Mug cake havermout banaan recept - Gera Raakt
TOP
Mug cake havermout banaan ontbijt recept
Lifestyle Recepten

Mug cake havermout banaan recept

Het ontbijt wordt gezien als het belangrijkste van de dag. Je start je lichaam ermee op en voorziet het van de nodige brandstof om het werk van alledag te verrichten. Je kunt iedere dag hetzelfde eten als ontbijt, maar dat wordt natuurlijk erg saai! Ben je ook toe aan afwisseling? Maak dan eens een mug cake havermout banaan!

Afwisseling in je dieet is erg belangrijk. Door het eten van verschillende voedingsmiddelen is de kans klein dat je een tekort krijgt van een vitamine of een mineraal. Maar goed, ook al weet ik hoe belangrijk afwisseling is, ik ben ook wel eens inspiratieloos! En toen kwam ik dit recept tegen voor een mug cake havermout banaan.

 

Mug cake

Ben je niet bekend met het begrip mug cake? Gooi een aantal lekkere ingrediënten in een beker, doe het even in de magnetron en klaar is je mug cake! En wat is er leuker dan ontbijten met een lekker cakeje? Deze mug cake havermout banaan wordt dan ook enorm gewaardeerd door de kinderen, dat scheelt een hoop gezeur tijdens het ontbijt. Met recht een goede start van de dag dus!

 

Ingrediënten mug cake havermout banaan

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 80 gram havermout
  • 70 ml melk naar keuze

 

Bereidingswijze

Prak in een schaal de banaan tot moes. Meng de eieren en de melk erdoor en roer dan de havermout door het mengsel. Verdeel het over 2 grote mokken (4 kleintjes) en doe het 2 minuten in de magnetron. De mug cake is klaar als de bovenkant droog is. Let op: de beker en de cake zijn heet! Stort de cake op een bordje en serveer het met yoghurt en/of vers fruit.

 

Variaties

De variaties die je met dit recept kunt maken zijn eindeloos. Ik voegde al eens een geraspte appel, rozijntjes en wat kaneel toe, maar ook gehakte noten en/of bessen of een lepel notenpasta zijn natuurlijk heerlijk!

Eet smakelijk!

Welke smaak mug cake is jouw favoriet?

 

Meer inspiratie nodig? Bezoek dan de categorie recepten.

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van drie lieve kinderen en in verwachting van de vierde. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *