TOP
Zakelijk bloggen
Lifestyle Ondernemen

Zakelijk bloggen | 7 redenen waarom je bedrijf erdoor groeit

Zakelijk bloggen, waarom zou ik daar als ondernemer ook nog eens aan beginnen? Het is zomaar een vraag die regelmatig voorbij komt. Omdat ik het een goede en terechte vraag vind zal ik die vandaag beantwoorden! Hier komen 7 redenen om zakelijk te bloggen.

#1. Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zakelijk bloggen is, in tegenstelling tot zoekmachine adverteren (SEA), een lange termijn strategie. Door in je zakelijke blogs gebruik te maken van voor jouw business relevante zoekwoorden kun je veel bezoekers naar je website trekken.

 

Lees ook: Online ondernemer | Geef eens een workshop! (+checklist)

 

#2. Deelbare content

Naast je website onderhoud je waarschijnlijk ook verschillende social media kanalen met de nodige volgers. Door je blog op deze kanalen te delen trek je snel en eenvoudig meer mensen naar je website, en vergroot je het aantal volgers op social media.

Mis niks en volg mij op FacebookLinkedInTwitterPinterest

#3. Interne links

Door in je zakelijke blogs gebruik te maken van interne links leer je Google waar je website over gaat en wat belangrijke pagina’s zijn. Daarnaast brengt de bezoeker ook nog eens meer tijd door op je website waardoor Google denkt dat de informatie die er te vinden is interessant is. Dit draagt ook weer bij aan een betere positie in de zoekmachines.

 

Lees ook: Instagram | Hoe voeg je meer links in bio toe?

 

#4. Bespaar tijd

Grote kans dat je regelmatig de vraag krijgt waar een bepaald product van gemaakt is. Of misschien wel hoe je een product het beste kunt onderhouden. Door in je zakelijke blogs een antwoord op zulke vragen te geven kun je op den duur tijd besparen. 

 

#5. Gratis linkbuilding/reclame

Wanneer jij jezelf als expert weet te profileren in je zakelijke blogs, en mensen jou als autoriteit gaan zien, neemt de kans toe dat ze een link van jou op hun website gaan delen. En laat Google dat nou ook enorm waarderen!

 

#6. Ken je klant

Vergeet niet om minimaal 1x per maand Google Analytics uit te pluizen. Wie heeft jouw website bezocht? Wat zijn de meest gelezen pagina’s? Zit er groei in het aantal bezoekers? En, last but not least, via welk kanaal komen de meeste bezoekers binnen?

 

Lees ook: 9 tips om te starten als online ondernemer!

 

#7. Meer omzet 

Wist je dat er gemiddeld genomen zo’n 7 contactmomenten hebben plaatsgevonden voor een klant tot aankoop overgaat? Zakelijk bloggen kan deze fase aanzienlijk verkorten waardoor je in korte tijd aanzienlijk meer omzet kan gaan draaien.

 

Wil jij ook zakelijk bloggen?

Wil jij ook graag starten met zakelijk bloggen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Of heb je er simpelweg de tijd niet voor? Laat dan een reactie achter onder dit artikel of stuur een e-mail naar info@gerastockschen.nl. Ik help je graag op weg. 

Hier vind je meer informatie over mijn blogabonnementen.

 

Afbeelding Vrouw werkt op computer en schrijft iets op: Dragon Images – Shutterstock

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van drie lieve kinderen en in verwachting van de vierde. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *