Persoonlijk | Jeej, bijzonder fijn nieuws! - Gera Raakt
TOP
Lifestyle Persoonlijk

Persoonlijk | Jeej, bijzonder fijn nieuws!

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het moment daar dat ik ontzettend fijn en bijzonder nieuws met jullie mag delen: in april 2019 verwachten we ons vierde kindje!

Grote veranderingen

Ons leven staat de afgelopen jaren in het teken van grote veranderingen. Ander werk voor beiden, inmiddels al drie kinderen en ondertussen zijn we ook nog bezig met het ontwerpen van ons nieuwe huis. Wanneer we precies kunnen beginnen met de bouw is nog niet helemaal duidelijk, maar nu alle onderzoeken achter de rug zijn nadert de start met rasse schreden.

 

Grote wens

Onze jongste is inmiddels alweer twee jaar en stiekem begon het bij ons toch wel weer te kriebelen. Wilden we nog een kindje? Zo ja, hoe lang wilden we daar dan nog mee wachten? Je weet natuurlijk nooit hoe lang het duurt voor het raak is…Aangezien het nog wel even duurt voor het huis helemaal af is, besloten we dat dit het moment was om ervoor te gaan. Anders zouden we weer een vrij groot leeftijdsverschil tussen de kinderen krijgen en dat zouden we toch jammer vinden. Daarnaast ben ik ook niet eeuwig houdbaar…

 

Positieve test

Toen de zomervakantie begon voelde ik me zwanger. Ik deed een test en die was positief, geweldig! Zoveel emoties die ook dit keer weer om de hoek kwamen zetten. Blijdschap en trots, maar ook onzekerheid en spanning. En dat allemaal tegelijkertijd. Bovenal: ik voel me verwend. Straks hebben we gewoon vier kinderen en zijn we écht een groot gezin! Ik kan het nog niet helemaal bevatten.

 

Lees ook: Zwangerschap | 5 tips om snel zwanger te worden!

 

Eerste controle

In de laatste week van onze vakantie hadden we de eerste controle bij de verloskundige. Hoewel ik dacht dat ik niet zenuwachtig zou zijn, was ik op van de zenuwen toen we bij de verloskundige binnen liepen. Gelukkig kregen we een vroege echo om te kijken of alles goed was. De miskraam die ik in het verleden heb gehad heeft meer indruk op me gemaakt dan ik soms toe wil geven.

 

Lees ook: Persoonlijk | Miskraam: mijn verhaal, onze missed abortion

 

Op de echo was een mooi kloppend hartje te zien. De termijn werd vastgesteld op zeven weken. Ook zagen ze iets wat op cysten leek en in overleg besloten we dat de gynaecoloog daar toch even naar moest kijken. Gelukkig konden we de volgende dag al bij de gynaecoloog terecht waar we hoorden dat het allemaal geen kwaad kon. Top!

 

Echo 7 weken

 

Tweede controle

Vorige week zijn we voor de tweede controle geweest. Gelukkig nog steeds een mooi kloppend hartje bij een termijn van tien weken. De uitgerekende datum is vastgesteld op 9 april 2019. Ook mijn bloeddruk was prachtig, wat toch ook altijd weer fijn is om te horen. Verder kregen we van de verloskundige de vraag of we prenatale testen uit willen laten voeren, maar daar hebben we geen interesse in.

 

Echo week 10

 

Kwaaltjes

Zoals ik net al aangaf voelde ik me zwanger toen de zomervakantie begon. Ik was iedere ochtend een beetje misselijk en ik had last van een allesoverheersende moeheid. De moeheid wordt nu ik bijna elf weken zwanger ben gelukkig iets minder. Ik merk dat mijn productiviteit ook weer toeneemt en daar ben ik echt ontzettend blij mee. Desalniettemin lig ik af en toe al om 20.30 uur op bed…

Waar ik ook veel last van heb zijn bepaalde geuren. Een tijdje geleden heb ik een fijne zeep met de geur van lavendel gekocht, maar die lucht? Die kan ik op het moment niet uitstaan! Oh, en wasverzachter is ook zoiets…Ach, er zijn vrouwen die negen maanden lang ziek zijn, dus wat kwaaltjes betreft mag ik zeker niet klagen.

Waar mijn man erg blij van wordt is mijn nesteldrang die alweer vroeg aanwezig is. Ik heb zin om uitgebreid te koken en alles knus en gezellig te maken. Geen straf voor mijn gezin dus. Tenzij er iets fout gaat natuurlijk, dan wordt ik blijkbaar erg gevaarlijk.

 

Regelen

En nu moeten er weer dingen geregeld worden. De kraamzorg, uitzoeken hoe het zit met het ondernemerschap en zwangerschapsverlof, kasten opruimen om ruimte te maken voor de baby, een kraampakket aanvragen en nog veel meer. Ik hou je op de hoogte!

 

Hoeveel kinderen heb jij?

 

 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

11 COMMENTS
 • Mariska
  5 jaar ago

  Gefeliciteerd! !!
  Geniet van het wondertje!!

 • Lodi
  5 jaar ago

  gefeliciteerd wat leuk om te lezen!

 • Roelina
  5 jaar ago

  Van harte gera, fantastisch nieuws!!!

 • nicole orriens
  5 jaar ago

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik wens je een voorspoedige 9 maanden toe!

 • Lisette
  5 jaar ago

  Gefeliciteerd, wat leuk voor jullie!

 • Wat een prachtig nieuws! Ik wens je een hele mooie en zorgeloze zwangerschap toe. Lekker genieten van dat kleine hummeltje in je buik

 • Kimberly
  5 jaar ago

  Gefeliciteerd jullie! Wat een mooi nieuws. Een voorspoedige zwangerschap gewenst.

 • Anita Willems
  5 jaar ago

  Wat geweldig nieuws! Van harte gefeliciteerd. Een vierde kindje is iets prachtigs om naar uit te zien, maar misschien ook wel extra spannend.
  Wij hebben ‘alleen’ onze tweeling. Om diverse redenen blijft het hierbij, maar als ik kon kiezen dan wilde ik er dolgraag nog eentje bij. Eentje om van te genieten, zeg ik dan altijd.

  Wat werk betreft: ik las van de week nog van iemand die zelfstandig schoonheidsspecialiste was en een uitkering had gevraagd bij UWV. Dus het schijnt te kunnen.

 • Marieke
  5 jaar ago

  Wat ontzettend leuk!! Gefeliciteerd!!

 • Roxanne
  5 jaar ago

  Prachtig nieuws! Gefeliciteerd 🙂 ik heb nu 2 kinderen. Ooit wilden we een groot gezin, maar na twee keer 9 maanden ziek zijn en 2 miskramen vind ik het genoeg zo.

 • Clasina
  5 jaar ago

  Gefeliciteerd lieverd! Super leuk nieuws. Hele fijne zwangerschap gewenst ❤️

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.