Achter de schermen | Mei 2020 - Gera Raakt
TOP
Achter de schermen mei 2020
Behind the scenes Lifestyle Persoonlijk

Achter de schermen | Mei 2020

Wauw, mei zit er alweer op. Een maand waarin weer een heleboel gebeurde. Vaak ook dingen waar ik zelf geen invloed op had. Ik neem je mee om samen nog een keertje stil te staan bij deze maand. We gaan achter de schermen, mei 2020.

Ziekenhuisbezoek

Begin mei is mijn moeder met haar fiets gevallen en afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze was behoorlijk verward en men dacht dat ze een TIA had gehad. Op 13 mei was er een familiegesprek waar ik bij aanwezig was en er was gelukkig geen schade te zien op de MRI. Ze denken nu dat het misschien toch een kleine, tijdelijke afsluiting geweest is in combinatie met een blaasontsteking. Gelukkig is ze nu weer thuis en komt er twee maal per dag thuiszorg en een paar keer per week maaltijdservice.

 

Terug naar school

Weet je het nog? Op 16 maart gingen de scholen dicht in verband met het coronavirus. Op 11 mei gingen de basisscholen dan eindelijk weer open. Veel ouders stonden er om te springen, maar onze kinderen? Die bleven, na goed overleg met de school, lekker nog een poosje thuis. Vanaf 8 juni zullen ze wel weer gaan, dat is mijn inziens vroeg genoeg. Van mij hadden ze het terug naar school gaan trouwens sowieso over de zomervakantie mogen tillen. Hoe denk jij hierover?

Na de eerste schoolweek berichtte RTL Nieuws dat veel kinderen ‘onnodig’ thuis zouden zitten. Ze zaten niet in de risicogroep, en ook hun naasten niet. Nee, ouders zouden onder andere het uitslapen wel lekker vinden. Het hele artikel van RTL Nieuws vind je hier. Hoe dan ook, mijn klomp brak. Ik moet zeggen dat ik tijdens de coronauitbraak heel anders tegen het onderwijs en leerkrachten aan ben gaan kijken, en dat is niet per definitie iets positiefs.

Ben je benieuwd hoe ik erover denk? Hou dan vooral mijn blog in de gaten, want ik ga mijn gedachten nog voor je opschrijven.

 

Zomervakantie

Nog meer coronamaatregelen werden versoepeld. Vandaag gaat de horeca grotendeels weer open en waar het tijden onzeker was of je überhaupt plannen kon maken om in de zomervakantie weg te gaan, openen nu vele Europese landen toch hun grenzen weer. Ook Center Parcs heropende deze maand de deuren. Kun je lekker op vakantie in eigen land, dat lijkt me nog wel te doen. Hoe kijk jij hiernaar? Heb jij alsnog plannen gemaakt voor de zomervakantie of blijf je dit jaar toch maar lekker thuis?

 

De cijfers van mei

Voor de verandering vind ik het ook een feestje om de cijfers even met je te mogen delen. GeraRaakt ontving in mei maar liefst 3447 unieke bezoekers. Nieuwsgierig naar de overige cijfers? Die vind je hier.

Voor een aantal klanten hou ik hun Pinterest-account bij, maar mijn eigen Pinterest liet ik behoorlijk versloffen! Gelukkig zie ik nu bij mezelf ook een behoorlijke verbetering: 1006 bezoekers (van de 3447) kwamen via Pinterest binnen. Whoop whoop! Ter vergelijking: via Google kwamen er 2171 unieke bezoekers binnen.

Verder gaat ook het inkomen uit affiliate marketing lekker. Ik zal niet te veel in detail treden, maar ik had mezelf als doel gesteld om dit jaar iedere maand uitbetaald te worden door Bol.com. De meeste bloggers weten dit wel, maar voor degenen die dit niet weten, de uitbetalingsdrempel is €10,-. De afgelopen twee maanden kwam ik iedere maand maar liefst boven de €250,- uit! Je snapt dat ik mijn doel nu halverwege het jaar behoorlijk bij heb kunnen stellen. Ik wil nu niet meer onder de €200,- zakken.

Nou, dat waren de droge feiten van deze maand. Wil jij nou ook meer uit je blog halen? Of heb je andere ideeën en kun je wel een klankbord gebruiken? Plan dan eens een adviesgesprek in.

 

Meer Achter de schermen.

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

 

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.