Rode kool recept; Verse rode kool met appel, zonder suiker
TOP
Rode kool recept met appel recept
Lifestyle Recepten

Rode kool met appel recept

Rode kool, ik at het lange tijd uit een potje. Maar sinds ik het kookboek zonder pakjes en zakjes in mijn bezit heb weet ik hoe simpel en lekker het kan zijn om met verse ingrediënten te koken. Daarom deel ik nu mijn recept met je. 

Rode kool

Kool is een plant uit de kruisbloemenfamilie en is een populaire wintergroente. Rode kool is een sluitkool en is één van de oudste koolsoorten. Het fijne van deze kool is dat hij zowel rauw gegeten kan worden, bijvoorbeeld als onderdeel van een salade, als gekookt. Maar hoe maak je zo’n rode rakker nou het beste klaar?

 

Ingrediënten

 • 1 rode kool
 • 3 kruidnagels
 • laurierblaadje
 • snufje zout
 • 2 theelepels suiker (kun je desgewenst ook prima weglaten)
 • 1 of 2 appels
 • 2 theelepels speculaaskruiden

 

Bereidingswijze

 1. snij de rode kool fijn* en doe hem in de pan
 2. voeg het zout, de suiker, de kruidnagels, het laurierblaadje, de speculaaskruiden en een bodempje water toe
 3. breng het geheel aan de kook en laat het in ongeveer 25 minuten gaar worden
 4. Schil intussen de appels en rasp ze grof
 5. na 15 minuten kun je de appels toevoegen en de laatste 10 minuten mee laten koken.

*Het fijnsnijden van de rode kool kan ook erg gemakkelijk met behulp van een keukenmachine. Bijkomend voordeel is dat je geen rode handen krijgt.

 

Een halve tot driekwart kool is voldoende voor ons gezin. De overgebleven kool verwerk ik graag in een salade.  Meestal eten wij dit met een restje hachee en aardappelen. Afgelopen vrijdag aten we het met gekookte aardappelen en een saucijs. Erg lekker en enorm simpel!

Maak jij wel eens zelf rode kool of maak je toch liever gebruik van een potje?

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123RF.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.