Uit in Drenthe | Kabouterland Exloo - Gera Raakt
TOP
Kabouterland Exloo
Dagje uit Uitjes

Uit in Drenthe | Kabouterland Exloo

In de zomervakantie waren we op vakantie in Drenthe en brachten een bezoek aan Kabouterland te Exloo. Hoe vonden we het park? 

 

Entree van het park

De binnenkomst is al heel bijzonder. De entreetickets voor het park koop je in winkel de Kabouter, de parkwinkel. Wij kozen ervoor om combitickets te nemen, zodat we later in de week nog een bezoek konden brengen aan Wonderwereld in Ter Apel.

Entreeprijzen: €8,50 pp, kinderen tot 2 jaar gratis.

Combiticket: €12,50

 

Lees ook: Natuurhuisje | Boek een vakantie in de natuur

 

 

Kabouterland Exloo

 

Konijnenhol

Nadat je de tickets hebt gekocht breng je een bezoek aan het konijnenhol. Een enorme  grot, met allemaal ondergrondse gangen. Hier wonen al heel veel kabouters, in prachtige huisjes! Via de glijbaan, of trap als je niet zo van glijbanen houdt, maak je vervolgens een spectaculaire entree in het park.

 

Lees ook: Landal Esonstad | Ons vakantieverslag

 

Speeltuin annex dierentuin

Onze peuters waren door het dolle bij het zien van alle speeltoestellen. Ze wisten van gekkigheid niet waar ze moesten beginnen! Nadat we ze ongeveer een half uur uit hadden laten razen wisten we ze zover te krijgen dat we een rondje door het park konden gaan lopen. Naast speeltuinen hebben ze in het park namelijk ook kleine exotische dieren en een bijzondere plantenverzameling. Tijdens ons rondje door het park zagen we ook allemaal leuke hoekjes waar je even rustig kon zitten om te picknicken of uit te rusten.

 

Trollengrot

Hou je wel van een beetje spanning en sensatie? Breng dan ook zeker een bezoek aan de trollengrot! Hoewel het voor de kleintjes best een indrukwekkende wandeling kan zijn, is het zeker de moeite waard om te bekijken. De trollengrot is net zo mooi opgezet als het konijnenhol.

 

Kabouterland Exloo

 

Ruïne

Ergens halverwege de wandeling door het park vonden we een kasteelruïne. Onze zoon was hier ontzettend door gefascineerd en was dan ook bijna niet meer mee te krijgen. Zoveel doorkijkjes en trappetjes, alles moest onderzocht worden.

 

Lees ook: Dagje uit in Gelderland | De Tuinen van Appeltern

 

Restaurant

Na een uurtje of drie hadden we het wel gezien. Onze kinderen van 2 en 3 waren toen echt wel uitgeteld van alle opgedane indrukken. Natuurlijk zijn we niet vertrokken zonder eerst een bezoek te hebben gebracht aan restaurant De Kabouterie. Hoe kun je zo’n gezellig dagje uit beter afsluiten dan met poffertjes en een tosti?

 

Leeftijd?

Wij bezochten dit park met onze kids van 2 en 3 jaar oud en ze vonden het he-le-maal geweldig. Het park is niet te groot en redelijk overzichtelijk opgesteld. Ik denk dat de maximale leeftijd rond 10 jaar ligt, een beetje afhankelijk van wat je kind gewend is.

Meer informatie over het park vind je hier.

 

Kabouterland Exloo

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

3 COMMENTS
 • Anita Willems
  5 jaar ago

  Ooo dat ziet er heel leuk uit. Niet enorm ver bij ons vandaan, maar nog nooit geweest.
  Onze meiden worden al bijna te groot voor dit soort vertier, maar ik geniet er zelf nog wel altijd van ?

  • Gera
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Ik hoorde van de week dat het park al heel lang bestaat. Wie weet kun je, als jouw meiden er geen zin in hebben, er ooit nog eens met je kleinkinderen heen :).

   • Anita Willems
    5 jaar ago

    Ik kan niet wachten! Verheug me serieus op de periode met kleinkinderen 🙂

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.