Stiften voor volwassenen - Gera Raakt
TOP
Goede stiften voor volwassenen; Welke stiften drukken door? Wat zijn professionele stiften?
Hobby/Creatief Lifestyle Shoppen

Stiften voor volwassenen

Ben je op zoek naar goede stiften voor volwassenen? Dat snap ik helemaal, want met goed materiaal wordt het resultaat nog veel mooier! Maar zie jij ook door de bomen het bos niet meer? In dit blog vertel ik meer over de verschillende stiften.

Stiften voor volwassenen

Kleuren is echt niet alleen maar leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen is het hartstikke leuk. Naast leuk is het ook nog eens nuttig! Kleuren werkt namelijk ontspannend en die ontspanning is in de drukte van tegenwoordig broodnodig. Het is niet voor niets dat tekenen en kleuren vaak ingezet worden als therapeutische activiteit. Heb je kinderen en heb je zin om gezellig samen met je kind te kleuren? Vooral lekker doen, daar is helemaal niks geks aan. Samen een activiteit doen is niet alleen leuker dan alleen, maar het zorgt ook nog eens voor verbinding. Alleen maar voordelen dus! Wel is het soms leuk om goede stiften voor volwassenen te gebruiken. Dat werkt vaak net even wat prettiger.

Wist je al dat er tegenwoordig ook hele mooie kleurboeken voor volwassenen te koop zijn? Zo niet, en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan even het blog Kleurboeken voor volwassenen. Het aanbod is echt enorm! Je kunt kiezen uit mandala’s, bloemen, planten, maar ook bijvoorbeeld Jan van Haasteren of schilderwerken van bekende schilders. Wil je zelf liever niet teveel nadenken over welke je kleuren wil gaan gebruiken? Dan kun je ook kiezen voor kleuren op nummer. De mogelijkheden zijn echt eindeloos.

Goede stiften die niet doordrukken

Wanneer je aan de slag gaat in een kleurboek voor volwassenen of een bullet journal dan is het fijn om goede stiften te gebruiken die niet doordrukken, want je wil immers niet je andere pagina’s verpesten! Of een stift doordrukt hangt af van zowel het papier als de stift die gebruikt wordt. Dun papier kan nou eenmaal minder inkt absorberen dan dik papier. Twijfel je of je viltstift doordrukt op het papier dat je wil gaan gebruiken? Probeer het dan eerst eens voorzichtig uit. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de laatste pagina als testbladzijde te gebruiken.

Goede viltstiften die niet doordrukken

Zelf gebruik ik graag de viltstiften én fijnschrijvers van het merk Stabilo. Het zijn goede stiften die geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen, ze drukken niet door, werken prettig en hebben ook nog eens een lange levensduur. Wat ik ook wel een belangrijk detail vind is dat ze ook nog eens (minimaal) 24 uur zonder dop zonder uit te drogen!

Ook de stiften van het merk Crayola schijnen erg goed te zijn. Bijkomend voordeel, zeker met kinderen in huis, is dat de inkt ook nog eens uitwasbaar is.

Professionele markers die niet doordrukken

De alcohol marker wordt vaak gebruikt door professionals zoals architecten, grafisch ontwerpers en art directors voor het creëren van mooie schaduwen, kleurovergangen en egale vlakken. Bekende merken van professionele alcohol markers zijn o.a.: Brushmarker en Copic marker.

Markers werken erg prettig, maar hebben als nadeel dat ze wat duurder zijn dan de hierboven genoemde viltstiften. Wel zijn er meerdere voordelen van een alcoholmarker. Zo is de inkt van een alcoholmarker uitwasbaar, laat de stift de inkt gelijkmatig los waardoor je ook geen last hebt van streepjes, lopen de kleuren moeiteloos in elkaar over en hebben ze vaak intense kleuren. Wat voor jouw situatie dus de beste stift is, is dus ook een beetje afhankelijk van je doel.

Flipover stiften

De flipover stiften (markers) ken je vast ook wel, ze worden vaak op scholen en kantoren gebruikt. Voordeel van deze stiften is dat ze dankzij hun speciale inkt niet doordrukken. Daarnaast kan je ze vaak ook op een whiteboard gebruiken. Meer informatie over flipover stiften vind je hier.

Aquarel markers

Heb je geschikt papier voor markers? Dan zou je ook nog kunnen kiezen voor aquarel, acryl of chalk markers.

Aquarel markers zijn stiften met inkt op waterbasis. De inkt gaat weer vloeien als je het nat maakt. Met viltstiften op waterbasis kun je geweldig dik/dun effecten maken en je kan ze in combinatie met penseel en water gebruiken. Ideaal voor mooie wassingen en aquareleffecten. Kies bijvoorbeeld voor de Talens Ecoline Brush Pennen of Karin Brushmarker PRO.

Acryl markers

Er zijn ook acryl markers, zogenoemde verfstiften op de markt. De inkt van deze stiften is op basis van acryl en je kunt ze daarom gebruiken op een ondergrond van hout, plastic, papier, karton, steen, canvas en zelfs plastic. De stiften van Posca en Molotow zijn goed verkochte en beoordeelde markers.

Chalk markers

Chalk markers, oftewel krijtstiften, zijn stiften met inkt op basis van krijt. Ideaal voor het maken van raamtekeningen. Deze stiften voor volwassenen zijn ook geschikt voor kinderen, want het krijt was je makkelijk uit kleren. Ook de tekening veeg je zo weer uit. Mogelijke krijtstiften zijn o.a. Uni-ball Chalk Markers, krijtstiften van Edding.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter en Pinterest.

Lees ook

Deze pagina bevat mogelijk affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

1 COMMENT
  • Diana
    3 maanden ago

    Hoi🙋‍♀️
    Welke stiften kan ik het best gebruiken voor onderstrepen van teksten van heel dun papier van de Bijbel, zodat het niet doordrukt
    Gr. Diana

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.