Positieve affirmaties; Affirmatie kaarten ook voor zwangerschap & geboorte
TOP
Positieve affirmaties: affirmatiekaarten voor een beter zelfbeeld; Ook zwangerschap- en geboorte affirmatiekaarten
Lifestyle Shoppen

Positieve affirmaties: spreuken voor een beter zelfbeeld

Een tijdje geleden maakte ik kennis met positieve affirmaties. Ik had er op dat moment nog nooit van gehoord en  was er wel nieuwsgierig naar. Daarom besloot ik op zoek te gaan naar de nodige antwoorden  op die vragen, die ik vervolgens in dit blog verwerkte. 

Positiviteit in onzekere tijden

In onzekere tijden zoals de tijd waar we nu in leven, kunnen we allemaal wel een beetje positiviteit gebruiken. Affirmatiekaarten kunnen je hierbij ondersteunen. Maar daarbij had ik zelf een aantal vragen, want wat zijn affirmaties eigenlijk? Kan je positieve affirmatie kaarten in het dagelijks leven gebruiken, en hoe dan? En kunnen positieve affirmatie kaarten misschien ook gebruikt worden om een beter zelfbeeld te krijgen? Om het compleet te maken vind je hier natuurlijk ook een aantal sets met mooie positieve affirmatie kaarten, ook zwangerschaps- en geboorte affirmatiekaarten.

Wat zijn affirmaties?

Volgens het spirituele woordenboek zijn affirmaties gedachten die je door herhaling steeds meer gaat geloven. De letterlijke betekenis van affirmatie is dan ook bevestiging of bekrachtiging. Eigenlijk zijn affirmaties dus een soort mantra waar je jezelf als het ware mee hersenspoelt. En ja, dat kan zowel een positief als een negatief effect op je hebben. Merk of denk je dat je vaak gebruik maakt van negatieve affirmaties, dan kunnen affirmatie kaarten met positieve affirmaties je helpen om het negatieve weer om te draaien naar het positieve. 

Positieve affirmaties

Helaas kennen we allemaal wel voorbeelden van negatieve affirmaties. Het kleine zinnetje ‘dat kan ik niet’ is daar een mooi voorbeeld van. Door dit zinnetje, deze affirmatie, steeds voor jezelf als een mantra te herhalen, ga je het op den duur zelf geloven en kun je zelfs besluiten om het bijltje er maar helemaal bij neer te gooien. Zoals je laatst in de achter de schermen van februari hebt kunnen lezen, heb ik het effect van negatieve affirmaties laatst zelf ook nog maar eens mogen ervaren.

Hoe gaaf zou het zijn als je op dit soort onzekere momenten een positieve affirmatie in zou kunnen zetten. Door juist steeds tegen jezelf te zeggen ‘ik kan dit!’ ga je die positieve affirmatie geloven en ben je in staat om bergen te verzetten!

Regels voor positieve affirmaties

Naast het kopen van positieve affirmatiekaarten kun je ze natuurlijk ook zelf maken. Wil je zelf aan de slag met het maken van jouw persoonlijke positieve affirmatie kaarten? Er zijn een aantal regels die erbij komen kijken en waar je rekening mee moet houden:

  • het universum kent het woordje niet niet, maak daar dan ook geen gebruik van bij het schrijven van je affirmaties;
  • begin je positieve affirmaties met: ik heb of ik ben in plaats van ik wil;
  • zorg ervoor dat je de affirmatie ook echt voelt.

Je kunt positieve affirmatie kaarten kopen, maar er is ook een leuk alternatief: Schrijf Het Rond. Dit principe combineert het kleuren van een mandala met het schrijven van positieve affirmaties.

Positieve affirmatiekaarten

Heb je geen zin om je eigen positieve affirmaties te bedenken? Geen nood, op internet zijn prachtige sets positieve affirmatie kaarten te vinden:

Gelukkig zijn moet je durven

Affirmatie kaarten Gelukkig zijn moet je durven van Rosalinda Weel

Deze set bevat 52 kaarten met inspirerende quotes om te leven vanuit je hart. In het meegeleverde instructieboekje wordt de betekenis van de spreuken uitgelegd. De kaarten Gelukkig zijn moet je durven zijn ontworpen door Rosalinda Weel, gebaseerd op het door haar geschreven gelijknamige boek.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Hart en hoofd inspiratiekaarten

Mindful: Hart en hoofd inspiratiekaarten

Dit geschenkdoosje van Momentum bevat 52 Hart en Hoofdinspiratiekaarten. Deze kaarten kunnen je helpen om bewust(er) en mindful te leven.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Affirmatiekaarten Je kunt je leven helen – Louise Hay

Affirmatiekaarten je kunt je leven helen; Louise Hay

Je kunt je leven helen van Louise Hay is een van de eerste en populairste zelfhulpboeken. Wereldwijd vinden miljoenen mensen steun en kracht in de woorden van Louise Hay. Voor wie aan de slag wil met alle inzichten, zijn er nu de Je kunt je leven helen affirmatiekaarten. Iedere kaart bevat een korte positieve affirmatie. Ze helpen je om liefdevol naar jezelf te kijken, goed voor jezelf te zorgen en positieve veranderingen in je leven in gang te zetten. Het doosje en de kaarten zijn prachtig vormgegeven en luxe uitgevoerd. Een écht cadeautje voor jezelf of een dierbare…

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Het leven heeft mij lief – affirmatiekaarten

Het leven heeft mij lief; Positieve affirmatiekaarten voor een beter zelfbeeld

Doe mee met de 52 daagse challenge van jezelf houden! In deze doos vind je alles wat je voor de challenge nodig hebt: 52 kaarten met affirmaties en oefeningen, een werkschrift om elke dag in te schrijven, uitleg over de challenge, toegang tot het online deel met worksheets, audio’s en video’s én je dagelijkse, gepersonaliseerde e-mail.

Dompel jezelf onder in Liefde, laat jezelf geleid worden door haar transformerende, helende kracht en je ontdekt hoe heerlijk het leven is wanneer je jezelf, het leven, en alles en iedereen liefhebt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Zwangerschaps- en geboorte affirmatiekaarten

Ben je zwanger dan kunnen affirmatiekaarten je helpen om verbinding te maken met je baby, maar ook om kracht te vinden voor de aanstaande bevalling. Er zijn ontzettend veel mooie en fijne sets, hier vind je slechts een kleine selectie.

Zalig zwanger carddeck

Zalig zwanger carddeck, zwangerschaps- en geboorte affirmatiekaarten

Het Zalig Zwanger carddeck bestaat uit 55 dubbelzijdige zwangerschaps- en geboorte affirmatiekaarten en zullen je tijdens dit mooie proces inspireren, aanmoedigen en kracht geven. Elke affirmatiekaart heeft een krachtige affirmatie en illustratie op de ene zijde en een mooie boodschap op de andere zijde. De kaarten zullen je eraan herinneren dat je geweldig, sterker en krachtiger bent dan je denkt. You can do this!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Geboorte affirmatiekaarten Natuurlijk Bevallen

Geboorte affirmatiekaarten Natuurlijk Bevallen

Deze set bevat 24 geboorte-affirmatiekaarten en een bonuskaart om zelf in te vullen. De kaarten zijn gemaakt van gerecycled landbouwafval, biologisch afbreekbaar, dus hartstikke duurzaam. Ze zijn verpakt in een handig doosje om ze te kunnen bewaren. De affirmatiekaarten zijn te gebruiken tijdens je zwangerschap om je gedachten over je bevalling te beïnvloeden of te versterken. Ze geven je inspiratie en kracht in de voorbereiding op de geboorte.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Affirmatiekaarten zwangerschap- en geboorte

Affirmatie kaarten geboorte

Een prachtige set van 10 geboorte affirmatiekaarten van Meeko & Dalalou om je te ondersteunen voor een zachte en ontspannen geboorte. Ook al te gebruiken tijdens de zwangerschap. Geweldig om cadeau te geven aan een zwangere (op een mothers blessing of babyshower) of aan jezelf!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Engelstalige zwangerschaps- en geboorte affirmatiekaarten Mama Natural

Engelstalige zwangerschaps- en geboorte affirmatie

Deze mooie affirmatiekaarten geven kracht tijdens de zwangerschap, maar ook tijdens een bevalling. Elke kaart heeft een prachtige illustratie. 50 verschillende kaarten verpakt in een mooi doosje. Een waardevol cadeau om te geven en te ontvangen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op FacebookTwitterInstagram of Pinterest!

Deze pagina bevat mogelijk affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: KieferPix – Shutterstock

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

1 COMMENT
  • Comment: Anoniem on 23 september 2023

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.