Wat betekent Moederdag voor mij? - Gera Raakt
TOP
Wat betekent Moederdag voor mij?
Feestdagen Lifestyle Moederdag

Wat betekent Moederdag voor mij?

Moederdag wordt in Nederland gevierd op de tweede zondag in mei. Daarom sta ik in dit blog even stil bij de vraag: wat betekent Moederdag voor mij?

Hoewel Moederdag steeds commerciëler wordt, is de dag in het leven geroepen om even stil te staan bij alle moeders, levend en dood. En wat mij betreft is deze dag ook voor vrouwen die ongewenst kinderloos zijn. Ik ben wel gezegend met maar liefst vier kinderen en daarom vind ik het leuk om even stil te staan bij de vraag: wat betekent Moederdag voor mij?

 

Moederdag als kind

Als kind vond ik Moederdag ontzettend leuk. Op school deed ik mijn uiterste best om iets leuks te maken voor mijn moeder. Op de dag zelf, waar ik vol verwachting naartoe leefde, probeerde ik (in navolging van Jip en Janneke) een ontbijtje klaar te maken. Hoe vaak het me gelukt is om het ontbijt te maken, laat staan boven te krijgen, weet ik eigenlijk niet eens, ik kan me alleen het gevoel van opwinding nog herinneren.

Ook toen ik groter werd en er op school niet langer geknutseld werd voor Moederdag, besteedde ik er op mijn manier aandacht aan. Ik probeerde dan altijd iets leuks voor haar te kopen.

 

Moederdag als moeder

De jaren gingen voorbij. Toen ikzelf moeder werd bleef Moederdag lange tijd een dag waar ik vol verwachting naartoe leefde. Want ieder kind vindt Moederdag toch fantastisch? Dat bleek in de praktijk toch niet zo te zijn… Het heeft eerlijk gezegd (te) lang geduurd voordat ik mijn onrealistische verwachtingen eindelijk naar beneden bij wist te stellen.

Inmiddels ben ik zo ver dat ik Moederdag beschouw als een normale zondag als alle andere. Mijn man doet absoluut zijn best om er wat leuks van te maken en regelt vaak ook een kleinigheidje (zoals die ene heuglijke keer dat ik mierengif kreeg, we hebben het er nu nog over), wat ik erg lief vind van hem.

Wat ik wel leuk vind om op een dag als Moederdag te doen is even bewust stilstaan bij het feit dat ik mooie, lieve kinderen heb mogen krijgen en een fijn gezin heb. En ook dat ik nog een moeder heb, waarmee ik inmiddels weer contact heb.

Wat betekent Moederdag voor jou?

 

Lees ook

 

Vind je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter en Pinterest.

 

Uitgelichte afbeelding: 123f.com

 

 

 

 

 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.