Blogger By Nature event 2018 - Gera Raakt
TOP
Blogger By Nature event 2018
Behind the scenes Lifestyle Persoonlijk

Blogger By Nature event 2018

Afgelopen zaterdag vond de tweede editie van het Blogger By Nature event plaats. Vorig jaar kon ik er helaas niet bij zijn en daarom kocht ik dit jaar op de eerste dag van de kaartverkoop mijn kaartje al. Zo stoer als ik het kaartje kocht, zo zenuwachtig was ik in de laatste week voor het event. Gelukkig reed ik samen met mijn overbuurvrouw naar Stayokay Soest. Dat maakte het toch iets minder eng.

 

Entree

Bij binnenkomst werden we ontvangen door Marguerita en Esmée, twee van de drie organisatoren van Blogger By Nature. Na de inschrijving ontvingen we onze goodiebag en was het tijd voor koffie. Ik vond het heel gek om alle bloggers die je alleen maar kent van de foto’s en de blogs in het echt te zien. Ik voelde me een puber all over again en ik moest mijn kop, schotel en lepeltje dan ook goed vasthouden, anders hadden ze echt op de grond gelegen. Gelukkig kwam ik al snel nog meer bekenden tegen en voelde ik me al een stukje beter.

 

Workshops

Het Blogger By Nature kennisevent draait om (het delen van) kennis. Daarom nam iedereen deel aan drie workshops naar keuze. Naast SEO voor gevorderden volgde ik de workshops DA/PA & TF/CF en luisterde ik naar het ervaringsverhaal van Linda.

 

Blogger By Nature event 2018

 

SEO voor gevorderden

Ben je geen blogger dan zegt de term SEO je waarschijnlijk niet zoveel. Het is een Engelse afkorting en staat voor zoekmachine optimalisatie. Een belangrijk onderdeel van je blog als je graag wil groeien. De workshop werd gegeven door Caroline Geven van Yoast. Dankzij haar goede gevoel voor humor vloog de tijd voorbij.

Heb ik ook nog wat geleerd? Jazeker, de workshop heeft tot mooie nieuwe inzichten geleid. Zo heb ik afgelopen maandag de Yoast premium plugin gekocht en de bijbehorende cursus zodat ik hem naar behoren in kan stellen. Een hoop werk aan de winkel dus!

 

Blogger By Nature event 2018

 

DA/PA en TF/CF

Na een heerlijke lunch was het tijd voor de workshop over Domain Authority/Page Authority en Trust Flow/Citation Flow. De trainer in kwestie was enigszins verlaat dankzij autopech en een niet rijdende bus. Hij was dapper op de fiets gesprongen om ons toch de workshop te kunnen geven. Ik vind het netjes.

Heb ik wat van deze workshop geleerd? Nou, eigenlijk niet echt aangezien ik hier in het verleden al veel informatie over heb opgezocht. Het is vrij ingewikkelde materie, maar eenvoudig gezegd kun je de waarde van je blog verhogen door waardevolle backlinks te verzamelen. Maar hoe je die waardevolle backlinks zo snel mogelijk verzamelt? Dat heeft waarschijnlijk, net als zoveel andere zaken, tijd nodig. Ik heb er in ieder geval nog geen pasklaar antwoord op.

 

Ervaringsverhaal

De derde workshop werd gegeven door Linda van Mamaliefde. Met 350.000 unieke bezoekers per maand een van de grootste mamabloggers van ons land. Zoals ze het zelf zo mooi omschrijft: “Iedereen heeft zijn eigen unieke kracht die het blog tot een succes brengt. De één heeft heel veel humor, ik ben analytisch erg sterk.”

Tijdens haar workshop gaf ze ons uitleg over welke zaken ze in Google Analytics analyseert, welke in Search Console, maar ook hoe je met deze kennis je blog nog beter in Google kunt laten ranken. Een erg waardevolle workshop die me nóg meer werk heeft bezorgd!

 

Netwerkplein

Aan het einde van de dag was het tijd voor het netwerkplein. Gewapend met een aantal visitekaartjes, knikkende knietjes en aan het handje van Joyce, ontmoette ik een aantal bedrijven waar ik in de toekomst mee hoop samen te gaan werken.

Sommige mensen kunnen van nature ontzettend goed netwerken. Ik niet. Hallo, ik zit niet voor niets het liefst achter mijn laptop stukjes te tikken…Eén ding werd al wel snel en pijnlijk duidelijk, ik moet nodig werken aan mijn pitch! Nog meer werk aan de winkel dus…

 

Blogger By Nature event 2018

 

The day after…

Aan het einde van Blogger By Nature 2018 was ik gesloopt. Kapot. Moe tot op het bot. Zo veel indrukken. Zo veel nieuwe inzichten, informatie en een ontzettend lange to-do list nam ik mee naar huis. Ook besef ik steeds meer wat dit is wat ik wil: professioneel blogger zijn. En dat gaat ook zeker lukken, zij het niet zonder slag of stoot. Het draait allemaal om het maken van de juiste keuzes.

Daarom verliep de zondag eerlijk gezegd vrij emotioneel. Mijn bezoek aan het Blogger By Nature event was totaal buiten mijn comfort zone. Ik ben ontzettend trots op mezelf dat ik toch de stap heb durven nemen om er naartoe te gaan. Ik voel me zo ontzettend dankbaar voor de mensen die ik het afgelopen jaar heb leren kennen en dat ik de kans en het vertrouwen krijg om van mijn blog een daverend succes te maken. Dames, dank jullie wel!

Of Blogger By Nature 2018 een succes was? Zonder twijfel een volmondig JA! In 2019 ben ik er daarom zeker weer bij, jij ook?

 

Blogger By Nature event 2018

 

 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van drie lieve kinderen en in verwachting van de vierde. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

6 COMMENTS
 • Kreanimo
  2 jaar ago

  Het was super.

  En zo leerrijk. Ik had graag Linda ook gevolgd.

 • Roelina
  2 jaar ago

  Leuk stuk! You go girl. Had je er graag willen ontmoeten wie weet next time.

 • Annemieke
  2 jaar ago

  Hoii

  Wat gaaf zeg. Ik heb nooit van dit event gehoord.
  Ik ben van plan om het event te gaan googlen , zodat ik de volgende keer hier ook bij kan zijn.
  Even in de gaten houden hihi

  Groetjes Annemieke

 • Marguerita
  2 jaar ago

  Leuk om te lezen, vond het heel fijn om nu een gezicht bij de naam te hebben, dat voelt toch meteen heel anders!

 • Lodi
  2 jaar ago

  Mooi geschreven Gera en herkenbaar. Het was leuk je daar te zien.

 • Esmee - 4Mama
  2 jaar ago

  Wat een overwinning op jezelf! Goed zeg! Trots op je.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *