Achter de schermen | September 2020; Persoonlijke groei en beslissingen
TOP
Achter de schermen september 2020; Persoonlijke groei en beslissingen
Behind the scenes Lifestyle Persoonlijk

Achter de schermen | September 2020; Persoonlijke groei en beslissingen

Sjonge, het is alweer tijd om terug te blikken op september. Kort beschreven was het voor ons een hectische maand waarin een hoop gebeurde, maar waarin ik ook een hoop bewuste beslissingen nam om nog meer rust voor mijzelf en het gezin te creëren. In dit blog neem ik je mee in dit proces.

Tijd voor bezinning

Het derde kwartaal, de zomerperiode, hebben we afgesloten. Voor mij is dit een periode bij uitstek om eens kritisch te kijken wat ik allemaal aan het doen ben. Wat leerde ik in de zomer? Welke dingen vond ik vervelend? En welke juist erg prettig? En om mijn richting opnieuw te bepalen: wat heb ik dit jaar al bereikt? En wat wil ik in het laatste kwartaal nog bereiken?

Vorige maand besloot ik te stoppen met mijn werkzaamheden als Virtueel Assistent. Hoewel ik dit werk wel erg leuk vond om te doen ben ik er ooit toch mee begonnen uit een soort van noodzaak. Het zorgde iedere maand voor een mooi basisinkomen. Maar ik ben de laatste tijd heel helder voor mezelf: voelt iets niet (meer) goed? Dan doe ik het niet meer.

 

Innerlijke rust

Dit was dus de eerste maand in tijden die ik weer vol aan mijn eigen werk kon besteden. Nou ja, vol. Aangezien we ons appartement hadden verkocht slurpte die behoorlijk wat tijd op. Toch heb ik voor het eerst sinds maanden weer een goed gevoel over wat ik in september bereikt heb. Een soort innerlijke rust. Het stoppen als VA is wat mij betreft dan ook een enorm goede keus geweest, al doet het in financieel opzicht nog best wel pijn. 

Goed, het creëren van die innerlijke rust is de laatste tijd leidend voor veel van mijn beslissingen. Zo was ik ook al een hele tijd lid van een fijne groepsapp voor ambitieuze bloggers. Hierin zitten een aantal fantastische vrouwen die hard aan de weg timmeren om hun blog (bedrijf) tot een groot succes te maken. Maar eerlijk? Een groepsapp is helemaal niks voor mij. Ik ben graag alleen en op mezelf en voel me al snel een vreemde eend in de bijt. Ook het alleen werken zonder collega’s vind ik he-le-maal geen probleem. Je voelt het misschien al aankomen: ik besloot van de week om uit de groepsapp te stappen. Ik liep er al langer mee rond en had al vaker op het punt gestaan, maar iets had me er tot nu toe steeds van weerhouden om de daad bij het woord te voegen. Tot afgelopen week. Ineens was ik er klaar mee, omdat het me ongemerkt toch enorm veel energie kostte. En ook deze beslissing geeft me een hoop rust.

 

Persoonlijke groei

Als ik nu even van een afstandje kijk heb ik volgens mij nu alles geschrapt wat me negatieve energie kostte. Ben ik weer dicht bij mijn eigen gevoel. Doe ik weer écht alleen dat wat ik leuk vind om te doen. Persoonlijk ben ik dan ook enorm gegroeid. Hopelijk weet ik deze energie ook snel om te zetten in een bedrijfsmatige groei. Want dat vind ik stiekem nog wel spannend. Wordt wat ik voor ogen heb ook werkelijkheid? Dat is iets wat alleen de tijd me kan leren. Vooralsnog groeit GeraRaakt behoorlijk. Ten overstaan van september vorig jaar groeide het aantal unieke bezoekers met maar liefst zo’n 160%. Ik ben benieuwd hoe de totale groei aan het einde van het jaar is.

En nu staat dan oktober voor de deur, ik heb er enorm veel zin in. Ik kijk uit naar de herfst met zijn fantastische kleuren en het wisselvallige weer. De vuurtjes die we op koudere dagen zullen gaan stoken om toch lekker buiten te kunnen zijn. Pannen soep warm te maken die we buiten heerlijk op zullen eten. Misschien organiseren we later zelfs wel een winter barbecue.

Hoe heb jij september ervaren? En heb jij ook zo’n zin in het najaar?

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.