De Eendracht Blaricum recensie, de Tafelberg en Tafelbergheide in 't Gooi
TOP
De Eendracht Blaricum; Café restaurant gelegen aan de Tafelbergheide nabij de Tafelberg en de Schaapskooi
Dagje uit Uitjes

De Eendracht Blaricum

Vorige week waren we op uitnodiging te gast bij café restaurant De Eendracht Blaricum. Een restaurant op de Tafelbergheide in het Goois Natuurreservaat. Hoe hebben we het ervaren? Je leest het in deze recensie.

De Eendracht Blaricum

Aan de rand van de Tafelbergheide ligt een café restaurant met een prachtig uitzicht: De Eendracht Blaricum. Dit café restaurant in ’t Gooi staat voor heerlijke gerechten, gemaakt van streekproducten en is te bezoeken met het hele gezin. Ik was zo enthousiast over de locatie dat ik er graag een bezoek aan wilde brengen. Wij maken als gezin namelijk graag wandelingen in de natuur, en ik ben gek op goed eten. Een gouden combinatie!

 

Parkeren

De parkeerplaats bij De Eendracht Blaricum zelf was vrij vol. Gelukkig is er op loopafstand nog meer dan voldoende plek om je auto neer te zetten. Deze parkeerplaats is ook bedoeld voor bezoekers van het natuurgebied. Wel grappig om te zien hoe onze Opel Zafira toch een beetje uit de toon viel tussen alle nieuwere (lees duurdere) bolides. 

 

Terras

De Eendracht Blaricum; Uitzicht over de Tafelbergheide vanaf het terras

Er was een tafel voor ons gereserveerd op het ruime terras met uitzicht op de heide. Veel gezinnen die een wandeling maakten, kinderen die lekker aan het spelen waren en kudde schapen die een paar keer voorbij kwamen, het uitzicht was iedere keer anders. Als ik alleen met de man was geweest had ik hier uren kunnen zitten. De kinderen waren mee, wat maakte dat we toch een beetje haast hadden…

Leuk detail: een paar tafels verderop zat Natasja Froger, dus er is ook nog kans dat je hier een bekende Nederlander spot. En nee, je hebt helemaal gelijk, dat is midden in ‘t Gooi ook niet zo gek.

 

Bestellen

Hoewel het terras vrij vol was ging de bediening wat mij betreft prima. Je kunt kiezen: of je plaatst je bestelling bij de bediening, óf je scant een QR-code die op je tafel staat (zie foto) en plaatst en betaalt je bestelling op die manier. Wij kozen voor de eerste optie. 

Lunch café restaurant De Eendracht Blaricum

We bestelden ons drinken en toen dat er was bestelden we onze lunch. De kids een tosti (hoe culinair) en wij ieder een tomatensoep, de man een caesarsalade en ik een BLTC. En man, wat heb ik genoten van die tomatensoep! Het was eerlijk de lekkerste tomatensoep die ik in tijden heb gegeten. De man had voor het eerst ooit een salade en ook hij heeft ervan genoten. De kip, ook die op mijn BLTC, was lekker krokant. Het eten is, naast het bezoeken van de locatie, wat ons betreft dan ook echt een aanrader.

 

Tafelbergheide

Tafelbergheide Blaricum 't Goois Natuur Reservaat

Op de Tafelbergheide kun je eindeloos wandelen en fietsen. Mooie routes vind je onder andere hier. En als je er dan toch bent is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de Tafelberg, de berg waar de Tafelbergheide zijn naam aan dankt. De kunstmatige heuvel heeft een hoogte van 39.2 meter boven NAP en is een prachtig uitkijkpunt over de omgeving, mede dankzij de opknapbeurt die hij vorig jaar heeft gekregen. Meer informatie vind je hier.

Fiets- en wandelroutes Tafelbergheide Blaricum 't Gooi

Geschiedenis van de Tafelberg op de Tafelbergheide in Blaricum 't Gooi

Geschiedenis van de Tafelberg op de Tafelbergheide in Blaricum 't Gooi

Klimboom Tafelbergheide

 

 

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.