Zwangerschap | 5 tips om snel zwanger te worden! - Gera Raakt
TOP
Tips snel zwanger worden
Gezin Zwangerschap

Zwangerschap | 5 tips om snel zwanger te worden!

Je hebt een zwangerschapswens en wil het liefste zo snel mogelijk zwanger zijn. Met deze 5 tips vergroot jij je kans om snel zwanger te worden!

#1. Zorg goed voor jezelf

Vanaf het moment dat je een zwangerschapswens hebt is het verstandig om je levensstijl aan te passen. Vrouwen met een gezond gewicht worden over het algemeen sneller zwanger dan vrouwen met een zwaarder gewicht. Gezonde voeding, niet roken en geen alcohol drinken, minder cafeïne nuttigen, dit draagt allemaal bij aan een toename van je vruchtbaarheid.

Wist je dat het advies om te stoppen met roken en drinken niet alleen voor de vrouw geldt, maar ook voor de man?

Verder doe je er goed aan om foliumzuur in te nemen. Je kunt er voor kiezen om een vitaminepreparaat te slikken die speciaal voor vrouwen met een kinderwens zijn ontwikkeld. Foliumzuur verkleint de kans op aangeboren afwijkingen zoals een open ruggetje aanzienlijk.

Eerlijk is eerlijk, mijn bmi is te hoog en ik ben teveel aan mijn koffie gehecht om daar compleet afstand van te doen. Toch was het gelukkig 3 keer vrij snel raak!

 

Lees ook: Inleiden van de bevalling, alles wat je moet weten!

 

#2. Vruchtbaarheid man

Ook je man kan, naast het stoppen met roken en drinken van alcohol, het een en ander doen om de kans op een zwangerschap te vergroten. Een regelmatige zaadlozing heeft namelijk invloed op zijn vruchtbaarheid. Regelmatig houdt in niet te vaak, niet te weinig. Om de dag is prima. Draag als man ook je mobiele telefoon niet in je voorste broekzakken. De straling vermindert de kwaliteit van het sperma aanzienlijk. Deze tip was nieuw voor mij, maar toen we het toepasten bleek deze tip bij ons goed te helpen.

 

Lees ook: Column | Miskraam: mijn persoonlijke verhaal, onze missed abortion

 

#3. Eisprong

Als vrouw zijnde is het belangrijk om te weten wanneer je eisprong plaatsvindt. De eisprong vindt twee weken voor je menstruatie plaats. Kenmerken van je eisprong zijn krampen/steken in je buik en een veranderende afscheiding. Je afscheiding wordt dunner en “dradiger”.

Mocht je de symptomen nog niet herkennen of twijfel je wanneer je eisprong plaatsvindt, dan kan het nuttig zijn om een ovulatietest te gebruiken.

 

Lees ook: Prenatale testen | Welke testen kun je laten doen?

 

#4. Seks

Wil je zwanger worden dan kun je het lot een handje helpen door de zaadlozing zo dicht mogelijk bij de baarmoeder te laten plaatsvinden. De standjes die zich hier het beste voor lenen zijn de “missionarishouding” en “op z’n hondjes”.

Blijf na de zaadlozing nog even een minuut of tien op je rug liggen. Eventueel kun je een kussen onder je billen doen zodat het zaad niet gelijk je vagina uitloopt.

 

Lees ook: Persoonlijk | Oh jee, weer kraamzorg regelen…

 

#5. Ontspan

Toen man en ik voor ons eerste kindje gingen was ik er maar druk mee. Iedere maand leek ik me zwanger te voelen en wilde ik, tot frustratie van mijn man, te testen. Vaak te vroeg… Ik weet dus als geen ander hoe ontzettend moeilijk het is om er ontspannen mee om te gaan! Maar hoe meer je gefocust bent op zwanger worden, hoe langer het vaak duurt. Stress heeft helaas een negatieve invloed op je vruchtbaarheid. 

Toen we besloten hadden dat we voor kindje nummer 4 wilden gaan had ik totaal geen last van stress en was het binnen 3 maanden raak!

 

Wat is volgens jou de allerbeste tip om snel zwanger te worden?

 

Afbeelding Gelukkig stel met zwangerschapsnieuws: Rawpixel.com – Shutterstock

 

 

Tips snel zwanger worden

 

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

4 COMMENTS
 • Roelina
  6 jaar ago

  haha, Gera, ik moest wel een beetje lachen om deze blog. Tip 5 vind ik veruit de beste! No stress!

 • Rose
  6 jaar ago

  Dit zijn zo’n standaardtips geworden dat het ondertussen geen tips meer zijn maar algemene kennis… Gooi er een beetje persoonlijkheid doorheen zou ik zo zeggen, veel leuker om te lezen 😉

  • Gera
   6 jaar ago
   AUTHOR

   Bedankt voor je reactie, ik zal het meenemen. Al hoeven mijn kinderen en bekenden niet direct alles over mijn seksleven te weten ;).

   • Rose
    6 jaar ago

    Hahaha! Die persoonlijkheid bedoelde ik nu ook weer niet, hou die maar lekker voor je ;p

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.