Roompot Kustpark Texel | Vakantiepark in De Koog - Gera Raakt
TOP
Vuurtoren Texel; Vakantiepark Roompot Texel
Uitjes Vakanties

Roompot Kustpark Texel | Vakantiepark in De Koog

Eind januari verbleven we een midweek op Roompot Kustpark Texel, een vakantiepark in het dorpje De Koog. Voorlopig het laatste snoepreisje buiten de schoolvakanties om aangezien onze jongste zoon in februari alweer vijf jaar werd (stop de tijd!). Vandaag zal ik je meer vertellen over onze ervaring met dit vakantiepark van Roompot op het waddeneiland Texel.

Kustpark Texel

Heel eerlijk? Ik was nog nooit langer dan een dag op Texel geweest. Een goede reden dus om er wat langer naar toe te gaan en dit eiland wat beter te leren kennen. Na onze goede ervaring met Vakantiepark Kijkduin besloot ik weer bij Roompot te boeken: Kustpark Texel in het dorpje De Koog. Ik boekte wederom een bungalow (type T6A) met een bad en een traditionele sauna. Extra schattig: ons huisje had een rieten dak. 

Meer informatie over het Kustpark Texel en de verschillende accommodaties vind je hier.

Roompot Vakantiepark Texel; Bungalow T6A

Badplaats De Koog 

De Koog is volgens de VVV dé badplaats van Texel. Het ligt op een duinenrij van het strand. Daarnaast ligt er rondom het dorp ook veel natuurgebied, ideaal voor liefhebbers van wandelen of fietsen. In het dorp zijn veel winkeltjes, cafés en restaurants. 

Eerlijk is eerlijk, toen wij er eind januari waren hebben wij zo goed als alles met de auto gedaan. Daarbij zijn we op meerdere plekken naar het strand geweest, behalve in De Koog. Ik kan dus niet met zekerheid zeggen of het met kleine kinderen aan te raden is om naar het strand te wandelen vanaf Kustpark Texel. Volgens mij was de afstand van het park naar het strand zo’n drie kilometer. Fietsen moet dan ook zeker lukken! Verder waren veel gelegenheden in de periode dat wij op Texel verbleven gesloten. Iedereen hield zich slapend, zich opmakend voor het naderende hoogseizoen. Ga je in het laagseizoen naar Texel dan is het wel goed om hier rekening mee te houden.

 

TESO 

Nadat ik ons vakantieverblijf bij Roompot had geboekt ging ik naar de website van TESO, Texels Eigen Stoomboot Onderneming, voor het kopen van een bootticket. De TESO werkt met nummerbordherkenning. Het grootste voordeel van het online aanschaffen van een bootticket is dat de slagbomen dan automatisch voor je openen en je, hup, in de wachtrij voor de boot kunt aansluiten. Wil je geen gebruik maken van het online gemak dan kun je in Den Helder natuurlijk ook nog altijd, lekker old skool, een kaartje kopen aan het loket.

Meer informatie over de boot vind je hier.

 

Dag van aankomst 

Onze jongste dochter heeft, geen idee van wie ze het heeft, een hekel aan autorijden. De reis naar Den Helder duurde voor ons, volgens Google Maps, zo’n 1 uur en 50 minuten. Slik. Dat was eerlijk gezegd niet iets waar ik van tevoren goed over na had gedacht. We besloten daarom zo vroeg mogelijk te vertrekken zodat ze (hopelijk!) het grootste gedeelte van de reis zou slapen. 

Gelukkig verliep alles volgens ons plan! Dochter heeft het grootste gedeelte van de reis geslapen en heeft nauwelijks gehuild, hoera! We melden ons rond 13.00 uur aan bij de receptie. Het huisje konden we pas vanaf 15.00 uur in, maar tot die tijd konden we al wel gebruik maken van het subtropisch zwembad! Trots moment: ik was voor de verandering zo goed georganiseerd dat ik een aparte zwemtas had gemaakt die ook nog eens voor het grijpen lag.

 

Bungalow T6A 

Nadat we zo’n uurtje gezwommen hadden kleedden we ons om en konden we bij de receptie de sleutel van het vakantiehuisje halen. Ik was inmiddels enorm benieuwd naar de bungalow! Bij binnenkomst had ik het gevoel thuis te komen, er heerste een hele fijne sfeer. We begonnen de tour op de bovenverdieping. Hier waren twee ruime en gezellig verlichte slaapkamers, een badkamer met ligbad en regendouche en een bergingsruimte. Het viel me op dat het vakantiehuisje op de bovenverdieping een enorme hoeveelheid kastruimte had. Erg prettig.

Bungalow T6A slaapkamer Roompot Texel

Slaapkamer vakantiehuisje T6A Roompot Kustpark Texel

Badkamer bungalow T6A Vakantiepark Roompot Texel

Op de benedenverdieping was ook een ruime slaapkamer (kon niet in één keer op de foto), een badkamer met dubbele wasbak, douche en traditionele sauna en open haard. De tweede badkamer, traditionele sauna en tweede badkamer zijn optioneel bij te boeken. En, hoera, er was ook een wasmachine. Deze optie boek ik nooit bij, maar we hebben hem deze vakantie wel een paar keer met veel plezier gebruikt. Ik kan me zo voorstellen dat ik dit de volgende keer toch als voorkeur bij boek.

Kustpark Texel Roompot Vakantiepark

Vakantiepark op Waddeneiland Roompot

Vakantiepark waddeneiland Texel Roompot

Wel even een kritische noot met betrekking tot de badkamer beneden. Ik was enorm blij met de traditionele sauna, maar… de kleine (te) smalle sauna is nu een beetje weggemoffeld in een smalle badkamer waar men zo veel mogelijk extra faciliteiten in heeft proberen te verwerken. Wat mij betreft had men de bergingsruimte boven beter als traditionele sauna in kunnen richten. Maar goed, al met al heb ik toch van mijn rondjes sauna genoten!

Blijft de leefruimte nog over. Een knus en gezellig geheel met keuken, eethoek en zitgedeelte. De man en ik zouden het graag zo willen hebben in ons volgende huis. 

Vakantiepark waddeneiland Texel

Vakantiepark Texel Roompot; Vakantie op waddeneiland

Bekijk de rest van het vakantiehuisje hier.

 

De tuin 

Goed, de fijne tuin met zijn fraaie houten loungeset hebben we tijdens onze vakantie niet gebruikt. Maar de reden dat ik toch een extra alinea schrijf over de tuin van de bungalow is de buitendouche! Hoe tof is het om in de zomer, wanneer het weer aangenamer is en je hopelijk wel gebruik kunt maken van de tuin, een buitendouche in je tuin tot je beschikking te hebben? Het is iets wat man en ik in ieder geval hoog op ons verlanglijstje hebben staan, zeker met de steeds heter wordende zomers van Nederland. 

 

Samen slapen 

We hielden ook dit keer, net als in Kijkduin, bij aankomst een aardige verhuizing. Twee stoelen werden van de slaapkamer naar de woonkamer gereden (thank god voor de wieltjes!) en twee matrassen van boven naar beneden gezeuld. Helaas was het niet mogelijk om hier een familiebed te creëren (matrassen naast elkaar), maar de twee matrassen konden wel naast elkaar bij ons op de kamer liggen. De kids moesten een beetje overtuigd worden, maar het slapen is uiteindelijk prima gegaan. Onze jongste lag met haar eigen dekentje tussen man en mij in.  

 

Faciliteiten Kustpark Texel

Subtropisch zwembad Calluna 

Mocht je op Texel zijn en slecht weer treffen dan is het subtropisch zwembad Calluna zeker aan te raden. Er zijn diverse baden: een groot en een klein bubbelbad (zelfs de kleine is nog behoorlijk aan de maat), een baby/peuterbad en een buitenbad. En laten we de glijbaan niet vergeten! In het midden van het zwembad klim je via een lange trap naar de nok van het zwembad. Je snapt het, goed voor uren zwemplezier als het aan onze vijfjarige zoon lag. Helaas is onze jongste nog een beetje te klein om het lang vol te houden. Twee uur, waarvan ze één uur in een lekker warme badjas op het droge doorbracht, is toch echt wel maximaal.

 

Lasergame 

Voor de avonturiers onder ons: er is op Vakantiepark Texel de mogelijkheid om te lasergamen! Hartstikke tof voor de kinderen, en volwassenen mogen natuurlijk ook.

 

Overige voorzieningen 

Verder zijn er natuurlijk de standaardvoorzieningen zoals fietsverhuur, een recreatieprogramma, speeltuinen en nog veel meer. Nogmaals, let wel even op, wij zaten echt in het laagseizoen, bij ons was veel gesloten of beperkt geopend. Tijdens officiële vakantieperiodes heb je hier natuurlijk geen last van.

Meer informatie over de faciliteiten vind je hier.

Midgetgolf Roompot Vakantiepark Texel

Omgeving 

Naast de vele kilometers wandel- en fietspaden door de natuur, de zee en het strand zijn er natuurlijk ook de nodige musea en andere bezienswaardigheden op Texel. 

Juttersmuseum Flora waddeneiland Texel

Wij bezochten tijdens onze midweek:

  • Texel Zoo
  • Het juttersmuseum Flora
  • Subtropisch zwembad Calluna
  • De vuurtoren

Meer tips en bezienswaardigheden op Texel vind je hier

 

Copyright afbeeldingen: deze zijn privé eigendom. Bij interesse graag contact opnemen via info@gerastockschen.nl

Dit blog bevat affiliatelinks.

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.