sinds kort ben ik officieel een heks in opleiding, ik volg namelijk de Jaaropleiding Traditionele Hekserij van Lunadea. Eén van de vragen waar ik over na moet denken is: wat is hekserij voor mij? En ik moet zeggen dat ik het lastig vind om hier een helder en concreet antwoord op te geven. Maar, ik ga mijn best doen!

 

Wicca

Toen ik me zo’n twintig jaar geleden probeerde te verdiepen in hekserij kwam ik uit bij wicca (moderne hekserij, red.). Ik kocht een mooi (Engelstalig) boek, kocht een mooie set Tarotkaarten en ging voortvarend aan de gang. Mijn omgeving moest er wel een beetje om lachten, Gera had ook weer wat gevonden. En eerlijk is eerlijk, na een tijdje gaf ik er, ook wegens gebrek aan steun, maar de brui aan. Ik ontdekte ook dat wicca niet het soort hekserij is wat bij mij past, de hiërarchie en diverse regeltjes maakt dat het me tegenstaat.

 

Natuurlijk

Jaren kabbelden voort. Man en ik kregen kinderen, we verdiepten ons in natuurlijk ouderschap. Waren de kinderen ziek dan merkte ik dat ik behoefte kreeg om ze het liefst op een zo natuurlijk mogelijke manier te ondersteunen. Maar ik had geen idee hoe ik dat kon doen.

Is het volle maan, dan voel ik me rusteloos en wil ik naar buiten. Ik dein mee op het ritme van de seizoenen: in de lente wil ik eropuit en in de herfst trek ik langzaam weer naar binnen. Kortom, ook in het dagelijkse leven kruiste hekserij hier en daar nog steeds mijn pad. Echt van de grond komen deed het nooit, ik ging er nooit echt actief mee aan de slag.

 

Traditionele hekserij

Vorig jaar las ik het boek Heks, geschreven door Susan Smit, en maakte ik voor het eerst kennis met traditionele hekserij. Deze vorm van hekserij is gebaseerd op de oorspronkelijke wijze van hekserij beoefenen en op oude tradities. Wat me aanspreekt is dat je hierbij zelf mag voelen en kiezen wat bij je past. Ben je liever een solitaire heks of wil je graag bij een coven horen? Wel rituelen uitvoeren of niet? Het mag allemaal. Wat ik ook erg leuk vind is dat mijn man ook geraakt werd door traditionele hekserij. Ook hij wilde er graag meer over leren. Daarom besloot ik dan ook de Jaaropleiding Traditionele Hekserij te gaan doen. Het is fijn om te merken dat je gesteund wordt door je omgeving.

 

Wat is hekserij voor mij?

Maar goed, ik heb nu al een heel verhaal geschreven, maar nog altijd geen antwoord gegeven op de vraag: wat is hekserij voor mij? Op dit moment is hekserij voor mij: bewust leven met de seizoenen, genieten van de veranderingen in de natuur, uitgaan van ‘hersenkracht’ (dat je aantrekt wat je in gedachten uitzendt en je dus ook invloed uit kan oefenen op dat wat je aantrekt).

In hekserij heb ik ook nog ontzettend veel te leren! Ik wil heel graag meer kennis opdoen over kruiden en de verschillende manieren om ze in te zetten. Kennismaken met rituelen en waar mogelijk deze ook uitvoeren. Ik wil ook graag meer leren over mediteren en ik heb sinds ik met de opleiding begonnen ben al gemerkt dat hier voor mij een duidelijk leerdoel zit!

Ben jij geïnteresseerd in hekserij? Ik zou het leuk vinden als je met me wil delen wat hekserij voor jou is.

 

Vind je dit een leuk artikel en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan op social media: Facebook, Twitter en Pinterest.

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.