Financiële rubrieken, waarom willen mensen niets leren?
TOP
Financiële rubrieken, waarom willen mensen niet van een ander leren?
Financiën Maatschappij

Financiële rubrieken, waarom willen mensen niets leren?

Financiële rubrieken vind ik altijd erg leuk om te lezen. Hoeveel geld hebben anderen te besteden? Waar geven ze het aan uit? En over welke bedragen hebben we het dan? Kortom, doe ik het zelf beter of slechter dan de gemiddelde deelnemer? Vervolgens neus ik graag door de reacties en verbaas me, want waarom willen mensen niets leren van anderen?

Kasboek

Er is een periode geweest in mijn leven dat ik weinig geld had. Daarnaast kon ik er ook niet goed mee omgaan, iets wat ik ook wel lastig vind om toe te geven eigenlijk. Een vriendin gaf me toen de tip om met een kasboek bij te gaan houden wat er binnenkwam en wat er weer uitging. Was dat wel in balans? Deze periode heeft gezorgd voor inzichten waar ik nu nog wat aan heb. Als ik het idee heb dat ik weer te makkelijk geld uitgeef pak ik er pen en papier bij en stel waar nodig en mogelijk mijn uitgaven weer bij. Ik vind het niet erg om geld uit te geven, maar ik wil ook graag voldoende sparen en beleggen.

Financiële rubrieken

Daarom vind ik het ook altijd leuk om financiële rubrieken te lezen. Hoe zien de financiën er bij een ander uit? De reacties op de financiële rubrieken zijn zo mogelijk nog interessanter dan de rubriek zelf. Komen mensen met relatief weinig geld rond dan kan dat volgens de reacties niet. Iedereen heeft een mening over hoeveel er minimaal uitgegeven moet worden. Kan iemand goed besparen op de boodschappen of de zorgverzekering? Nou, dan deugt de hele rubriek gewoon niet. Dat is sowieso de trend van tegenwoordig, niks lijkt nog te deugen.

Kritisch

Kijk, kritisch zijn mag. Maar waarom altijd kritisch zijn op een ander die het dus blijkbaar anders (misschien wel beter?) doet dan jij? In plaats van te roepen dat een financiële rubriek niet klopt of deugt kun je ook eens kritisch naar jezelf kijken en op zoek gaan naar mogelijke verbeterpunten. Waar laat jij geld liggen? Want als iemand met minder geld toe kan, waarom kan jij dat dan niet? Op alles is te besparen, je moet het alleen ook zelf willen. Helaas is dit iets wat veel mensen niet willen horen. De meesten luisteren liever naar hun eigen gebrul om maar vooral gelijk te krijgen. Maar vergeet niet dat er uiteindelijk maar één iemand verantwoordelijk is voor jouw geluk: jijzelf. Hoe goed of slecht een ander het ook heeft. Kun je wel wat tips gebruiken? Bekijk dan ook eens de categorie Financiën en doe er je voordeel mee.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter of Pinterest.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

2 COMMENTS
 • Heel herkenbaar; ik verbaas me ook vaak over reacties die vooral ingaan op dat het overzicht niet volledig is of als reactie op iemand die heel veel spaart en van weinig leeft (dus ver beneden zijn stand leeft) ‘ik zou willen dat ik zo’n inkomen had’.
  Al die reacties gaan voorbij aan de mogelijkheden die zo’n ervaringsverhaal geeft. Er valt zoveel te leren van anderen. Het hoeft niet exact hetzelfde, maar allerlei kleine aspecten kun je overnemen en je eigen draai er aan geven.

  • Gera
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Precies! Neem mee wat bij je past en laat los wat je niet past.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.