De specht kwam mij wat vertellen - Gera Raakt
TOP
De specht kwam mij wat vertellen
Hekserij Lifestyle Persoonlijk

De specht kwam mij wat vertellen

De specht kwam mij wat vertellen. Nu moet ik eerlijk bekennen dat het een behoorlijke tijd duurde voordat ik dat doorhad, hoor, maar beter laat dan niet zal ik maar zeggen. In dit blog deel ik graag meer over deze bijzondere ervaring.

Lachende vogels

In onze tuin hoorde ik regelmatig ‘lachende’ vogels. Kwamen ze voorbij vliegen dan zag ik dat ze groen waren, maar wat voor vogels het waren? Ik had geen idee. Eerlijk gezegd dacht ik dat het een soort parkieten waren ofzo. Op een dag was mijn vader hier toen ook de lachende vogels voorbij kwamen. ‘Oh, wat leuk’, zei hij, ‘groene spechten!’ Goh, ik was blij dat ik een naam had voor mijn mysterieuze vogels, die ik toch zeker meerdere keren per week over hoorde vliegen.

 

Bonte specht

Het leven kabbelde (lees: raasde) voort. Een paar weken geleden was ik bij mijn vader op de koffie. Opeens zegt hij: ‘Kijk, er zit een bonte specht in de boom!’ En warempel, het was echt zo. Ik zag mijn eerste bonte specht in levende lijve. Niet veel later kwam er zelfs nog een tweede bij. Ik vond het echt bijzonder om te zien.

Eenmaal thuis ging ik weer over tot de orde van de dag. Het was mooi weer en daarom besloot ik onze cavia ook even in zijn ren buiten op het gras te laten lopen. Toen het tijd was om hem weer naar binnen te brengen hoorde ik een specht kloppen op het hout. Hij was zo ontzettend dichtbij, en klopte rustig op het hout. Zo heb ik een poosje naar hem staan kijken. En ineens vroeg ik mezelf af: ‘Zouden de spechten me wat proberen te vertellen? Want zoveel spechten op een dag, dat kan bijna geen toeval zijn!’ Dus ging ik op onderzoek uit.

 

‘Ik ben volledig mijzelf’

Tijdens mijn zoektocht kwam ik een paar mooie, zij het nogal confronterende, inzichten tegen. De uitleg waar ik echt wat mee kon is deze. Echt, die hele tekst over De Specht is van toepassing op mijn situatie. De affirmatie die bij de specht past is: ik ben volledig mijzelf. En hoewel ik graag mag denken dat ik helemaal mijzelf ben, dat ben ik toch ook vaak niet…

Zoals alles heeft het te maken met zelfbescherming, je onbegrepen voelen, grenzen stellen. De specht kwam hard kloppend aan mijn deur de boodschap brengen dat ik deze manier van leven mag laten gaan. Ik zit op dit moment veel te veel in mijn hoofd en sta mijlenver van mijn gevoel af. Tijd om daar verandering in aan te brengen!

 

In gesprek met elkaar

Waar ik erg blij om ben is het feit dat mijn man en ik hier goed met elkaar over kunnen praten, dat is namelijk al stap één in het hele proces. Ik vertelde hem over de spechten en de betekenis ervan. Hij vroeg hoe hij me kon helpen, daarom maakten we een lijstje met taken die hij prima van me kon overnemen. Want ook al werkt hij fulltime buitenshuis, ik werk net zo hard. Het is dan wel zo eerlijk dat de regeldingen dan ook eerlijk verdeeld worden en niet alleen op mijn bord belanden.

Het scheelt enorm dat ik me nu bewust ben van het feit dat ik teveel in mijn hoofd zit. Ik merk het zelf ook en het voelt niet prettig. Het probleem is alleen dat ik er op dit moment nog niet uit kan komen, daar moeten nog teveel dingen voor geregeld worden. En die spechten? Ik hoor en zie ze op het moment niet meer…

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter of Pinterest.

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.