TOP
links in bio
Lifestyle Ondernemen

Instagram | Hoe voeg je meer links in bio toe?

Instagram, wil je meer links in bio? Dan kan de tool Linktree je bijna niet ontgaan zijn. Maar wat is Linktree eigenlijk en is er ook een vrij simpel, beter, alternatief?

Wat is Linktree?

Mijn bedrijf bestaat op dit moment uit 3 websites die ik graag bij mensen onder de aandacht wil brengen. Op Instagram is het simpelweg niet mogelijk om meer dan 1 links in je biografie toe te voegen. Dacht ik. Tot ik bij meerdere ondernemers een link via de tool Linktree zag. Klik je op die link dan kom je op een pagina waar je dus uit meerdere links kunt kiezen. Ideaal voor mij dus! Ik ging naar de website van Linktree en maakte een gratis account aan.

 

Lees ook: #followme | De documentaire over Instagram

 

Betaald account

Naast een gratis Linktree account kun je ook kiezen voor een betaald account om meer links aan je biografie toe te voegen. Het betaalde account biedt natuurlijk veel meer mogelijkheden dan het gratis account. Kort gezegd kun je voor een klein bedrag per maand alles aan de lay-out aanpassen wat je maar wil. Zo kun je onder andere kiezen uit meerdere Linktree-thema’s en je eigen foto’s en logo’s uploaden.

 

Landingspagina

Goed, inmiddels had ik dus een gratis Linktree account en had ik keurig de links die ik graag onder de aandacht wil brengen toegevoegd. Omdat ik me afvroeg hoe je Linktree zo efficiënt mogelijk voor je bedrijf inzet ging ik op onderzoek uit en kwam uit op dit blog. In het blog worden haarfijn de voor-en nadelen van de tool uitgelegd en waarom zij ervoor kiest om het niet langer te gebruiken. Het leverde mij echt een “oh dûh moment” op…

Want eigenlijk is Linktree niks anders dan een landingspagina. En laten we wel wezen, als je een beetje handig bent kun je die prima zelf maken, compleet in de stijl die jij zelf wil! Ik ben er in ieder geval gelijk mee aan de slag gegaan en het resultaat zie je hier. Ik vond het ontzettend leuk om een landingspagina te maken, heb er enorm veel van geleerd en ben eerlijk gezegd best trots op het resultaat! 

 

Lees ook: Elevator pitch | Pitchen als blogger, hoe doe je dat?

 

Als ik eerlijk ben gebruik ik de landingspagina niet alleen voor mijn bio van Instagram, maar ook in mijn profielen van mijn andere social media kanalen. Dat is volgens mij effectiever dan meerdere links in je bio te proppen.

Maak jij gebruik van Linktree om meer links in bio te tonen of gebruik je een alternatief?

 

Heb je hulp nodig bij het maken van jouw landingspagina? Mail dan gerust naar info@gerastockschen.nl.

Afbeelding Vrouw kijkt naar foto op sociaal netwerk: Kaspars Grinsvalds – Shutterstock.

 

links in bio

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van drie lieve kinderen en in verwachting van de vierde. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *