TOP
Manieren om te streamen
Shoppen

5 Manieren om te streamen

Streamen van films op je televisie, het is voor mij eigenlijk een onbekend fenomeen. Toch schijnt het populairder dan ooit te zijn. Wist je dat in 2017 maar liefst 70% van de televisies met het internet was verbonden? Tijd om even wat te leren: vandaag geef ik je 5 manieren om te streamen!

 

Streamen

Door te streamen via internet ben je niet afhankelijk van de programmering van een televisiezender. Verschillende providers, zoals KPN, bieden interactieve televisie aan. Het grote voordeel van interactieve televisie is dat je televisie kijkt wanneer en zoals jij het wil! Omdat ik waarschijnlijk niet de enige ben die niet veel van het fenomeen streamen begrijpt, beschrijf ik vandaag voor jou vijf manieren om te streamen. Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt!

 

#1. Chromecast of Apple TV

Eigenlijk is dit Google vs. Apple. Whatever floats your boat. Ben je fan van Apple dan koop je waarschijnlijk de Apple TV. Die is overigens wel duurder dan de Chromecast van Google. Simpel gezegd zijn de Chromecast en de Apple TV mediaspelers die je kunt gebruiken om te streamen. Het grote voordeel: geen getob met kabels!

 

#2. Via de afstandsbediening

Providers hebben het ons met de komst van interactieve televisie zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Middels de afstandsbediening van je provider kun je namelijk eenvoudig via de on demand knop (letterlijk: op aanvraag) streamen. Op de afstandsbediening van KPN zit zelfs een Netflix knop. Ook nieuw voor mij: Netflix is niks anders dan een dienst die streaming aanbiedt.

 

#3. Smart TV

Een Smart TV biedt vele mogelijkheden. Omdat je met een Smart TV eenvoudig (via WiFi of kabel) het internet op kunt is streamen een eitje. Nadeel van een Smart TV is wel dat je afhankelijk bent van de fabrikant. Je bent namelijk beperkt tot de apps die op jouw televisie worden aangeboden. Daarnaast bieden fabrikanten ook geen enkele garantie dat de apps die op je televisie staan ook echt blijven werken. Sterker nog, ze kunnen zelfs zomaar verdwijnen!

 

#4. Via je laptop

Je kunt je laptop via een HDMI kabel op je televisie aansluiten. Vervolgens kun je via internet kijken wat je wil. Laat ik dit nou ooit wel eens gedaan hebben!

 

#5. Zijn er nog meer manieren?

DLNA:

Via DLNA kun je bestanden delen via je thuisnetwerk. Voorwaarde hiervoor is wel dat zowel je televisie als computer aangesloten zijn op het thuisnetwerk.

Miracast:

Met Miracast zie je je smartphone scherm op je televisie. Deze techniek wordt ook wel HDMI via WiFi genoemd en is op veel televisies beschikbaar, maar is zeker niet geschikt als vaste oplossing.

 

Aangezien (meer dan) half Nederland Netflix kijkt zal dit voor jou niet onbekend zijn. Misschien heb je nog wel aanvullende manieren om te streamen? Let me know!

 

Manieren om te streamen

 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van drie lieve kinderen en in verwachting van de vierde. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

1 COMMENT
  • nicole orriens
    2 jaar ago

    Ik doe het meestal via de laptop van mijn man. Die sluit ik dan aan op de tv.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *