TOP
Positieve affirmaties
Lifestyle Shoppen

Positieve affirmaties | Spreuken voor een beter zelfbeeld

Voel jij je wel eens onzeker in bepaalde situaties? Of merk je dat je jezelf soms naar beneden haalt? Ik wel, en dat is geen fijn gevoel. Gelukkig maakte ik een tijdje geleden kennis met positieve affirmaties. Ik had er op dat moment nog nooit van gehoord en besloot daarom op zoek te gaan naar antwoorden. Wat zijn affirmaties? En hoe kun je ze in het dagelijkse leven gebruiken om een beter zelfbeeld te krijgen?

Wat zijn affirmaties?

Volgens het spirituele woordenboek zijn affirmaties gedachten die je door herhaling steeds meer gaat geloven. De letterlijke betekenis van affirmatie is dan ook bevestiging of bekrachtiging. Eigenlijk is een affirmatie dus een soort mantra en dat kan positief zijn of negatief. 

 

Positieve affirmaties

Laten we wel wezen, iedereen kent de negatieve affirmaties wel. “Dat kan ik niet” is daar een mooi voorbeeld van. Door het steeds voor jezelf te herhalen ga je het zelf geloven en kun je zelfs besluiten om het bijltje er maar helemaal bij neer te gooien. 

Hoe gaaf zou het zijn als je op dit soort onzekere momenten een positieve affirmatie in zou zetten. Door juist steeds tegen jezelf te zeggen “Ik kan dit!” ga je dát geloven en ben je in staat om bergen te verzetten! 

 

Tips

Wil je zelf aan de slag met het maken van jouw persoonlijke positieve affirmaties? Er zijn een aantal regels die erbij komen kijken:

  • het universum kent het woordje niet niet;
  • begin je positieve affirmatie met: ik heb of ik ben in plaats van ik wil;
  • zorg ervoor dat je de spreuk ook echt voelt.

 

Positieve affirmatiekaarten

Heb je geen zin om je eigen positieve affirmaties te bedenken? Geen nood, op internet zijn prachtige sets te vinden voor verschillende situaties in je leven:

 

Inspirerende affirmatiekaarten

Positieve affirmaties

De prachtige afbeeldingen met vlinders staan voor hoop. Ze herinneren je eraan dat moeilijke momenten en dingen die tot een einde komen tekens zijn van iets moois en nieuws dat weldra zal ontstaan.

Koop mij

 

Affirmatiekaarten

Positieve affirmaties

Bijzonder mooie, tweezijdig bedrukte full color kaarten door Louise Hay. Op elke kaart vind je twee affirmaties, die tegelijk waarheden over ons leven zijn. De illustraties en vormgeving helpen zeker om in de juiste stemming te komen.

Koop mij

 

Affirmatiekaarten

Positieve affirmaties

Nog zo’n prachtige set affirmatiekaarten. Let op: deze bevatten Engelse spreuken.

Koop mij

 

 

Zalig Zwanger Affirmaties

Positieve affirmaties

Wanneer je zwanger bent verandert er ontzettend veel in je leven. Merk je dat je wel wat positieve gedachten kunt gebruiken? Dan is dit een prachtig cadeau!

Koop mij

 

Affirmaties geboorte printable

Bevalling affirmaties

Mooie spreuken die je tijdens de bevalling net een extra steuntje in de rug kunnen geven. Deze set geboortekaarten kun je zelf downloaden, je hebt ze dus meteen in huis.

Koop mij

Affirmaties geboorte gedrukt

Geboorte affirmaties

Wil je de affirmaties voor tijdens de bevalling liever professioneel gedrukt ontvangen? Dan is deze mooie set van 15 kaarten een mooi cadeau voor jezelf.

Koop mij

 

Affirmaties borstvoeding

Borstvoeding affirmaties

Wil je borstvoeding gaan geven, maar ben je bang dat het niet vanzelf gaat? Of ben je bang voor de problemen die zouden kunnen ontstaan? Deze positieve affirmaties kunnen je door de moeilijke momenten heen slepen. Let op: Engelse teksten.

Koop mij

 

Positieve affirmaties

Nog zo’n prachtige set die je door de moeilijke momenten van borstvoeding heen kunnen slepen. Let op: Engelse teksten.

Koop mij

 

Maak jij al bewust gebruik van positieve affirmaties? Zo ja, dan zou ik het leuk vinden wanneer je je ervaringen in de comments deelt.

 

Meer lezen in de category Shoppen

 

Afbeelding Jonge vrouw met de armen in de lucht: KieferPix – Shutterstock

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van drie lieve kinderen en in verwachting van de vierde. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *