Positieve affirmaties | Spreuken voor een beter zelfbeeld - Gera Raakt
TOP
Positieve affirmaties
Lifestyle Shoppen

Positieve affirmaties | Spreuken voor een beter zelfbeeld

In onzekere tijden zoals de tijd waar we nu in leven, kunnen we allemaal wel een beetje positiviteit gebruiken. Gelukkig maakte ik een tijdje geleden kennis met positieve affirmaties. Ik had er op dat moment nog nooit van gehoord en besloot daarom op zoek te gaan naar antwoorden. Wat zijn affirmaties? En hoe kun je ze in het dagelijkse leven gebruiken om een beter zelfbeeld te krijgen?

Wat zijn affirmaties?

Volgens het spirituele woordenboek zijn affirmaties gedachten die je door herhaling steeds meer gaat geloven. De letterlijke betekenis van affirmatie is dan ook bevestiging of bekrachtiging. Eigenlijk is een affirmatie dus een soort mantra en dat kan positief zijn of negatief. 

 

Positieve affirmaties

Laten we wel wezen, iedereen kent de negatieve affirmaties wel. “Dat kan ik niet” is daar een mooi voorbeeld van. Door het steeds voor jezelf te herhalen ga je het zelf geloven en kun je zelfs besluiten om het bijltje er maar helemaal bij neer te gooien. 

Hoe gaaf zou het zijn als je op dit soort onzekere momenten een positieve affirmatie in zou zetten. Door juist steeds tegen jezelf te zeggen “Ik kan dit!” ga je dát geloven en ben je in staat om bergen te verzetten! 

 

Tips

Wil je zelf aan de slag met het maken van jouw persoonlijke positieve affirmaties? Er zijn een aantal regels die erbij komen kijken:

  • het universum kent het woordje niet niet;
  • begin je positieve affirmatie met: ik heb of ik ben in plaats van ik wil;
  • zorg ervoor dat je de spreuk ook echt voelt.

 

Positieve affirmatiekaarten

Heb je geen zin om je eigen positieve affirmaties te bedenken? Geen nood, op internet zijn prachtige sets te vinden voor verschillende situaties in je leven:

 

Inspirerende affirmatiekaarten

Positieve affirmaties; Inspirerende affirmatiekaarten Alana Fairchild

De prachtige afbeeldingen met vlinders staan voor hoop. Ze herinneren je eraan dat moeilijke momenten en dingen die tot een einde komen tekens zijn van iets moois en nieuws dat weldra zal ontstaan.

Meer informatie

 

Gelukkig zijn moet je durven

Affirmatiekaarten Gelukkig zijn moet je durven van Rosalinda Weel

Deze set bevat 52 kaarten met inspirerende quotes om te leven vanuit je hart. In het meegeleverde instructieboekje wordt de betekenis van de spreuken uitgelegd. De kaarten Gelukkig zijn moet je durven zijn ontworpen door Rosalinda Weel, gebaseerd op het door haar geschreven gelijknamige boek.

Meer informatie

 

Affirmatiekaarten Caracter

Affirmatiekaarten krachtkaarten

De Krachtkaarten Met Caracter zijn een effectief middel om bewust stil te staan bij je kwaliteiten, wensen en acties. Ze helpen je om je gedachten positief te sturen en daarmee meer (zelf)vertrouwen te krijgen. Je wordt je bewust van wat jij wil en kan en ervaart steun in waar jij zelf voor kiest.

Meer informatie

 

 

Zalig Zwanger Affirmaties

Positieve affirmaties

Wanneer je zwanger bent verandert er ontzettend veel in je leven. Merk je dat je wel wat positieve gedachten kunt gebruiken? Dan is dit een prachtig cadeau!

Meer informatie

 

Rose Deck

Affirmatiekaarten Rose Deck

Iedereen kent het! Dat stemmetje in je hoofd dat soms opeens zegt “nee dit moet je niet doen” terwijl je verstand iets heel anders zegt. Een vaak onverklaarbaar stemmetje dat achteraf altijd gelijk blijkt te hebben. Ofwel je intuïtie stem. Sophie haar missie is zoveel mogelijk vrouwen volledig vanuit hun intuïtie stem te laten leven en ondernemen om op die manier vrouwen volledig in hun kracht te zetten.

Meer informatie

Lumeria’s Affirmatiekaarten

Lumeria's affirmatiekaarten

15 affirmatie kaarten van A6 formaat in een doosje. Ze bieden ondersteuning, kracht en troost.

Meer informatie

 

 

Affirmatiekaarten je kunt je leven helen

Affirmatiekaarten je kunt je leven helen; Louise Hay

Je kunt je leven helen van Louise Hay is een van de eerste en populairste zelfhulpboeken. Wereldwijd vinden miljoenen mensen steun en kracht in de woorden van Louise Hay. Voor wie aan de slag wil met alle inzichten, zijn er nu de Je kunt je leven helen affirmatiekaarten. Iedere kaart bevat een korte affirmatie. Ze helpen je om liefdevol naar jezelf te kijken, goed voor jezelf te zorgen en positieve veranderingen in je leven in gang te zetten. Het doosje en de kaarten zijn prachtig vormgegeven en luxe uitgevoerd. Een écht cadeautje voor jezelf of een dierbare…

Meer informatie

 

Affirmatiekaarten geboorte

Affirmatiekaarten geboorte; Spreuken die je bijstaan tijdens de bevalling

Een prachtige set van 10 geboorte affirmatiekaarten van Meeko & Dalalou om je te ondersteunen voor een zachte en ontspannen geboorte. Ook al te gebruiken tijdens de zwangerschap. Geweldig om cadeau te geven aan een zwangere (op een mothers blessing of babyshower) of aan jezelf!

Meer informatie

 

Het leven heeft mij lief – affirmatiekaarten

Het leven heeft mij lief; Positieve affirmatiekaarten voor een beter zelfbeeld

Dompel jezelf 52 dagen onder in Liefde, laat jezelf geleid worden door haar transformerende, helende kracht, en je ontdekt hoe heerlijk het leven is wanneer je jezelf, het leven, en alles en iedereen liefhebt.

Meer informatie

 

Maak jij al bewust gebruik van positieve affirmaties? Zo ja, dan zou ik het leuk vinden wanneer je je ervaringen in de comments deelt.

 

Meer lezen in de categorie Shoppen

 

Afbeelding Jonge vrouw met de armen in de lucht: KieferPix – Shutterstock

Dit artikel bevat affiliatelinks.

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van drie lieve kinderen en in verwachting van de vierde. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *