Hachee met champignons - Gera Raakt
TOP
Recept hachee met champignons, lekker met rijst, pasta of aardappelen en rode kool
Lifestyle Recepten

Hachee met champignons

Met deze temperaturen denk je er misschien niet meteen aan, maar het is toch echt september en het najaar staat alweer voor de deur. En wat is er, als het buiten waait en regent, nou lekkerder dan hachee met champignons?

Mijn schoonvader maakte vroeger altijd hachee met champignons klaar. En hoewel je het prima traditioneel met aardappelen kunt serveren, serveerde hij het meestal met pasta. Of rijst. Kortom, een heerlijk gerecht, geschikt voor alle temperaturen en lekker veelzijdig.

 

Benodigdheden

  • 500 gram runder riblappen
  • 500 gram uien
  • 75 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 500 milliliter runderbouillon (van tablet)
  • scheutje azijn
  • 1 laurierblad
  • 3 kruidnagels
  • 400 gram champignons
  • Optioneel: zout en peper

 

Bereidingswijze

  • Pel om te beginnen de uien en snijd ze in (halve) ringen.
  • Snijd het rundvlees in blokjes.
  • Verhit de boter in de pan en bak het vlees bruin. Voeg daarna de uien toe en geef deze even rustig de tijd om ook wat kleur te krijgen.
  • Voeg de bloem en de bouillon toe en roer goed door tot de hachee wat indikt.
  • Doe de kruidnagels, het laurierblad en het scheutje azijn erbij.
  • Je kunt naar smaak nog extra zout en peper toevoegen.
  • De hachee heeft nu twee uur op laag vuur nodig om gaar te worden.
  • Na anderhalf uur mogen de kruidnagels en het laurierblad er weer uit gehaald worden.
  • Voeg op dit moment de schoongemaakte en in vieren/zessen gesneden champignons toe en laat ze nog een half uurtje meekoken.

 

Serveren

Deze hachee met champignons serveer ik zelf het liefste met pasta. Als ik eens een keertje gek wil doen dan kies ik voor rijst. Mijn man is echter dol op gekookte aardappelen en daarom kook ik die altijd apart voor hem. Hij doet er ook altijd nog een scheutje extra azijn over heen.

Wil je echt een traditionele hachee serveren? Dan kun je de champignons achterwege laten en de hachee serveren met rode kool en aardappelen!

Eet smakelijk!

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van drie lieve kinderen en in verwachting van de vierde. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.