Onze zoektocht naar een nieuwe auto - Gera Raakt
TOP
Voorwaarden nieuwe auto
Lifestyle Shoppen

Onze zoektocht naar een nieuwe auto

Vandaag neem ik je mee met onze zoektocht naar een nieuwe auto. Tips voor het uitzoeken van een auto zijn op internet genoeg te vinden. En als je toch online bent kun je gelijk je autoverzekering vergelijken bij Centraal Beheer bijvoorbeeld. Maar aan welke voorwaarden moet een nieuwe auto volgens ons voldoen?

 

Automonteur

Mijn wederhelft automonteur is. Niet zomaar een beetje automonteur, hij is de Beste. Jazeker, Beste met een hoofdletter is hier zeker op zijn plaats. Door zijn tweede grote liefde, de rallysport, heeft hij ontzettend veel verstand van auto’s.

Dat gezegd hebbende: hoe groot het voordeel ook is dat mijn manlief zoveel verstand heeft van auto’s, het heeft ook zeker zo zijn nadelen. Ten eerste weet hij onze huidige auto steeds weer op te lappen en hem de apk door te slepen. Daarnaast heeft hij door zijn kennis en ervaringen nogal wat eisen waar een andere auto aan moet voldoen. Aan de andere kant ben ik ook wel heel erg blij met onze Mondeo en heb ik geen haast om hem te vervangen.

Maar waar moet een andere auto volgens ons aan voldoen?

Ruimte

Aangezien ons gezin uit vijf personen bestaat is ruimte voor ons wel heel erg belangrijk. Daarom gaat onze voorkeur uit naar een stationwagon. Maar ja, welk type het uiteindelijk gaat worden? Dat is zelfs voor ons nog een groot vraagteken!

 

Technisch goed

De nieuwe auto moet natuurlijk ook technisch goed zijn. Niemand zit te wachten op een auto die steeds mankementen heeft. Zeker niet net na aankoop. Dit is trouwens ook de hoofdreden dat we nog geen andere auto hebben gekocht. We weten wat we nu hebben, wie weet wat we ervoor terugkrijgen?

 

Betrouwbaarheid

Ondanks dat betrouwbaarheid overeenkomsten heeft met onze wens dat de auto technisch goed moet zijn, zijn het toch twee aparte wensen. Een automerk met een slechte naam komt hier (bij wijze van) niet in huis!

 

Motorinhoud

Niet onbelangrijk, wat is de motorinhoud? Ik heb me laten vertellen dat nieuwere stations een kleinere motorinhoud hebben. Maar doordat er gebruik gemaakt wordt van een turbo leveren ze aan vermogen weinig tot niks in. Gelukkig maar, ik hou wel van een beetje power.

 

Lederen bekleding

Onze huidige auto heeft lederen bekleding. Hoewel dat op hete dagen best wel eens pijnlijk kan zijn (want leer wordt best wel heet in de zon), weegt het gemak van leer wat ons betreft toch veel zwaarder dan de nadelen.

 

Prijs

Last but not least: de prijs moet goed zijn. Want een andere auto mag natuurlijk ook niet te veel kosten.

 

Verzekering

Aangezien je zonder verzekering de openbare weg niet op mag is het ook wel even leuk om daar bij stil te staan. Welke verzekeringen zijn er eigenlijk?

  • All Risk : Vaak gekozen voor nieuwe auto’s tot 6 jaar.
  • WA+       : Vaak gekozen voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud.
  • WA          : Vaak gekozen voor auto’s vanaf 10 jaar en ouder.

 

Onze verzekering?

Je raadt waarschijnlijk al dat we nooit een spiksplinternieuwe auto zullen kopen. Ik denk ook niet dat ik daar gelukkig van zou worden. Voor je het weet heb je een krasje op je velg en daar zou ik dan alweer pijn in mijn buik van hebben. Daarom leen ik ook niet graag een auto van iemand anders.

Onze Mondeo dateert (even uit mijn hoofd) van het jaar 2000. Jeetje, alweer bijna 18 jaar oud! We hebben hem in 2012 gekocht. Onze volgende auto zal bij aanschaf denk ik ook minstens 8 jaar oud zijn. Voor ons dus een WA verzekering!

Lees ook eens het volgende artikel als je op zoek bent naar tips voor welke auto bij je past.

Even nieuwsgierig: Waar moet jouw auto aan voldoen? En hoe oud is hij?

 

Voorwaarden nieuwe auto

 

 

 

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

1 COMMENT
  • Roelina
    6 jaar ago

    Onze auto, een opel vectra, stamt uit 2004. Ook een oudje dus maar met een zee aan ruimte. Destijds de eis met twee boxers, en twee kleine kids (en voor de rotzooi die je meesleept met dit gezelschap). Maar ik vind m te groot, steekt zo’n eind uit, parkeren is lastig, ik neem in de toekomst genoegen met een slagje kleiner. Denkt vriendlief anders over, die wil er flipperkasten in kunnen vervoeren.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.