Kinepolis | Wij bezochten de Kleuterbios! - Gera Raakt
TOP
Kleuterbios
Dagje uit Uitjes

Kinepolis | Wij bezochten de Kleuterbios!

Zondag zijn Levi en ik naar de Kleuterbios van Kinepolis geweest. Het was Levi’s eerste bezoek aan de bioscoop, en aangezien ik een vrij onrustig mannetje heb was ik benieuwd hoe het zou gaan!

Kleuterbios Kinepolis

Wil je graag voor het eerst met je kind naar de bioscoop? Dan is de Kleuterbios van Kinepolis een echte aanrader! De Kleuterbios is een evenement wat georganiseerd wordt voor jonge kinderen vanaf 3 jaar. Speciaal voor de kinderen wordt tijdens het draaien van de film het geluid iets gedempt en blijft het zaallicht gedeeltelijk aan.

Kinepolis heeft meerdere vestigingen verspreid door Nederland. Wij bezochten de Kinepolis vestiging in de Jaarbeurs Utrecht. Aangezien we in Wageningen wonen zaten we al vroeg in de trein om zo min mogelijk van het evenement te missen!

 

Kleuterbios

 

Het evenement

Afgelopen zondag werd tijdens de Kleuterbios de nieuwste film van Buurman en Buurman getoond: Winterpret. Het eerste wat Levi zag was de meneer die voor alle kinderen ballonfiguren maakte. Wat was de rij lang! Nou ja, dat was vooral zijn gevoel hoor. Er waren maar 3 kindjes voor hem aan de beurt. Het kwam eigenlijk ook wel goed uit dat hij niet meteen aan de beurt was, want hij kon niet zo goed kiezen welk figuur hij wilde hebben! Uiteindelijk werd het een zilverkleurig zwaard. Ideaal wanneer je een bezoek brengt aan de bioscoop (ahum!).

 

Gewapend met popcorn en ballonzwaard gingen we vervolgens door naar de tafel met limonade. Hier lagen ook de papieren klaar waar je je naam op kon zetten als je na afloop graag een echt filmdiploma wilde ontvangen. Dat is natuurlijk een ontzettend leuk aandenken, zeker als je kind voor het eerst een bezoek brengt aan de bioscoop! Op het diploma staat namelijk, naast de naam van het kind, ook de film die hij/zij gezien heeft en de datum.

 

Kleuterbios

 

Inmiddels was het ook al bijna 10.30 uur, de film begon al bijna! De kleur-en knutselhoek hebben we deze keer dan ook overgeslagen. Heb je een echte knutselfan in huis, zorg er dan voor dat je op tijd aanwezig bent als je een bezoek brengt aan de Kleuterbios!

Meer info over de Kleuterbios van Kinepolis vind je hier.

 

De film

De filmpjes van Buurman en Buurman die ik ken duren niet zo lang. Ik was dan ook erg benieuwd hoe de makers Winterpret in elkaar zouden hebben gezet. Winterpret staat in het teken van de winter en de naderende feestdagen, duurt al met al een uurtje en bestaat uit een aaneenschakeling van korte filmpjes. Zoals je het van de buurtjes gewend bent dus!

 

Kleuterbios

 

Juist omdat het steeds korte filmpjes zijn blijven de kinderen ook geboeid door de film. En net op het moment dat de kinderen een beetje onrustig en rumoerig beginnen te worden begint er een pauze van 10 minuten. De kinderen hebben dan even de tijd om de benen te strekken, te kletsen of een bezoek aan het toilet te brengen.

 

Kleuterbios

 

Weer naar huis

De Kleuterbios duurt voor de kleintjes precies lang genoeg. Net voor de onrust bezit van de kids neemt is het afgelopen. Hierdoor blijft het voor iedereen leuk. Vol van alle opgedane indrukken gingen we na de film weer naar huis. Met ballonzwaard én filmdiploma op zak. De eerste bioscoopervaring van Levi kan niet meer stuk. Nu, een paar dagen later, heeft hij het er nog regelmatig over!

 

Wat was de eerste bioscoopfilm die jij zag?

 

Foto’s zijn eigendom van Gera Raakt. Wil je ze gebruiken, neem dan even contact met me op via info@gerastockschen.nl

 

Kleuterbios

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.