Natuurhuisje | Boek een vakantiehuis in de natuur - Gera Raakt
TOP
Vakantiehuis
Uitjes Vakanties

Natuurhuisje | Boek een vakantiehuis in de natuur

We brachten een heerlijke week in het Drentse Eeserveen door in een schattig vakantiehuis, midden in de natuur. Vandaag wil ik je daarom graag meer vertellen over Natuurhuisje.nl! Word jij net zo enthousiast over dit concept als ik?

Vakantiekriebels

In mijn laatste maandoverzicht “Achter de schermen” verklapte ik al dat ik graag op vakantie wilde gaan. We gaan niet vaak op vakantie omdat ik het met kleine kinderen eigenlijk een gezeul van niks vind. Onze laatste vakantie was naar Landal Esonstad in de herfstvakantie van 2016. Maar ineens kreeg ik zomaar last van de vakantiekriebels. Ondanks dat man en ik besloten om pas op de eerste dag van onze vakantie te boeken, kon ik het toch niet laten om het internet af te struinen. We zouden sowieso in Nederland blijven, maar in welke provincie? En zouden we een park kiezen met alles erop en eraan, of wilden we toch iets eenvoudigers?

 

Natuurhuisje

Hoewel veel mensen parken als Center Parcs of Roompot een warm hart toedragen, zijn wij toch iets minder enthousiast. Dat ligt niet aan de accommodaties, maar aan het feit dat wij het merendeel van de faciliteiten die op een park aanwezig zijn niet gebruiken. En laten we wel zijn, waarom zouden we er dan wel voor betalen? Een gesprek met mijn tante bood uitkomst. Ze raadde me aan om eens op Natuurhuisje.nl te kijken!

 

Rust en natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je huisjes van particulieren die midden in de natuur staan, ver weg van de massa. Binnen Europa kun je kiezen voor diverse landen en je kunt zoeken op thema: wil je bos, water of staat duurzaamheid voorop? En weet je wat extra mooi is? Voor iedere nacht die je boekt wordt een boom geplant. 

 

Drenthe

Nou ja, een week voor vertrek is de keuze niet echt heel erg reuze. Toch konden we moeilijk kiezen tussen drie totaal verschillende vakantiehuisjes, die ook nog eens in verschillende provincies stonden. Uiteindelijk kozen we voor dit leuke vakantiehuis in het Drentse Eeserveen. Een leuk huisje, voor een leuke prijs, in een voor mij zo goed als onbekende provincie.

Vakantiehuis

 

Inrichting

Het natuurhuisje had alles wat we ons maar konden wensen. Op de begane grond bevonden zich de keuken/woonkamer, een slaapkamer en de badkamer. Boven waren nog twee slaapkamers en zelfs nog een tweede toilet.

Buiten stond een schuurtje met een afwasmachine, wasmachine en droger. Ik heb de machines trouwens niet gebruikt, ik had tenslotte ook vakantie. Dat kleine beetje afwas deden we wel met de hand en de was ging mee naar huis.

Vakantiehuis

 

Ontvangst

Wat het voor ons extra leuk maakte is dat we werden ontvangen door de eigenaren van het vakantiehuisje. Een ouder echtpaar die af en toe ook hun kleinkinderen meenemen naar het vakantiehuis. Daarom was er ook speelgoed te vinden voor onze kids, zowel voor binnen als buiten. Er stond zelfs een schommel in de tuin. Laten onze kids dat nou helemaal geweldig vinden!

Vakantiehuis

 

Donkere nachten

In de natuur zijn de nachten zoals ze horen: donker. Hoe anders als bij ons thuis! Hoewel we goed voorbereid waren door zelf ook de nodige lampjes mee te nemen, hebben we die niet hoeven te gebruiken. Er was een fijn nachtlampje aanwezig.

Helaas voor ons vonden de kinderen het slapen in een voor hen vreemde omgeving maar niks. De eerste nachten was het echt een drama! Rond 22.00 uur vielen ze in slaap en rond een uur of 8.00 waren ze alweer wakker. Gelukkig ging het na een paar dagen iets beter. Ik heb me er uiteindelijk maar bij neergelegd. 

 

Afscheid

Al met al is de week omgevlogen. En ja, we hebben er ondanks de onrustige nachten ook enorm van kunnen genieten. Drenthe is echt prachtig en we hebben veel leuke dingen gezien en gedaan. Ik zal je daar later natuurlijk meer over vertellen. 

Op de dag van vertrek kwamen de eigenaren weer om het huisje klaar te maken voor de volgende huurders. We hoefden eigenlijk niks te doen, maar hebben toch de door ons gebruikte bedden afgehaald en alles zo netjes mogelijk achtergelaten. Wat ik ook erg lief vond: ik had een theeglas gesloopt (natuurlijk), maar dat was geen enkel probleem. We kregen gewoon de volledige borg uitgekeerd.

 

Conclusie

Eerlijk: ik vond het erg spannend om een natuurhuisje te boeken. Gewoon, omdat ik het niet kende. Maar wat ben ik blij dat we het toch gedaan hebben! Ik zal onze volgende vakantiehuisje, over een jaar of twee ofzo, waarschijnlijk weer via Natuurhuisje.nl boeken.

 

Kende jij Natuurhuisje.nl al?

 

 

 

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

2 COMMENTS
 • Roelina
  6 jaar ago

  Ik kon het wel maar nog geen ervaring mee. Werg ook niet of ik t zou boeken. Hou wel van t vertier op n landal… althans; onze kids dan. T kan ook ad provincie Drenthe liggen waarom t me niet trekt. Ik zou eerder voor limburg of ergens aan zee gaan denk ik. Toch maar s kijken.

  • Gera
   6 jaar ago
   AUTHOR

   Hahaha, je kunt ook Italië als bestemming kiezen hoor! Misschien wel een goed idee om nu alvast te boeken voor volgend jaar…

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.