Achter de schermen | Terugblik 2018 - Gera Raakt
TOP
Achter de schermen jaaroverzicht 2018
Behind the scenes Lifestyle Persoonlijk

Achter de schermen | Terugblik 2018

De laatste week van het jaar 2018 is aangebroken. Dat betekent voor mij dat het tijd is om de balans van het afgelopen jaar op te maken. Wat heb ik dit jaar allemaal gedaan en bereikt? Wat heb ik geleerd? En ga ik sommige dingen misschien ook helemaal anders aanpakken of ga ik lekker op deze voet verder?

Verhuizing

Aan het begin van het jaar besloot ik mijn eerste blog Huismama te verhuizen naar Gera Raakt. Zonde? Tja, best wel. De domeinwaarde van Huismama was net op een punt aangekomen dat er best wel wat opdrachten “aan kwamen waaien”. Aan kwamen waaien zet ik met opzet tussen aanhalingstekens omdat ik er natuurlijk wel kneiterhard voor heb moeten werken voor ik op dat punt was.

Toch voelde de blognaam Huismama niet meer goed. Toen ik begon met bloggen had ik voor ogen om een echte mamablogger te worden. In de praktijk bleek dat ik liever over onderwerpen te schrijven waar de naam Huismama niet voldoende bij aansloot. Omdat ik graag kritische artikelen schrijf kwam mijn man met de naam Gera Raakt, een samenvoeging van geraakt.

Bij een nieuwe naam hoorde voor mij ook een nieuwe, frisse en goed ingerichte website. Ik had alle bestaande berichten kunnen verhuizen, maar besloot om compleet overnieuw te beginnen. Met een schone lei. En dus een domeinwaarde van 0. Dat deed echt wel even zeer! 

Terwijl ik de nieuwe website aan het inrichten was zocht ik uit welke blogs ik wel, maar vooral ook niet, van Huismama mee wilde nemen naar Gera Raakt. De blogs die ik meenam herschreef ik gelijk zodat ik een goede start zou maken. Ook verdiepte ik me gelijk nog meer in de technische kant van de website en paste mijn kennis zo goed mogelijk toe. Het was veel werk, maar nu we bijna een jaar verder zijn heb ik weer een domeinwaarde van 14 en krijg ik langzaam maar zeker weer vaker opdrachten. Ik ben nog steeds blij dat ik de stap genomen heb.

 

Tekst & VA

Nadat ik klaar was met de verhuizing van mijn blog was het tijd om de website van Tekst & VA onder handen te nemen. Ik installeerde een ander thema en definieerde mijn diensten beter. Eindelijk ben ik nu ook (voor nu) tevreden over die website en kan ik het voorlopig even laten rusten.

 

Leesboeken en meer

Naast het schrijven heb ik nog een grote hobby: lezen. In het verleden heb ik al heel wat boeken verslonden en ik hoop dat er nog vele mogen volgen. Ik maakte op Gera Raakt een categorie aan voor boekrecensies, maar vond dat eigenlijk totaal niet passend. Zou ik daar een nieuw blog voor aanmaken? Of zou het bijhouden van 2 blogs nagenoeg onmogelijk zijn?

Het concept van Leesboeken en meer kreeg in mijn gedachten steeds meer vorm. Ik weet wat ik er uiteindelijk mee wil bereiken, heb er een heel duidelijk plan bij, alleen kies ik er voor nu voor om het langzaam op te bouwen. Gera Raakt en Tekst & VA hebben in alle opzichten voorrang.

 

Winacties

In het afgelopen jaar organiseerde ik ook 2 winacties. Mijn eerste winactie was een pakket van Biobim en in november mocht ik een cadeaubon van KAYA sieraden weggeven. Omdat ik het organiseren van winacties leuker vond dan ik aanvankelijk had gedacht hoop ik er volgend jaar nog een aantal te organiseren. Ik ben al met meerdere bedrijven in gesprek, dus dat gaat zeker goedkomen!

 

Uitstapjes

In juni bezocht ik het Blogger By Nature event. Wat een spannende, maar ontzettend gave ervaring was dat. Ik ontmoette allemaal medebloggers en leerde er ook nog eens heel veel. Ik heb ook al een kaartje voor aankomend jaar, alleen is het in verband met mijn uitgerekende datum nog even de vraag of ik wel kan gaan.

Geheel tegen mijn verwachting in mocht ik door/voor het bloggen ook nog 2 keer op stap voor het schrijven van een review. Mijn eerste uitstapje was voor Mamaliefde. Ik mocht naar Sanadome voor een Mamabelly massage. In november mocht ik met mijn kleuterzoon naar de kleuterbios van Kinepolis. Ik ben benieuwd wat volgend jaar gaat brengen!

 

Social media

Het heeft zo’n 2 jaar geduurd, maar inmiddels ben ik over mijn grootste weerzin heen wat betreft social media. Ik begin er de lol zelfs van in te zien en ben ook beduidend actiever dan voorheen.

Volg je me nog niet? Dat kan eenvoudig hier:

FacebookInstagramPinterestTwitterLinkedIn

 

December

En nu is dan toch echt de laatste week van het jaar 2018 aangebroken. De tijd van samenzijn met familie en vrienden. Gelukkig hebben de kinderen nu vakantie. Ze zijn door alle festiviteiten compleet van de leg, met bijbehorend gedrag. Toch geniet ik met volle teugen van deze feestelijke periode met alle cadeautjes! Op de valreep ontving ik van Hemd voor Hem ook nog een fijne cadeaubox met 4 paar Tommy Hilfiger sokken (je koopt ze hier)voor mijn man die ik mooi onder de kerstboom kan leggen. Ik zal op eerste kerstdag een foto op Instagram plaatsen zodat je kan zien hoe ze eruit zien.

 

Laatste blog van 2018

Omdat ik achter de schermen het jaar 2018 aan het afronden ben, en me daarnaast ook nog eens voorbereid op 2019 zal dit naar verwachting het laatste blog van dit jaar zijn.

Ik wens jou en je naasten hele fijne feestdagen en een warm en liefdevol 2019!

 

Afbeelding Nieuw jaar 2018 achtergrond: OlgaKok – Shutterstock.

 

 

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.