Heks in opleiding: ik volg de jaaropleiding traditionele hekserij!
TOP
Heks in opleiding: Jaaropleiding traditionele Hekserij Lunadea
Hekserij Lifestyle Persoonlijk

Heks in opleiding: ik volg de jaaropleiding traditionele hekserij!

Heksen en hekserij zijn onderwerpen die me al heel lang bezighouden. Het zijn alleen geen onderwerpen die ik snel ter sprake breng op mijn blog, omdat er vaak zo’n lading hangt aan de term ‘heks’. Maar ik wil nu wel vol trots meedelen dat ik sinds vandaag een heks in opleiding ben! 

Wat is het eerste waar jij aan denkt als ik het woord ‘heks’ laat vallen? De kans is groot dat je gelijk associaties hebt met zwarte puntmutsen, bezemstelen en een haakneus met daarop een duidelijk zichtbare wrat. Nee, dat is niet bepaald iets waar ik graag mee vergeleken wordt. Maar ik ga het nu toch hardop uitspreken: ik ben een heks.

 

Wat betekent heks?

Heksen zijn overal ter wereld. Ze kunnen solitair (alleen) werken of in een coven (groep). Daarnaast zijn er verschillende stromingen die heksen kunnen aanhangen. Een bekende term is wicca, moderne hekserij. Zelf heb ik een voorkeur voor de traditionele hekserij. Maar wat betekent nou het woord heks?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een heks niet kwaadaardig. Helemaal niet zelfs! Heksen zijn vaak wijze mensen die juist het leven en de natuur eren door bewust stil te staan bij de veranderingen. Denk hierbij aan de seizoenen die in elkaar overlopen en de verschillende maanstanden. Hekserij wordt daarom ook wel eens een natuurreligie genoemd, al is hekserij op zichzelf geen geloof.

 

Zoekende heks

Hoewel ik al jaren veel gelezen heb over hekserij merkte ik dat ik het lastig vind om de theorie om te zetten in de praktijk. Vorig jaar deed ik een goede poging om, ondanks (of juist dankzij) mijn drukke bestaan, hekserij meer actief in mijn leven toe te gaan passen. Ik kocht een heksenagenda en was vast van plan om meer hekserij te gaan praktiseren.

Met de heksenagenda kon ik aan de slag, want het bevatte informatie over de verschillende jaarfeesten met tips voor het doen van rituelen, de verschillende maanstanden en numerologie en energie. Ook stonden er affirmaties in. Kortom, een heel handige agenda voor iedere heks. Maar door persoonlijke omstandigheden kwam er erg weinig van terecht. Dat frustreerde me enorm.

 

Jaaropleiding Traditionele Hekserij

Een paar dagen geleden kwam ik weer eens op de website van Lunadea uit. Ik besloot me in te schrijven voor een gratis cursus waardoor ik hekserij meer toe kon passen in mijn dagelijkse leven. Toch voelde ik al snel dat het niet genoeg voor me was. Ik wilde meer praktische kennis en ervaring op doen. De mogelijkheid hebben om te verbinden met andere heksen. En toen stuitte ik op de Jaaropleiding Traditionele Hekserij van Lunadea. Maar ja, was ik bereid om deze investering te doen?

Aangezien ik erg van het motto ‘zuinigheid met vlijt’ ben, vind ik het vaak erg lastig om een grote uitgave te doen. Ik besprak het daarom met mijn man die me aanmoedigde om gewoon de stap te zetten. En daarom kan ik nu vol trots zeggen: ik ben een heks in opleiding! Hoe tof is dat?! Wil je ook meer over heksen en hekserij te weten komen? Of ben je ook nieuwsgierig naar opleidingen? Meer informatie vind je hier.

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

 

 

 

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.