Met heet weer naar het strand? Ikke niet! - Gera Raakt
TOP
Naar het strand met heet weer? Ikke niet!
Lifestyle Maatschappij Persoonlijk

Met heet weer naar het strand? Ikke niet!

Zon, zee, strand, wie houdt er nou niet van? Nou, ik! Want de laatste plek waar je mij met temperaturen boven de 25 graden vindt is het strand.

Zomer

De afgelopen weken loopt de temperatuur weer regelmatig op. Afgelopen zaterdag bereikten we zelfs een temperatuur boven de 30 graden en ook de aankomende week belooft het iedere dag weer wat warmer te worden. En vol verbazing kijk ik dan ’s avonds naar het nieuws. Al die mensen op het strand tijdens een snikhete dag, waarom zou je dat willen? Ik ben gek op het strand, maar absoluut niet in de zomer. Laat mij maar in alle rust op het strand struinen, het liefst zoals op de afbeelding hierboven. Of als het waait. Heerlijk vind ik dat.

 

Naar het strand

In het verleden heb ik de fout ook wel eens gemaakt hoor. Vol goede moed stapten we met z’n tweetjes in de trein. Na het overstappen op de trein naar Zandvoort zaten we als sardientjes in blik samengepakt op het balkon… niet echt mijn idee van een fijn dagje naar het strand. Vervolgens stap je met de hele kudde uit en loop je in de krioelende mensenmassa richting de zee en hoop je van ganse harte dat er nog ergens een vierkante meter strand beschikbaar is.

En daar zit je dan met je goeie gedrag. Turend over het golvende water met dobberende mensen. Ik vind het leuk voor een uurtje en dan heb ik het eerlijk gezegd wel weer gezien. Op naar het terras dan maar? Nou ja, hoewel het best gezellig kan zijn is lang op een bestelling wachten op een snikheet terras ook niet zo mijn ding.

 

Met z’n allen…

Zo kan ik het me al helemaal niet voorstellen als we op een snikhete dag met ons hele gezin naar het strand zouden gaan. Volgepakt in een bloedhete auto en dan, met een beetje pech, ook nog eens uren in een file staan… Onze jongste dochter die nog wel eens misselijk wordt in de auto, en daarbij soms ook moet overgeven… Heb je er al een plaatje bij? Om over de geur nog maar te zwijgen…

Eenmaal op het strand moeten onze kinderen de ruimte hebben om te rennen, te plonzen in het water en, nou ja, gewoon lekker kind te kunnen zijn. Op een vol strand zie ik dat nog niet zo gebeuren. Bovendien, binnen tien minuten ben ik in ieder geval één van de drie kinderen kwijt, en zie die dan nog maar eens terug te vinden op het overvolle strand.

 

Ik ben er gewoon niet voor gemaakt

In het verleden ben ik een paar keer op vakantie geweest naar warme landen. Toch kan ik ook dan niet alleen maar op een ligbedje aan zee liggen bakken. Als ik in een ander land ben dan wil ik daar ook graag een beetje rondkijken en ook dan heb ik meer dan genoeg aan een uurtje, maximaal twee, rondhangen op het strand.

Sowieso ben ik er gewoon niet voorgemaakt. Ik kan niet goed tegen hete temperaturen. Maximaal 25 graden vind ik meer dan prima. Is het warmer dan dat? Laat mij dan maar lekker in de natuurlijke schaduw zitten wachten tot het weer een beetje afkoelt. Dikke prima!

Kan jij goed tegen de warmte? En ga je dan ook graag naar het strand of juist niet?

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter of Pinterest.

 

Lees ook

Vakantie

 

Columns + inspiratie

 

Uitgelichte afbeelding: 123f.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.