Tea Topic #1: Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws gedaan?
TOP
TeaTopic, leuke vragen, gesprek starters; Wanneer heb jij voor het laatst iets nieuws gedaan?
Lifestyle Persoonlijk Tea Topics

Tea Topic #1: Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws gedaan?

Afgelopen week was de Pickwick thee in de aanbieding. En aangezien we veel thee drinken kocht ik gelijk maar een aantal doosjes. Mét Tea Topics! Aangezien er soms wel hele leuke vragen bij zitten, vind ik het leuk om deze te beantwoorden!

De vraag op Tea Topic #1: Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws gedaan? is gelijk wel een interessante. Want wat en wanneer was dat? Ik denk dat ik voor het laatst écht iets nieuws heb gedaan in maart. Toen begon ik namelijk met beleggen.

 

Beleggen

Mijn eerste stappen op de beurs deed ik na het lezen van het boek Blondjes Beleggen Beter. Beleggen is voor veel mensen een stuk toegankelijker dan, pak ‘m beet, tien jaar geleden. Onze spaarrekening was aardig gevuld en ik was al een tijdje op zoek naar manieren om er meer rendement uit te halen. Want het spaargeld op de spaarrekening laten staan kost tegenwoordig alleen maar geld… Dat is natuurlijk vreselijk zonde!

Aangezien ik wel graag een beetje weet wat ik doe, zeker als het om mijn (onze) zuurverdiende centjes gaat, las ik dus het boek Blondjes Beleggen Beter. Ik besloot de tips uit het boek toe te passen en gewoon maar te gaan met die banaan. Nu we een half jaar verder zijn blijkt wel dat ik meer een actieve belegger ben in plaats van een passieve, iets wat niet per definitie goed is voor je rendement. Maar inmiddels kan ik al veel beter van mijn aandelen afblijven dan in de eerste maanden. Misschien moet ik toch mijn haarkleur eens bijwerken?

 

Leergeld

Nu ben ik ook nooit te beroerd om leergeld te betalen, mits dat natuurlijk wel een beetje binnen de perken blijft. Ik vind de hele economie behoorlijk fascinerend en daarom volg ik ook graag het beursnieuws. Inmiddels ben ik ook daar weer een stapje verder in gegaan en heb mezelf een abonnement gegund bij IEX.nl. Voor de critici onder ons: ja inderdaad, dat kost wel geld, maar uiteindelijk levert het me veel meer op dan het me kost. Dat lijkt me nu net de bedoeling.

Inmiddels ben ik alweer een jaar actief op de beurs. Ben je benieuwd hoe het me vergaat? Je kunt een update lezen in het blog: Wat heb ik geleerd na een jaar beleggen?

 

Nog meer nieuwe dingen?

Misschien weet je dit nog niet van mij, maar ik bezit meerdere websites. Naast dit persoonlijke blog heb ik nog Leesboekenenmeer.nl, Spelenspeelgoed.nl en daar heb ik in de zomervakantie nog eentje aan toegevoegd!

Deze laatste is met name een nieuwe creatie van mijn man en mij. Een webshop die ik al langere tijd op mijn wensenlijstje had staan. Het is: LateNightToys.nl.

Eigenlijk valt LateNightToys.nl ook onder iets nieuws, aangezien het weer een hele andere tak van sport is dan ik gewend ben.

 

Sowieso ben ik altijd groot voorstander van het doen van nieuwe dingen. Nieuwe uitdagingen aangaan zorgt ervoor dat ik scherp ben en niet teveel in kak. Me ga vervelen zeg maar. Wanneer heb jij voor het laatst iets nieuws gedaan? En wat was dat?

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.