Botsing Vera Bergkamp en Gideon van Meijeren - Gera Raakt
TOP
Botsing Vera Bergkamp en Gideon van Meijeren
Lifestyle Maatschappij

Botsing Vera Bergkamp en Gideon van Meijeren

Wat zag ik gisteren tot mijn verbazing? Dat de voorzitter van de Tweede Kamer iemand maar liefst drie maal onderbrak omdat het haar niet aanstond wat er gezegd werd… En ik vind daar eerlijk gezegd wat van.

Wil je snel op de hoogte zijn van eventuele schandalen, neem dan nu meteen een Twitteraccount. Ik ben niet heel actief op mijn socials, maar ik vind het altijd wel leuk om even te kijken welke topics trending zijn. Vanmorgen waren dat de woorden Kamervoorzitter, debat en Gideon. Mijn interesse was meteen gewekt kan ik je vertellen.

 

Het fragment

Voor degene die het Kamerdebat gemist heeft, deel ik hieronder het betreffende fragment:

 

Ontwikkelingen

Hoewel ik corona een lastig onderwerp vind en mijn persoonlijke mening daarom niet vaak op mijn blog bespreek, het betekent niet dat ik me geen zorgen maak over bepaalde ontwikkelingen. Want laten we eens eerlijk zijn: een coronapas(poort), die zou er absoluut niet komen. En hoewel het in een iets andere vorm gegoten is, is er toch wel degelijk sprake van dat je in een aantal gevallen moet aantonen dat je óf gevaccineerd bent óf een negatieve test moet kunnen overhandigen.

Aangezien ik een groot voorstander ben van lichamelijke integriteit ben ik fel tegenstander van vaccinatieplicht. Dat geldt voor alle vaccins, dus ook het coronavaccin. Toch zijn er ook steeds meer werkgevers die zich beginnen te roeren en het liefst zien dat alleen gevaccineerde medewerkers op het werk komen. Ik ben blij dat tot op heden de privacy zwaarder weegt, maar ik ben wel bang dat ze hier, linksom of rechtsom, nog op terug gaan komen.

 

Kritisch

Weer even terug naar de botsing tussen Vera Bergkamp en Gideon van Meijeren. Hoewel ik de Tweede Wereldoorlog vergelijking best wel heftig vind, Gideon heeft in mijn ogen wel degelijk een aantal punten. En is het ook niet zo dat je elkaar scherp en alert moet houden? Zeker als bewindsvoerders lijkt het me prima (een must zelfs) om regelmatig vraagtekens te plaatsen bij wetten en regelgeving. Want als je niet kritisch kan en mag kijken waarom je bepaalde dingen doet of wil doen, dan is het einde natuurlijk zoek. Zwarte schapen zijn nodig om de witte wakker te houden.

Daarom vind ik het vreselijk om te zien hoe de nieuwe Kamervoorzitter haar positie met microfoon misbruikt. Dit heeft namelijk niks meer met het voeren van een debat te maken, maar alles met het snoeren van iemands mond. En dat is een zeer kwalijke zaak, aangezien Vera Bergkamp als Kamervoorzitter onpartijdig dient te zijn en haar persoonlijke mening even moet parkeren. Wat mij betreft zou ze zelfs haar excuses hiervoor moeten maken. Gezien de steun van de overige Kamerleden voorzie ik zo dat dit niet gaat gebeuren…

Heb jij het fragment gezien? Wat vond jij ervan?

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van drie lieve kinderen en in verwachting van de vierde. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.