Achter de schermen | Juni 2018 - Gera Raakt
TOP
Achter de schermen juni 2018
Behind the scenes Lifestyle Persoonlijk

Achter de schermen | Juni 2018

Soms heb je van die moeizame periodes in je leven. De afgelopen maand was daar een mooi voorbeeld van. Daarom deze week even een andere invulling van “Achter de schermen”. Ik zal je uitleggen waarom.

Perspectief

Juni heeft de zaken in een ander perspectief geplaatst. Na het Blogger By Nature event kwam mijn vader op visite met de mededeling dat mijn stiefbroer erg ziek is. Acute Myeloïde Leukemie (AML). Om privacyredenen zal ik hier verder niet over uitweiden, maar deze gebeurtenis heeft me wel aan het denken gezet.

Sterker nog, mijn rug is door de spanningen letterlijk vastgelopen: spit. Mijn hele rug zit op slot waarvoor ik nu de fysiotherapeut bezoek. Ook zorgden alle gebeurtenissen ervoor dat ik begon te twijfelen aan mezelf, wie zit er nou op mij en mijn blogs te wachten? Wat ben ik in vredesnaam aan het doen? Maar vooral ook: waar wil ik heen met mijn blog en hoe? Ik dacht namelijk dat ik mijn doel inmiddels wel helder voor ogen had, maar langzamerhand begon ik ook steeds meer dingen te doen waar ik minder energie van kreeg. En laat ik eerlijk zijn, ik ben geen zelfstandig ondernemer geworden om dingen te doen die ik niet zo leuk vind.  

Het denken heeft daarom wel tot een aantal concrete acties van mijn kant geleid. Zo heb ik een samenwerking stopgezet die me alleen maar energie kostte. Het was zeker niet makkelijk om de samenwerking te beëindigen, maar het was wel de enige en juiste beslissing. En van deze situatie heb ik toch ook maar mooi geleerd!

 

Samenwerkingen

Bloggen vind ik echt het fijnste wat er is. Daarom ga ik me daar nu (weer, ik weet het) meer op richten. Achter de schermen heb ik daarom goed nagedacht over de categorieën, wat weer leidde tot een nieuwe indeling. Verder heb ik nu vier vaste klanten die ik als Virtueel Assistent mag ondersteunen en dat is op dit moment meer dan prima. Mocht je echt een leuke klus voor me hebben dan zeg ik trouwens absoluut geen nee hoor, maar ik vind het wel erg prettig dat ik een potentiële opdracht van mezelf mag weigeren. Het geeft me lucht.

 

Statistieken

Deze maand dus zoals gezegd even geen blogstatistieken. Facebook en Pinterest zijn wel gegroeid overigens, maar daar kijken we volgende maand wel weer naar. Mocht je trouwens ook bloggen en op zoek zijn naar een groepsbord om je blogs op te delen, stuur dan even een mailtje naar info@gerastockschen.nl. Ik maak je dan medepinner van mijn Nederlandstalige Bloggers groepsbord. 

Verder bereikte het aantal artikelen wat ik in juni publiceerde ook een nieuw dieptepunt. Op zich niet erg, want dat betekent aan de andere kant wel dat het allemaal alleen maar beter kan worden, toch?

 

Plannen voor juli

En nu is het dus alweer juli. De maand waarin mijn jongste alweer haar tweede verjaardag viert. Na de zomervakantie zal ook zij naar de peuterspeelzaal gaan. Die twee jaar zijn echt voorbij gevlogen. Dochterlief is er dan misschien klaar voor om de wereld te gaan ontdekken, mama is stiekem nog lang niet klaar voor het grote loslaten…Aan de aan de andere kant geeft het me wel weer meer tijd om te werken, wat ook wel weer lekker voelt. Hoezo een emotionele spagaat?

Juli zal voor mij wel in het teken staan van vooruit werken. Hopelijk stopt dan eindelijk het gevoel dat ik alleen maar achter de feiten aanloop en kan ik in augustus ook genieten van de zomervakantie. Misschien gaan we zelfs toch nog wel een paar dagen weg, aangezien zelfs ik last krijg van vakantiekriebels! Onze laatste vakantie was in 2016…

 

Goed, op naar Gera 2.0 dus. En wat zijn jouw plannen voor juli?

 

Achter de schermen juni 2018

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van drie lieve kinderen en in verwachting van de vierde. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

9 COMMENTS
 • nicole
  2 jaar ago

  Wat een naar nieuws Gera. Zoiets gooit alles over hoop in je leven stel ik me zo voor. Sterkte!

 • Nathalie
  2 jaar ago

  Rustig aan en doen waar jij je goed bij voelt! Jij bent de baas over je eigen tijd en hoe je die wilt besteden.

 • Lodi
  2 jaar ago

  Wat verdrietig nieuws Gera. Zo zie je toch hoe je weer even een pas op de plaats moet maken en je eigen gezondheid dit ook aangeeft. Ik heb wel geleerd dat je moet doen wat je goed voelt.En ik hoop dat de maand Juli je weer een goed gevoel zal geven.

  • Gera
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je wel Lodi!

 • Roelina
  2 jaar ago

  Kalm aan meid, jezelf, je gezin, je naasten gaan voor alles, ook het bloggen. Geen druk, het komt vanzelf weer. Of niet en dan moet het ook goed zijn. Als je maar doet waar je passie ligt en dan komt de rest vanzelf. Beterschap, op alle fronten!

 • Anita Willems
  2 jaar ago

  Wat verdrietig nieuws. Ja, zoiets zet alles even op losse schroeven. Dat komt het allemaal samen en wordt het teveel.
  Ik herken het wel dat ik dan aan alles ga twijfelen wat ik eerst zo zeker wist. Maar je lijkt al weer voor ogen te hebben wat het belangrijkste is voor jou.
  Geniet nog maar even van de tijd met je jongste. Mijn meiden worden in oktober 10jaar en ze hebben mij steeds minder nodig. Meer rust voor mij, maar tegelijk het besef dat de kindertijd echt voorbij is.

  • Gera
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je wel Anita. Je hebt het weer eens treffend beschreven. Ik zie het ook bij mijn puber, heeft me ook niet vaak meer nodig…We moeten nú Genieten van alles en iedereen, met een hoofdletter G!

 • Marguerita
  2 jaar ago

  Jeetje wat een heftige dingen allemaal, dat maakt werken idd lastig. Beterschap met je rug!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *