Voor Hetzelfde Geld, kijk jij het ook? - Gera Raakt
TOP
Voor hetzelfde geld; Gezinsuitbreiding in klein huis/appartement
Lifestyle Persoonlijk

Voor Hetzelfde Geld, kijk jij het ook?

Heerlijk, ik hoef even niet meer na te denken over wat ik op de maandagavond ga doen. Het nieuwe seizoen van Voor Hetzelfde Geld is namelijk weer begonnen! Geniet jij er ook zo van?

Voor Hetzelfde Geld

Al jaren heb ik een voorliefde voor programma’s die over (ver)huizen gaan, niks zo leuk om te kijken wat er allemaal op de markt is en welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot bouwmaterialen en constructies. 

En toen kwam daar vorig jaar het programma Voor Hetzelfde Geld van RTL4. Fantastisch, wat een heerlijk programma. Een stel wat graag zou willen verhuizen, maar geen idee heeft waarheen, geeft aan Natasja Froger aan wat hun beschikbare budget is. Vervolgens kiest een makelaar binnen het vastgestelde budget drie huizen met potentie uit. Er vindt een bezichtigingsdag plaats zodat het stel kan zien wat er Voor Hetzelfde Geld allemaal op de markt is, en aan het einde van de dag beslist het stel welk huis hun voorkeur heeft. Daarna mogen ze er een week ‘proeflogeren’. Want het huis kan zo op het eerste oog wel bevallen, maar hoe bevalt de woonplaats? En de eventuele reistijd? Ik weet niet of je het programma kent, maar ik vind het genieten.

 

Gezinsuitbreiding

Wat ik vooral zo bijzonder vind zijn de redenen die mensen opgeven waarom ze willen verhuizen. Veel stellen willen meer buiten leven, een enkel stel wil gezien de leeftijd juist kleiner wonen. Negen van de tien keer gaat het er echter om dat het huis te klein is. Het stel in kwestie heeft een kindje en zou graag een tweede willen, maar dat zou zogenaamd niet kunnen omdat het huidige huis te klein is. Ze hebben maar twee slaapkamers. En ik verbaas me altijd enorm over dat argument.

Want waarom zou je niet voor gezinsuitbreiding kunnen gaan als je op dit moment maar over twee slaapkamers beschikt? Dat is nu. Je weet dat waar je woont te klein wordt en dat je op niet al te lange termijn gaat verhuizen. Waarom zou je je leven zo laten bepalen door zoiets materialistisch als een huis? Ons appartement, waar we met zijn zessen woonden, was maar negentig vierkante meter groot (lees: klein). Het had drie slaapkamers, waarvan één voor de puber, één voor ons en één voor de, laat ik eerlijk zijn, was.

Was ons appartement te klein? Ja. Lieten we ons daar door tegenhouden? Nee. Om het doodeenvoudige feit dat we wisten dat de situatie waarin we zaten tijdelijk was. We zouden uiteindelijk gaan verhuizen naar een groter huis, met meer ruimte. 

Zeg ik hiermee dat iedereen die klein woont maar ongegeneerd kinderen moet krijgen? Nou nee, als ik niet zeker zou weten of we het budget zouden hebben om uiteindelijk groter te gaan wonen, dan weet ik niet of we nu vier kinderen zouden hebben. Al zou ik ook niet meer zonder ze willen en kunnen…

Toch even nieuwsgierig, ken jij het programma Voor Hetzelfde Geld? En hoe denk jij over meerdere kinderen in een redelijk klein huis?

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van drie lieve kinderen en in verwachting van de vierde. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *