Bucketlist | De top 5 van mijn kleuter - Gera Raakt
TOP
Bucketlist kleuter
Lifestyle Persoonlijk

Bucketlist | De top 5 van mijn kleuter

Mijn kleuterzoon heeft, weliswaar zonder dat hij zich daar bewust van is, al een heuse wishlist. Ben je benieuwd naar de top 5 bucketlist van mijn kleuter? Lees dan vooral snel verder!

#1. Een muziekinstrument bespelen

Het afgelopen jaar heeft meneer al een paar keer aangegeven dat hij graag een muziekinstrument zou willen bespelen. Zijn favoriete instrument lijkt op dit moment de piano, op de voet gevolgd door de gitaar.

Helaas zal hij nog een paar jaar moeten wachten tot hij op muziekles kan, dat kan pas vanaf 6 jaar. Ik zou om de tijd te overbruggen natuurlijk een exemplaar van speelgoed voor hem kunnen kopen. Maar ik las laatst ergens dat je dat beter niet kunt doen. Speelgoedinstrumenten zijn vaak van zo’n bedroevend slechte kwaliteit dat dat het plezier van muziek maken zou kunnen vergallen. Dat zou natuurlijk zonde zijn!

 

Lees ook: Kinderschoenen kopen | Tips en trics!

 

#2. Paardrijden op een groot paard

Zoonlief wil ook, hoe kan het ook anders met een moeder die zelf jarenlang paardgereden heeft, ontzettend graag leren paardrijden. Nu wil hij niet op zomaar een paard leren rijden. Nee, het moet specifiek een groot paard zijn. Ook hier is hij, helaas voor hem, nog te klein voor. Voor paardrijles moet je ook minimaal 6 jaar oud zijn.

Wel heb ik bedacht dat we binnenkort een bezoekje kunnen brengen aan de plaatselijke manege. Wie weet, misschien bedenkt hij zich nog als hij de pony’s van dichtbij ziet.

 

#3. Leren fotograferen

Toen we het speelgoedboek aan het doorbladeren waren, op zoek naar een sinterklaascadeau, zag hij een fotocamera. Wat wil hij die graag hebben! Van Sinterklaas heeft hij hem helaas niet gekregen, maar gelukkig is hij in februari jarig. Ik ben er alleen nog niet uit of voor een camera hetzelfde geldt als voor een muziekinstrument… Misschien geven we hem toch liever een goedkope ‘echte’ om mee te oefenen. Wat zou jij doen?

 

#4. Reizen

Al een paar keer zagen we op televisie hele mooie bestemmingen. “Daar wil ik heen!”, schreeuwde hij toen opgewonden. Ik ben benieuwd of hij later, als hij groot is, echt veel reizen gaat maken.

 

Lees ook: Schoolstress | Waarom ik geen pushende ouder ben

 

#5. Racen

Tja, het autoracen is hem natuurlijk min of meer met de paplepel ingegoten. Zoonlief wil dan ook niets liever dan racen met ome Will. Persoonlijk vind ik dat een iets minder goed idee. Lekker hypocriet hè? Gelukkig duurt het nog jaren voor hij daar groot genoeg voor is.

 

Waar een wil is, is een weg

Je ziet het, het merendeel wat op de bucketlist van mijn kleuter staat is voor later, als hij groter is. Toch kan ik er enorm van genieten dat hij al zoveel op zijn wensenlijst heeft staan. Het laatste wat ik tegen hem zeg is dat dingen niet zouden kunnen. Ik wil hem namelijk niet klein houden, maar vleugels geven. Hem laten zien dat alles wat hij zou willen of doen ook écht kan bereiken. 

Zal hij in de toekomst alles van zijn bucketlist af kunnen strepen? Ik ben benieuwd!

Heeft jouw kind een bucketlist?

 

Afbeelding Bucketlist in notitieboek: Rasdi Abdul Rahman – Shutterstock

 

Bucketlist van mijn kleuter

 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.