Hachee met champignons - Gera Raakt
TOP
Recept hachee met champignons, lekker met rijst, pasta of aardappelen en rode kool
Recepten

Hachee met champignons

Ben je op zoek naar een lekkere stoofpot die je zowel in de winter als de zomer kunt eten? Probeer dan eens dit lekkere recept voor hachee met champignons.

Stoofpot hachee met champignons

Eerlijk is eerlijk, de eerste keer dat ik deze stoofschotel at keek ik wel even vreemd op. Hachee met champignons? Wat een vreemde combinatie! Maar goed, mijn schoonvader heeft de Oostenrijkse nationaliteit en heeft het oer-Hollandse recept voor hachee gewoon een beetje aangepast. En jeetje, wat was het heerlijk!

Traditioneel wordt de Nederlandse hachee geserveerd met aardappels en rode kool. En hoewel je de hachee met champignons ook prima volgens traditie met aardappelen kunt serveren, serveerde mijn schoonvader het meestal met pasta. Soms ook wel rijst. En aangezien ik niet zo fan van aardappels ben, was ik daar erg blij mee!

Duits rundvlees

Mijn schoonouders deden het al, en nu wij nog dichter bij de Duitse grens wonen doen wij het zelf ook: voor de grote boodschappen gaan wij naar Duitsland. Het vlees is daar kwalitatief gewoon veel beter en, net zo belangrijk, veel goedkoper. Wil je besparen op je boodschappen, dan is dat tegenwoordig de ultieme tip. En als je met een lege tank gaat en hem in Duitsland vol gooit, ben je helemaal blij! Daar kan ik met Too good to go en het sparen van zegeltjes niet tegen op…

Weer even terug naar het rundvlees voor onze hachee. Zoals gezegd is het Duitse rundvlees dus veel goedkoper én veel lekkerder. In Duitsland zijn de stukken vlees vaak ook veel groter. Zo koop ik vaak een kilo rundvlees, snijd het geheel in blokjes en vries een helft in voor een later moment.

Recept hachee met champignons

Benodigdheden

 • 500 gram runder riblappen
 • 500 gram uien
 • 50 gram boter
 • 2 volle eetlepels bloem
 • 500 milliliter runderbouillon (ik gebruik een tablet)
 • scheutje azijn
 • 1 à 2 laurierblad (afhankelijk van de grootte)
 • 3 kruidnagels
 • 400 gram champignons in kwarten
 • Naar smaak zout en peper
 • Evt. maïzena om in te dikken

Bereidingswijze

 • Pel om te beginnen de uien en snijd ze in (halve) ringen.
 • Snijd het rundvlees in blokjes.
 • Verhit de boter in de pan en bak het vlees bruin. Voeg daarna de uien toe en geef deze even rustig de tijd om ook wat kleur te krijgen.
 • Zet het vuur lager en voeg vervolgens de bloem toe en roer dit goed door en bak het even rustig mee.
 • Voeg beetje bij beetje de toe en roer goed door tot de hachee wat indikt.
 • Doe de kruidnagels, het laurierblad en het scheutje azijn erbij.
 • Je kunt op dit moment naar smaak nog extra zout en peper toevoegen.
 • De hachee heeft nu twee uur op laag vuur nodig om gaar te worden.
 • Na anderhalf uur mogen de kruidnagels en het laurierblad er weer uit gehaald worden.
 • Voeg op dit moment de schoongemaakte en in vieren/zessen gesneden champignons toe en laat ze nog een half uurtje meekoken.
 • Is de hachee te dun naar je smaak? Je kunt hem eventueel verdikken door wat maïzena toe te voegen.

Hachee met champignons serveren

Deze hachee met champignons serveer ik zelf het liefste met pasta. Als ik eens een keertje gek wil doen dan kies ik voor rijst. Mijn man en één van onze dochters zijn echter dol op gekookte aardappelen en als ik er zin in heb dan serveer ik die er ook bij. Ook kiest mijn man er vaak voor om er nog een scheutje extra azijn over heen.

Eet smakelijk!

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op FacebookTwitterInstagram of Pinterest!

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.