Achter de schermen | Juni 2020 - Gera Raakt
TOP
Achter de schermen juni 2020; Lavendel in een tuin
Behind the scenes Lifestyle Persoonlijk

Achter de schermen | Juni 2020

Het jaar is doormidden, de maand juli is begonnen. Tot nu vind ik 2020 een heel bijzonder jaar waarin zowel zakelijk als privé veel gebeurt. Ik neem je in deze Achter de schermen nog even mee terug naar de maand juni. 

Duurzaamheid

Juni is wat blogs betreft ook een bijzondere maand. Er kwamen mooie blogs online, de meesten geschreven door mijn redactie. Mooie blogs in het kader van duurzaamheid en (moes)tuin waren deze:

 

Composthoop

Zo tof! Naar aanleiding van het blog over het aanleggen van een composthoop heb ik er zelf ook eentje aangelegd. Ik kocht in het tuincentrum een mooie compostbak en ging er zelf ook mee aan de slag. Nooit gedacht, maar ik vind het iedere keer fascinerend om de bak open te maken en te kijken naar wat ik aantref. 

 

Bijen en vlinders

De bijen en vlinders houden mij al een aantal jaren bezig. Het baart me zorgen dat het slecht gaat met de bijen, aangezien het voortbestaan van de mensheid behoorlijk afhankelijk is van dit kleine beestje. Een tijdje geleden strooide ik daarom samen met de kinderen een zakje met bijenmix bloemen uit in de tuin. Ook zo leuk om te zien hoe die groeien, ik verwacht dat ze deze maand zullen gaan bloeien! En we hebben een aantal tomatenplantjes gepoot waar nu, naast bloemetjes, ook al tomaten in komen. Helaas duurt het nog even voordat we ze op kunnen eten, maar ze gaan vast heerlijk smaken! Wat doe jij om de bijen en vlinders te helpen?

 

Persoonlijke blogs

Toen ik startte met GeraRaakt wilde ik eigenlijk geen persoonlijke blogs meer schrijven. In ieder geval de kinderen zoveel mogelijk buiten beschouwing laten, zij hebben er immers niet om gevraagd dat ik de ‘spotlights’ op zoek? Toch merk ik dat ik het af en toe best prettig vind om dingen van me af te schrijven, met name als ik denk dat ik niet de enige ben die in een bepaalde situatie zit. Daarom schreef ik de volgende blogs:

 

Versoepelen leerplichtwet

Als ik naar mijn kinderen kijk en ons gezin kijk dan ben ik voor een versoepeling van de leerplichtwet. De huidige wet is hopeloos ouderwets en achterhaald. Kinderen in Nederland hebben geen leerplicht, maar een schoolplicht. Helaas zijn ze op dit moment bezig de wet aan te passen waardoor het geven van thuisonderwijs nog moeilijker wordt! Mocht je willen weten hoe ik erover denk dan raad ik je aan om de blog even te lezen. 

 

Breken met je ouders

Na 37 jaar van persoonlijk gedoe besloot ik vorige maand te breken met mijn ouders. Ik voelde de behoefte om hier een blog over te schrijven omdat ik natuurlijk niet de enige ben die dit overkomt/meemaakt. Dat bleek ook wel uit de mooie reacties die een aantal lezers achterliet. Dank jullie wel daarvoor. Er is tot op heden nog niks in de situatie gewijzigd.

 

Onvoorwaardelijk Ouderschap

Het blog Onvoorwaardelijk Ouderschap was eigenlijk een vervolg op het blog Breken met je ouders. Ik probeer in de opvoeding zo onvoorwaardelijk mogelijk naar de kinderen te zijn, maar dat is nog best een uitdaging omdat ik zelf anders ben opgevoed! Wat ik mooi vind aan deze manier van opvoeden (en mijn struggles) leg ik uit in de blog. 

 

Blogteam meeting

Misschien weet je dit al, maar sinds een paar maanden heb ik een blogteam. Helaas stond het aanleveren van content door corona op een lager pitje, maar nu de maatregelen versoepeld worden is het tijd om er weer tegenaan te gaan! Daarom organiseerde ik eind juni een samenkomst bij mij thuis voor mijn blogteam. Zo zaten we op een zondagochtend met een aantal heerlijke hapjes bijeen te praten over zoekmachineoptimalisatie en alle andere belangrijke zaken die bij het bloggen/online ondernemen horen. Het was een zeer geslaagde ochtend.

Ben je nieuwsgierig naar de cijfers van de maand juni 2020? Kijk dan even op de pagina Adverteren.

Hoe was juni 2020 voor jou?

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

 

 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.