Achter de schermen april 2022: ziekte, Pasen, verjaardag en MadeByStock
TOP
Achter de schermen april 2022: ziekte, waterpokken, Mediabedrijf MadeByStock.nl
Behind the scenes Persoonlijk

Achter de schermen april 2022: ziekte, Pasen, verjaardag en MadeByStock

Achter de schermen april 2022, een maand waarin bijzonder veel gebeurde, op zowel zakelijk als persoonlijk vlak. Ik denk dat dat ook tekenend is voor de lente. Laten we maar gewoon beginnen, want er is een hoop te vertellen!

Ziekte

De Achter de schermen maart 2022 kwam wat later online dan ik van plan was. Dat kwam met name omdat we de hele maand gekweld zijn door ziekte. Eerst waren we geveld door corona. Vervolgens zijn de kinderen nog een week naar school geweest, en toen kreeg mijn oudste dochter waterpokken. Man, wat zat ze eronder! De waterpokken zaten zelfs in haar mond… ik vond het echt knap om te zien hoe ze ermee omging. Ondanks de jeuk wist ze toch aardig goed van de plekjes af te blijven.

Inmiddels zijn we een paar weken verder en vandaag zag ik dat jongste dochter en zoon ook waterpokken hebben. Tja, dat was wel te verwachten natuurlijk. Onze oudste dochter heeft nu last van ontstoken amandelen. We zijn er nog niet helemaal door dus.

 

Pasen

Toevallig viel de eerste ronde waterpokken samen met het paasweekend. Dat maakte dat de plannen die we voor Pasen gemaakt hadden enigszins omgegooid moesten worden. Op eerste paasdag was de paashaas geweest en die had prachtig geverfde eieren verstopt. Daarna hebben we heerlijk ontbeten en hebben we een beetje thuis gerommeld. Op tweede paasdag bleef mijn man thuis met onze dochters en ging ik met onze jongste zoon naar mijn ouders die op de camping verbleven.

Pasen was met recht een vruchtbare periode. Al tijden ben ik bezig met heksen en hekserij en ook mijn man vindt het erg interessant. Daarom heb ik mezelf ingeschreven voor de jaaropleiding traditionele hekserij en mag mezelf nu een heks in opleiding noemen. Iets waar ik erg blij méé en trots óp ben.

Deze maand besloot mijn oudste zoon te stoppen met de opleiding Bos en Natuurbeheer. Uiteindelijk was dit geen echte verrassing, aangezien hij al een aantal keren zijn twijfel uitgesproken had. Ik ben er trots op dat hij het lef heeft om deze stap te nemen en te kiezen voor het onbekende. Want, wat nu? Hij denkt erover om hbo verpleegkunde te gaan doen, iets waar ik mijn vraagtekens bij heb. Ik weet uit eigen ervaring dat met name de secundaire arbeidsvoorwaarden in deze sector over het algemeen compleet ruk zijn. Maar als dit is wat hij graag wil doen dan zal ik hem daar natuurlijk in steunen en mijn commentaar inslikken (en dat vind ik makkelijker gezegd dan gedaan).

 

Verjaardag

In deze maand, op Koningsdag, vierde ook mijn jongste dochter haar verjaardag. Drie jaar is ze geworden, een hele dame! Deze dag grepen we gelijk maar aan om mijn moeder te bezoeken, die in Friesland woont. Dat was voor het eerst sinds ik het blog Breken met je ouders schreef en daarom schreef ik het blog Weer contact met mijn ouders, waarin ik beschrijf welk traject we doorlopen hebben. Het was fijn om er weer eens te zijn en te ervaren dat er dingen ten goede zijn veranderd.

 

MadeByStock

Vorig jaar was, met name de tweede helft, een rampjaar. Mijn jongste zoon en ik kregen de diagnose ADHD en mijn man zat erg slecht in zijn vel. Veel zorgtaken kwamen op mij terecht en mijn werk lag tot mijn grote verdriet zo’n beetje stil. Maar goed, first things first laat ik maar zeggen en wat moet dat moet.

Gelukkig hebben we sinds februari nu weer zo’n beetje alles op de rit en is de rust weer wat wedergekeerd. Dat betekent ook dat ik weer ruimte heb om te werken en dat maakt me zo blij! Ik heb nu eindelijk tijd om mijn oorspronkelijke plan uit te werken: het opzetten van mijn mediabedrijf MadeByStock.nl. Hier zullen alle titels en url’s die ik in mijn bezit heb gebundeld worden. Daarnaast heb ik nog meer ideeën, maar die zal ik eerst verder uitwerken voor ik er meer over vertel!

Hoe was april voor jou?

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

 

 

 

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.