Achter de schermen augustus 2020 | Volg je hart - Gera Raakt
TOP
Achter de schermen 2020 volg je hart; Leef je droom; Volg je hart want dat klopt altijd
Behind the scenes Lifestyle Persoonlijk

Achter de schermen augustus 2020 | Volg je hart

Augustus en de zomervakantie zijn voorbij. Zes weken zijn met één keer knipperen van mijn ogen omgevlogen. Hoe komt dat? Omdat ik mijn bedrijf opnieuw uitgevonden heb. Hoe dat zit vertel ik in deze nieuwe Achter de schermen augustus 2020. De belangrijkste boodschap uit dit blog: volg je hart.

Het begin

In 2016 begon ik mijn eerste blog. Ik had nul ervaring, maar het bloggen bleek een schot in de roos te zijn. In 2017 begonnen de opdrachten vrij serieus te lopen en ik besloot me in te schrijven bij de KvK. Tegelijkertijd wist mijn hart ook dat ik mijn eerste blog ontgroeid was. Er waren zoveel dingen die ik een tweede keer anders zou doen dat ik besloot om opnieuw te beginnen. Het werd GeraRaakt, verzonnen door mijn man. 

Het logische gevolg hiervan was dat alles wat ik zo zorgvuldig opgebouwd had in één keer wegviel. Ik moest weer beginnen vanaf nul. Ook de opdrachtenstroom, die net lekker begon te lopen, stagneerde. Ik moest een ander plan bedenken om omzet te genereren. Ik besloot daarom om, naast mijn blog, als VA aan de slag te gaan.

 

Virtueel Assistent 

Ik bouwde weer een website, vond een aantal fijne en trouwe klanten en het leven was goed. Ik leverde blogs aan en hield verschillende social media kanalen bij. Af en toe schreef ik ook nog een aantal webteksten voor wie ze nodig had. Maar hoewel ik het VA-werk met heel veel liefde en plezier deed, begon het toch te knagen. Mijn boog was continue gespannen, want als het werk voor anderen af was, was mijn blog aan de beurt. En mijn blog, waar ik mijn ei in kwijt kon en energie van kreeg, was het eerste wat er bij inschoot.

 

Affiliate marketing 

Je zou denken dat ik met een groot gezin en al mijn werkzaamheden weinig tijd over had om überhaupt nog over nieuwe projecten na te denken, maar niks is minder waar. Het principe van affiliate marketing bleef maar aan me trekken. Want als je op deze manier een inkomen kunt genereren, ben je niet afhankelijk van adverteerders. Daarom besloot ik me daar meer in te verdiepen en werd mijn affiliate webshop Leesboekenenmeer opgericht. Ik geloof dat dat in 2018 was. De shop kwam er wat later aan en op dit moment wordt er weer gewerkt aan een nieuwe, definitieve lay-out, hetzelfde concept als Spelenspeelgoed.

Want ergens in april 2020 ontstond mijn idee van Spelenspeelgoed en in mei gaf ik opdracht tot de bouw ervan. Inmiddels staat er een leuke affiliate webshop en ben ik Achter de schermen druk op zoek naar webshops waarvan het assortiment aansluit. Ik heb er ook al een aantal gevonden en in september zullen de eerste producten van nieuwe partners geïntegreerd worden. Spannend! Maar dit project zorgde er ook voor dat ik wist dat Leesboekenenmeer op de schop moest.

 

Maar de tijd dan…?

Tja, dat is een goede vraag. Een vraag die ik mezelf al langer stelde. Want mijn focus lag de laatste jaren vooral op mijn klantenwerk, voor mijn eigen dingen was weinig ruimte. En het gebrek aan tijd voor mijn eigen dingen begon te knagen. Vooral omdat ik overtuigd ben van het concept wat ik ontwikkeld heb en waar ik mijn ziel en zaligheid in wil stoppen. Daarom heb ik afgelopen maand een enorme stap genomen. Sommigen zouden zelfs zeggen dat ik een (te groot) risico neem. Ik heb besloten om te stoppen met mijn werkzaamheden als Virtueel Assistent. 

Vorige week heb ik mijn laatste taken afgerond en afscheid genomen van mijn lieve klanten. Dat betekent ook dat mijn inkomen op dit moment negatief is. Ik heb het afgelopen jaar namelijk een paar mensen om me heen verzameld die helpen met het schrijven van blogs en er is iemand die Instagram voor Leesboekenenmeer verzorgt. Gelukkig heb ik afgelopen jaar ook een fijne financiële buffer opgebouwd waardoor ik deze situatie een tijd kan dragen. Nog belangrijker: mijn hart bloeit weer op en mijn energie begint weer te stromen. Ik begin eindelijk weer te ontspannen.

Ondanks dat ik het retespannend vind, heb ik wel een ontzettend groot vertrouwen in de toekomst. En mezelf en het concept natuurlijk. 

Het is voor nu een iets andere achter de schermen dan anders. Volgende maand gaan we weer terug naar het oude concept. Dan is iedereen weer in het schoolse en werkzame ritme. Mijn vraag aan jou: durf jij je hart te volgen? Heb jij daarvoor wel eens zo’n grote, maar belangrijke en noodzakelijke stap gezet? 

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.