Met Too good to go nog meer besparen op de boodschappen - Gera Raakt
TOP
Met de Too good to go app eenvoudig besparen op de boodschappen
Besparen Duurzaamheid

Met Too good to go nog meer besparen op de boodschappen

Het is altijd een goed moment om je uitgaven eens kritisch onder de loep te nemen en jezelf af te vragen waar je eventueel op zou kunnen besparen. Wist je dat je met Too good to go nog meer kunt besparen op de boodschappen?

Besparen

Eén van mijn favoriete bezigheden is toch wel kijken waar ik op kan bezuinigen. Niet op het ongezonde af hoor, maar ik mag zo af en toe de uitgaven graag eens kritisch onder de loep nemen. Zo schreef ik al eens eens de blogs Besparen op de boodschappen, Koopzegels: wij sparen PLUSpunten en Besparen op de zorgverzekering. Nieuw in dit rijtje is dus het gebruiken van Too good to go.

Too good to go

Veel mensen zijn denk ik wel bekend met deze app, maar voor degenen die het nog niet kennen zal ik er toch nog even kort iets over vertellen. Supermarkten en andere winkels zoals bakkers houden vaak producten over. Loopt het tegen de expiratiedatum zie je vaak dat deze producten in de winkel worden afgeprijsd. Is het product uiteindelijk niet verkocht? Dan wordt het weggegooid. Hier springt Too good to go op in.

Wanneer winkels producten hebben die tegen de expiratiedatum aan zitten, dan kunnen ze dit melden aan de Too good to go app. Iedereen met deze app kan vervolgens voor een klein prijsje, en zolang de voorraad strekt, een pakket bestellen en (vaak de volgende dag) ophalen. Ideaal! Goed tegen verspilling én goed voor de portemonnee.

Mijn ervaring met Too good to go

Eerlijk is eerlijk, in het verleden had ik de app op mijn telefoon staan, maar ik deed er eigenlijk niks mee. Of het aanbod stond me niet aan, of ik was steevast te laat. Kortom, ik had eigenlijk ook echt geen zin om er al te veel moeite voor te doen.

Vorige maand besloot ik de Too good to go app opnieuw te installeren en al snel wist ik bij de Plus zowel een groente- en fruitpakket als een verrassingspakket te bemachtigen. Ik was tien euro verder en ik was niet ontevreden over de inhoud.

Hoewel de inhoud van het pakket natuurlijk wisselt, maakt vooral het verrassingspakket me regelmatig erg blij. Twee weken geleden bevatte het verrassingspakket voor een week aan vlees! En dat voor vijf euro… Hop, in de vriezer ermee en met wat extra boodschappen om een complete maaltijd op tafel te kunnen zetten was ik die week zo’n zeventig euro aan boodschappen kwijt. Dat is dertig euro onder het door mij gestelde weekdoel! Dus ja, ook in deze dure tijd is het mogelijk om goedkoop boodschappen te doen.

Kritiek

Natuurlijk is er ook de nodige kritiek. Zo zouden supermarkten en andere winkels moeten werken met een kleinere voorraad. Hoewel ik me hier zeker in kan vinden, kunnen ook supermarkten zich vergissen in vraag en aanbod. Dan is het toch alleen maar fijn dat je op deze manier bij kunt dragen aan minder voedselverspilling?

Ook zijn er mensen die vinden dat je als je ‘genoeg’ geld hebt – wat dat ook moge betekenen – , je geen gebruik zou moeten maken van Too good to go. Volgens hun redenatie zouden mensen die bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de voedselbank, of sowieso rond moeten komen van een klein budget, deze pakketten moeten kunnen bemachtigen. Ik ben groot voorstander van doen wat goed voelt, en dat is in dit geval voedsel redden en lief zijn voor mijn eigen portemonnee. En daarbij grijp ik ook wel eens mis. De beschikbaarheid van de pakketten hangt immers niet van mij af, maar van de supermarkt. Dat betekent dat er soms weinig pakketten zijn, en soms heel veel.

Maak jij gebruik van de Too good to go app?

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op FacebookTwitterInstagram of Pinterest!

Uitgelichte afbeelding: Pixabay.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.