Koopzegels: wij sparen PLUSpunten - Gera Raakt
TOP
koopzegels: wij sparen PLUSpunten; Behaal een rendement van 50%
Besparen Financiën Lifestyle

Koopzegels: wij sparen PLUSpunten

Koopzegels, wij sparen PLUSpunten! Waarom? Omdat we met deze spaarzegels een rendement kunnen behalen van maar liefst 50%. En daar kan eenvoudigweg niks tegenop.

Boodschappen

In een eerder blog vertelde ik al over mijn manier van boodschappen doen. Op zondag bekijk ik doorgaans de folder met aanbiedingen en aan de hand daarvan bepaal ik ons weekmenu. De boodschappen bestel ik vervolgens online en op maandagochtend haal ik het op bij de supermarkt. Af en toe komt het zo uit dat ik op vrijdag nog een keer boodschappen bestel voor het weekend en het grootste gedeelte van de daarop volgende week.

 

Boodschappenbudget

We zijn een gezin van vijf personen. Van mezelf mag ik niet meer dan 100 euro per week uitgeven aan boodschappen, wat omgerekend uitkomt op een boodschappenbudget van 433,33 euro per maand. Per dag komt dat neer op een boodschappenbudget van 14,24 euro. Jaja, even tot in de detail.

Bij de meeste bestellingen die ik plaats heb ik een korting van zo’n 20 euro, wat het online boodschappen doen weer rendabel maakt. Dat kost per keer namelijk 2,50. Daarbij koop ik bij het online shoppen exact dat wat ik nodig heb en niet meer, omdat ik niet verleid wordt door alles wat ik nog meer in de supermarkt zie.

Gelukkig heeft mijn man, sinds ik dat vorige blog schreef, zichzelf min of meer een supermarkt verbod opgelegd. Ik moet zeggen dat ik daar best wel blij om ben, aangezien ik die extra tripjes naar de supermarkt behoorlijk zonde van het geld vond. 

 

Koopzegels sparen

Nog een verandering die we doorgevoerd hebben: wij sparen sinds kort PLUSpunten, koopzegels. Veel supermarkten bieden een spaarprogramma aan in de vorm van koopzegels, zo ook PLUS, de supermarkt waar wij graag boodschappen doen. 

Naar eigen zeggen is dit met meest winstgevende spaarsysteem van Nederland, dus dat is alvast mooi meegenomen. Voor iedere 1 euro die je spaart krijg je 1,50 euro terug, wat een rendement oplevert van maar liefst 50%. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik word daar behoorlijk blij van.

 

Koopzegels, hoe werkt het?

Bij de koopzegels van PLUS, de PLUSpunten, werkt het spaarsysteem als volgt:

  • Bij iedere 2 euro aan boodschappen koop je voor 2 cent een PLUSpunt
  • Met 200 PLUSpunten is de (digitale) spaarkaart vol, wat een investering is van 4 euro
  • Bij inlevering van de (digitale) spaarkaart ontvang je 6 euro contact en heb je dus 2 euro verdiend, wat een rendement is van 50%

 

Zijn er nadelen aan het sparen van koopzegels?

De voordelen van het sparen van de PLUSpunten moge wel duidelijk zijn: je spaart nagenoeg ongemerkt en met 50% winst behaal je hier veruit het meeste rendement mee. Maar zijn er ook nadelen aan een het sparen van de koopzegels?

 

Loyaliteitsprogramma

Als één van de nadelen wordt vaak aangevoerd dat het spaarsysteem een loyaliteitsprogramma is. Door het sparen van koopzegels ga je namelijk steeds weer terug naar die ene supermarkt. Nu moet ik zeggen dat ik juist begonnen ben met het sparen omdat we nagenoeg altijd boodschappen bij PLUS doen. Vooral de grote boodschappen. Ik vind de PLUS bij ons een fijne supermarkt en zo spaar ik ook nog eens ongemerkt een leuk bedrag bijeen. Kortom, ik was al loyaal aan de supermarkt, lang voordat ik begon met het sparen van de koopzegels.

 

Meer kopen dan nodig

Nog een vaak genoemd nadeel: je gaat meer kopen om de spaarkaart vol te krijgen. Nou, ik moet zeggen dat ik daar dus absoluut niet mee bezig ben. Het scheelt denk ik enorm dat ik digitaal spaar. Bij een fysieke spaarkaart kan ik me voorstellen dat je even snel die laatste zegeltjes wil bemachtigen. Maar als je dat dan weer doet met producten (uit de aanbieding) die je vaak gebruikt en op voorraad kan hebben, dan lijkt me er weer niets mis mee.

 

Toegang tot persoonlijke informatie

Goed het laatste nadeel, welke in mijn geval wél geldt: door het digitaal sparen van koopzegels heeft de supermarkt toegang tot mijn persoonlijke informatie en inzicht in mijn koopgedrag. Aan de andere kant: de supermarkt had toch al toegang tot deze gegevens aangezien ik een account heb aangemaakt voor het kunnen doen van online boodschappen.

 

Nu ben ik wel benieuwd: spaar jij koopzegels? En vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter of Pinterest.

 

Lees ook

Inkomen

 

Besparen

 

Beleggen

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.