Positieve affirmaties; Affirmatie kaarten ook voor zwangerschap & geboorte
TOP
Positieve affirmaties
Lifestyle Shoppen

Positieve affirmaties | Spreuken voor een beter zelfbeeld

In onzekere tijden zoals de tijd waar we nu in leven, kunnen we allemaal wel een beetje positiviteit gebruiken. Gelukkig maakte ik een tijdje geleden kennis met positieve affirmaties. Ik had er op dat moment nog nooit van gehoord en besloot daarom op zoek te gaan naar antwoorden. Wat zijn affirmaties? En hoe kun je affirmatie kaarten in het dagelijkse leven gebruiken om een beter zelfbeeld te krijgen?

Wat zijn affirmaties?

Volgens het spirituele woordenboek zijn affirmaties gedachten die je door herhaling steeds meer gaat geloven. De letterlijke betekenis van affirmatie is dan ook bevestiging of bekrachtiging. Eigenlijk zijn affirmaties dus een soort mantra waar je jezelf als het ware mee hersenspoelt. En ja, dat kan positief zijn of negatief. Merk je dat je (onbewust) vaak gebruik maakt van negatieve affirmaties, dan kunnen positieve affirmatie kaarten helpen om dit om te draaien naar het positieve. 

 

Positieve affirmaties

Want laten we wel wezen, iedereen kent de negatieve affirmaties wel. ‘Dat kan ik niet’ is daar een mooi voorbeeld van. Door dit zinnetje steeds voor jezelf te herhalen, als ware het een mantra, ga je het zelf geloven en kun je zelfs besluiten om het bijltje er maar helemaal bij neer te gooien. 

Hoe gaaf zou het zijn als je op dit soort onzekere momenten een positieve affirmatie in zou zetten. Door juist steeds tegen jezelf te zeggen ‘Ik kan dit!’ ga je dát geloven en ben je in staat om bergen te verzetten! 

 

Tips

Wil je zelf aan de slag met het maken van jouw persoonlijke positieve affirmatie kaarten? Er zijn een aantal regels die erbij komen kijken:

  • het universum kent het woordje niet niet;
  • begin je positieve affirmatie met: ik heb of ik ben in plaats van ik wil;
  • zorg ervoor dat je de spreuk ook echt voelt.

Je kunt positieve affirmatie kaarten kopen, maar er is ook een leuk alternatief: Schrijf Het Rond. Dit principe combineert het kleuren van een mandala met het schrijven van positieve affirmaties. De review lees je hier.

 

Positieve affirmatiekaarten

Heb je geen zin om je eigen positieve affirmaties te bedenken? Geen nood, op internet zijn prachtige sets te vinden voor verschillende situaties in je leven:

 

Gelukkig zijn moet je durven

Affirmatie kaarten Gelukkig zijn moet je durven van Rosalinda Weel

Deze set bevat 52 kaarten met inspirerende quotes om te leven vanuit je hart. In het meegeleverde instructieboekje wordt de betekenis van de spreuken uitgelegd. De kaarten Gelukkig zijn moet je durven zijn ontworpen door Rosalinda Weel, gebaseerd op het door haar geschreven gelijknamige boek.

Meer informatie

Lumeria’s Affirmatiekaarten

Lumeria's positieve affirmatie kaarten

Deze set met 15 positieve affirmatie kaarten is ontworpen door Klaske Goedhart. De mooie kaarten van A6 formaat bieden ondersteuning, kracht en troost.

Meer informatie

 

Affirmatiekaarten Je kunt je leven helen – Louise Hay

Affirmatiekaarten je kunt je leven helen; Louise Hay

Je kunt je leven helen van Louise Hay is een van de eerste en populairste zelfhulpboeken. Wereldwijd vinden miljoenen mensen steun en kracht in de woorden van Louise Hay. Voor wie aan de slag wil met alle inzichten, zijn er nu de Je kunt je leven helen affirmatiekaarten. Iedere kaart bevat een korte positieve affirmatie. Ze helpen je om liefdevol naar jezelf te kijken, goed voor jezelf te zorgen en positieve veranderingen in je leven in gang te zetten. Het doosje en de kaarten zijn prachtig vormgegeven en luxe uitgevoerd. Een écht cadeautje voor jezelf of een dierbare…

Meer informatie

 

Het leven heeft mij lief – affirmatiekaarten

Het leven heeft mij lief; Positieve affirmatiekaarten voor een beter zelfbeeld

Doe mee met de 52 daagse challenge van jezelf houden! In deze doos vind je alles wat je voor de challenge nodig hebt: 52 kaarten met affirmaties en oefeningen, een werkschrift om elke dag in te schrijven, uitleg over de challenge, toegang tot het online deel met worksheets, audio’s en video’s én je dagelijkse, gepersonaliseerde e-mail. Dompel jezelf onder in Liefde, laat jezelf geleid worden door haar transformerende, helende kracht en je ontdekt hoe heerlijk het leven is wanneer je jezelf, het leven, en alles en iedereen liefhebt.

Meer informatie

 

Maak jij al bewust gebruik van positieve affirmaties? Zo ja, dan zou ik het leuk vinden wanneer je je ervaringen in de comments deelt.

 

Meer lezen in de categorie Shoppen

 

Afbeelding Jonge vrouw met de armen in de lucht: KieferPix – Shutterstock

Dit artikel bevat affiliatelinks.

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van drie lieve kinderen en in verwachting van de vierde. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.