TOP
Zelf pindasaus maken; Maak met dit makkelijke en snelle recept in een handomdraai de heerlijkste satésaus
Lifestyle Persoonlijk

Pindasaus | De heerlijkste maak je lekker zelf met dit recept!

Zelf pindasaus maken moeilijk? Nee hoor! Echt, het is zo simpel én lekker dat ik er spijt van heb dat ik het pas de laatste jaren zelf maak. En daarom deel ik dit recept graag met jou!

Nasi

Jup, wij eten gemiddeld genomen eens per week nasi. Met behulp van een zakje. Om het gemak van het zakje een beetje te compenseren en een beetje extra groente aan het geheel toe te voegen maak ik de bijgerechten zelf. Moeilijk? Helemaal niet zelfs. Waarschijnlijk is het net zo eenvoudig om zelf nasi te maken als deze pindasaus, ik heb me er eigenlijk nog niet zo in verdiept. Maar goed, terug naar de bijgerechten!

 

Bijgerechten

Eerlijk is eerlijk, manlief is gek op de nasi, ook zonder de bijgerechten. Persoonlijk vind ik de nasi zonder de bijgerechten niet eens echt lekker. Daarom maak ik naast de nasi ook altijd atjar ketimoen en deze pindasaus. Vaak bak ik ook nog een kipfilet die ik door de pindasaus roer, zodat ik in een mum van tijd zelfgemaakte kipsaté heb. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Tijd voor de pindasaus, wat heb je allemaal nodig om zelf deze heerlijke satésaus te kunnen maken? 

 

Ingrediënten

Om deze heerlijke pindasaus te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 5 eetlepels pindakaas (maakt niet uit welke, goedkoop of duur, met of zonder stukjes, het mag allemaal)
  • ½  beker water 
  • ½ beker melk
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel (gebakken) sambal
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • Optioneel 1 kipfilet

 

Bereidingswijze

  • Schep de pindakaas in een steelpannetje.
  • Voeg een beker met half water en half melk toe aan de pindakaas.
  • Voeg de ketjap manis toe.
  • Hak het teentje knoflook fijn (of gebruik een knoflookpers) en doe die ook in het pannetje.
  • Voeg de sambal en bruine basterdsuiker aan het mengsel toe.
  • Zet het steelpannetje op het vuur en breng het geheel al roerende aan de kook. 
  • Is de pindasaus te dik? Voeg dan nog een scheutje water toe. Is de pindasaus te dun? Voeg nog een beetje pindakaas toe.
  • Bak eventueel een kipfilet en voeg die aan de satésaus toe.

 

Eet smakelijk!

 

Maak jij je pindasaus zelf?

 

Gerelateerd:

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van drie lieve kinderen en in verwachting van de vierde. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *