Anticonceptie: Toch maar weer aan de pil - Gera Raakt
TOP
De anticonceptiepil, mijn persoonlijke ervaring met de pil, microgynon 30
Lifestyle Persoonlijk

Anticonceptie: Toch maar weer aan de pil

Hoewel ik lange tijd riep dat ik geen troep meer in mijn lijf wilde, ben ik daar toch weer van teruggekomen. Niets menselijks is mij vreemd, dat blijkt maar weer. Ik ben namelijk alweer een tijdje aan de pil. Het hoe en waarom lees je in deze persoonlijke blog.

Toen de man en ik in 2013 een kinderwens kregen stopte ik met de pil. Het stoppen met de hormonen voelde als een hele strijd. Ik voelde me labiel en ellendig, maar goed je moet er wat voor over hebben. Deze ervaring maakte wel dat ik bij mezelf dacht: dit nooit weer! En dat dacht mijn man ook.

 

Welke anticonceptie?

Maar goed, we zijn inmiddels vier gezonde kinderen verder. Mijn man vond het wel welletjes en zou een vasectomie laten doen. Maar die afspraak werd steeds verder vooruit geschoven. En eigenlijk, als we heel eerlijk zijn, willen we de deur nog niet definitief dichtgooien. Maar op dit moment nog een baby erbij past ook niet. Tja, wat doe je dan met betrekking tot de anticonceptie?

Gelukkig was mijn cyclus vrij stabiel waardoor we het al twee jaar aardig hebben volgehouden. Het gepruts met rubbertjes waren we ook wel behoorlijk zat, zo veel was ons wel duidelijk. In het verleden heb ik een Mirena spiraaltje gehad, maar aangezien ik (al) 38 ben wachten we sowieso geen vijf jaar meer met onze definitieve beslissing. Aan alles komt een einde, ook aan mijn houdbaarheid. Hoe dan ook, het is zonde dus om een spiraal te laten zetten. Nou ja, als ik dan toch een anticonceptie moet kiezen dan wil ik ook mijn menstruatie er wel mee kunnen beïnvloeden. En laat dat nou met de anticonceptiepil kunnen.

 

Toch weer de pil…

De uiteindelijke beslissing was dan ook nog vrij snel gemaakt. Ik zou weer aan de pil gaan. Maar hoe is mij dat bevallen? De eerste dagen na de start met de Microgynon 30 was ik vrij huilerig, moe en voelde ik me behoorlijk belabberd. Labiel is meer de goede omschrijving denk ik. Inmiddels zijn we bijna drie maanden verder en kan ik zeggen dat de boel weer tot rust is gekomen. Een veel gehoorde klacht van vrouwen die de pil gebruiken is dat ze zich behoorlijk vlak voelen. Ik heb daar niet echt last van. Ik vind het juist wel erg prettig dat ik nu geen last meer heb van mijn eisprong (moe!) en mijn menstruatie (moe en pijn!). En daar heeft mijn gezin uiteindelijk ook profijt van.

Wat is jouw ervaring met de pil? Welke anticonceptie gebruik jij?

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.