Betalen voor een glas kraanwater in een café of restaurant? - Gera Raakt
TOP
Gratis glas kraanwater in een café of restaurant?
Lifestyle Maatschappij

Betalen voor een glas kraanwater in een café of restaurant?

Betalen voor een glas kraanwater in een café of restaurant, is dat normaal? Of zou je het juist zien als een extra service als er standaard een glas kraanwater gratis aangeboden wordt? 

Gratis kraanwater?

Als iemand die graag water drinkt vind ik dit een interessante vraag. Zeker omdat onze kinderen ook graag water drinken. Maar moet water dan ook gratis aangeboden worden in een café of restaurant? Er zijn in mijn ogen meerdere manieren om naar deze kwestie te kijken.

Ga ik uit eten, dan weet ik dat me dat geld gaat kosten. Heb ik zin in water, dan bestel ik over het algemeen een Spa blauw. Maar nu vraag ik me stel ik me toch ook wel een beetje de vraag: waarom doe ik dat eigenlijk? Ik kan immers ook een glas kraanwater bestellen? Water is tenslotte een eerste levensbehoefte en daarbij is de kwaliteit van het Nederlandse water ook prima. En eerlijk gezegd ben ik van mening dat een glas kraanwater gratis aangeboden kan worden.

 

Gezondheid

Natuurlijk ga je niet naar het café of restaurant om alleen maar gezond te gaan zitten doen. Maar als we met z’n allen iets willen doen aan het terugdringen van overgewicht, is het misschien geen gek idee om kraanwater standaard te serveren. Daarbij is het ook gewoon gezond om voldoende water te drinken.

 

Service 

En wat te denken van het aanbieden van een stukje service? Een café of restaurant kan zich door het aanbieden van een gratis glas of karaf kraanwater wel onderscheiden van anderen. Mijn inziens kost het een café of restaurant niet veel extra en ik als consument zou het zeker als prettig ervaren. Wanneer het eten en de bediening dan ook nog goed zijn, kom ik in de toekomst zeker terug!

 

Kosten en baten

Het blijkt dat wanneer een café of restaurant ervoor kiest om geen gratis kraanwater aan te bieden, ze dat dan vaak doen onder het mom van ‘de bijkomende extra kosten’. Maar volgens mij komt de bediening meerdere keren aan een tafeltje, dan lijkt het me een vrij kleine moeite om een glas of karaf water neer te zetten. 

De baten van gratis water zijn hier volgens mij dan ook vele malen groter. Als een klant langer blijft zitten, bestelt deze (vaak) ook meer. Vooral op een zomerse dag op een heet terras kan het volgens mij prima in het voordeel van de uitbater werken om een betaalde consumptie af te wisselen met een gratis glas water. Mits er natuurlijk ook andere consumpties genuttigd worden.

 

Nu ben ik toch nieuwsgierig: ben jij een voor- of tegenstander van gratis kraanwater in een café of restaurant?

 

Lees ook

 

Vind je dit artikel leuk om te lezen en wil je niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com 

 

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.